28/1/13

oxyro N1.927


























































































ΜΠΑΣΚΕΤ  Α1 ανδρών  Αγωνιστική: 14η
 

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός - 76-71
Ένας ΠΑΟΚ βγαλμένος από τα ΠΑΛΙΑ  υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στην πρώτη του ήττα στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε με 76-71 στο καμίνι του PAOK Sports Arena.
Σούλης Μαρκόπουλος
"Συγχαρητήρια στον κόσμο για την καυτή ατμόσφαιρα. Βοήθησε τους παίκτες για τη νίκη. Είχαμε συγκέντρωση σε μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό ήταν το κλειδί της νίκης. Μείναμε συγκεντρωμένοι ακόμη και όταν φάνηκε ότι το παιχνίδι δεν πηγαίνει και βρίσκαμε τρόπους να διορθώνουμε την άμυνα και την επίθεση. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη μέχρι τώρα πορεία του. Αυτή η νίκη είναι σπουδαία. Το πιο σπουδαίο είναι να δούμε στο τέλος που θα είμαστε.

Για τα σημεία που έκριναν το ματς: "Ο Ολυμπιακός παίζει σκληρή άμυνα και κάνει πολύ καλό φαστ μπρέικ. Είναι από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη σε αυτόν τον τομέα. Εμείς δεν του δώσαμε δικαίωμα να κάνει αυτά που μπορεί, πήγαμε το ματς κοντά στο καλάθι και δεν δώσαμε ευκαιρία να μας επιθετεί σε ανοικτή άμυνα".

Για το στοιχείο που είχε ο ΠΑΟΚ σε σχέση με το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό: "Άλλο όταν παίζεις στην έδρα σου και άλλο εκτός έδρας. Μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό οι παίκτες πίστεψαν ότι μπορούν να κοιτάνε στα μάτια όλους τους αντιπάλους. Πολλές φορές πρέπει να σου πηγαίνει καιτο παιχνίδι. Παίζει ρόλο και η τύχη, αλλά το θέμα είναι ότι σήμερα είχαμε μεγάλη διάρκεια. Έχουμε ανταγωνιστική ομάδα, και θέλουμε να το δείχνουμε σε κάθε ματς. Οι παίκτες δεν είναι μηχανές, προσπαθούν και βέβαια παίζει ρόλο και ο αντίπαλος. Η νίκη, όμως, είναι σαν να μην υπάρχει. Η ομάδα πρέπει να πάει ως το τέλος και να προσπαθεί να κερδίζει όλα τα ματς".

Για τον ΜακΓκραθ που αγωνίστηκε επί σαράντα λεπτά: «Ήταν πάρα πολύ καλός, είχε καθαρό μυαλό, Ίσως να ήταν πιο εύστοχος στο τέλος αν μπορούσαμε να τον ξεκουράσουμε λίγο".

Για το κενό του Χάτσερ: "Η ομάδα αυτή είναι και με αυτούς τοπυς παίκτες θα προχωρήσει".
Ντόνι ΜακΓκραθ 
"Τεράστια νίκη για την ομάδα ,για τον κόσμο, για όλους μας. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, παίξαμε δυνατά στην άμυνα, πήραμε ριμπάουντ, παίξαμε σωστά στην επίθεση. Είμαστε ευτυχισμένοι για το αποτέλεσμα".

Για το γεγονός ότι αγωνίστηκε για 40 λεπτά: "Ήξερα πώς θα παίξω πολύ και ήξερα ότι θα έχω πολύ ενέργεια. Γενικώς πάντα έχω ενέργεια και φυσική κατάσταση. Δεν είχα καλά σουτ σήμερα (4/15) επειδή κουράστηκα λίγο".

Για την αντιμετώπιση του Σπανούλη: "Δεν έπαιξε καλά. Μάλλον έκανα καλά τη δουλειά μου πάνω του. Πάντως είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της Ευρώπης"

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ γύρισε το ματς όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 60-64: "Εκεί φαίνεται τι χαρακτήρα έχεις σαν ομάδα. Ο Ολυμπιακός πήρε ένα μικρό προβάδισμα, αντιδράσαμε, το κάναμε μικρότερο και περάσαμε μπροστά. Μας έδωσε πολλή ενέργεια ο κόσμος. Μακάρι να συνεχίσει να βοηθά έτσι την ομάδα. Είναι μία σπουδαία νίκη για το χαρακτήρα αυτής της ομάδας, αλλά είναι απλά ένα ματς και δεν πρέπει να μας επηρεάσει πολύ. Σε σχέση με τα ματς που χάσαμε με Πανιώνιο και Παναθηναϊκό η διαφορά σήμερα ήταν στην αγωνιστική μας διάρκεια. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις ομάδες, όταν δεν έχουμε κενά στη διάρκειά μας".

Ανακοίνωση  ΚΑΕ ΠΑΟΚ ευχαριστεί τον κόσμο
"Ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο. Με μία σπουδαία νίκη της ομάδας μας, που ήρθε παρά τις αντίξοες συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί από τους τραυματισμούς των τελευταίων ημερών και ύστερα από την τεράστια προσπάθεια παικτών-προπονητών και φυσικά με την ώθηση του κόσμου του ΠΑΟΚ.
Ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας που στήριξαν την ομάδα δημιουργώντας μία τόσο θερμή ατμόσφαιρα, αλλά και για το γεγονός ότι σκεπτόμενοι λογικά και προασπίζοντας τα συμφέροντα της ομάδας απέσυραν ένα πανό, όπως του είχε ζητηθεί. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε".
ΠΑΟΚ: Κασελάκης 4, Χαραλαμπίδης 15 (2), ΜακΓκραθ 10 (1), Θεοδωράκος, Τσαϊρέλης 10, Δέδας 8 (2), Παπαδόπουλος 13, Νικολόπουλος, Καλλές 3, Λιάπης, Αμπαράς, Χαριτόπουλος 13 (1)
Ολυμπιακός: Χάινς 4, Άντιτς 2, Σπανούλης 17 (2), Περπέρογλου 10 (2), Σερμαντίνι 4, Σλούκας 9, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 16 (2), Παπανικολάου 6 (1), Μάντζαρης 3 (1), Γεωργάκης, Κατσίβελης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.208

Play-Off, Super League 8η αγωνιστική ΠΑΟΚ - Αεκ - 3-2 Για την 8η αγωνιστική των play offs της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-2 την ΑΕΚ.....