8/7/09

oxyro N888


paok-oxyro - ΑΠΟ ΚΑΕ ΠΑΟΚ
Τις πρώτες του σκέψεις για τη νέα του συνεργασία με τον ΠΑΟΚ, εξέφρασε ο προπονητής της ομάδας Σούλης Μαρκόπουλος στη διάρκεια της επίσημης παρουσίασής του. Τον κ. Μαρκόπουλο καλωσόρισαν και πάλι στον ΠΑΟΚ, ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Μιλτιάδης Κανώτας και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Νίκος Σταυρόπουλος.
Ο κ. Κανώτας στην αρχική του ομιλία τόνισε τα εξής:
“Ο Σούλης Μαρκόπουλος είναι ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ. Ο κατά τεκμήριο κορυφαίος Έλληνας προπονητής των τελευταίων ετών, ο προπονητής που πριν από ένα μήνα κανείς δεν θα πίστευε ότι θα ήταν δυνατόν να έρθει προπονητής σε αυτόν τον απαξιωμένο ΠΑΟΚ. Το πιστεύαμε κι εμείς και ο τεχνικός διευθυντής Νίκος Σταυρόπουλος. Θέλαμε να δείξουμε με την έλευση του κ. Μαρκόπουλου το στίγμα μας, από εδώ και πέρα για να ανέβει ξανά ο ΠΑΟΚ τα σκαλοπάτια στην ιεραρχία του μπάσκετ, γιατί κάποτε ήταν ψηλά, αλλά γνωρίζετε όλοι τον τρόπο με τον οποίο γκρεμίστηκε. Το μπάσκετ είναι ο τομέας του συλλόγου που έδωσε ευρωπαϊκές δόξες, στιγμές που έζησαν οι ΠΑΟΚτσήδες και μία από αυτές, στην τελευταία ευρωπαϊκό τίτλο, ο Σούλης Μαρκόπουλος ήταν ο κόουτς που παρέλαβε την ομάδα και οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του τίτλου. Ήρθε αρκετά χρόνια αργότερα και πάλι για λίγους μήνες, για να πάρει την ομάδα από τα δύσκολα και να την ανεβάσει ψηλά, αλλά και πάλι έφυγε. Και πάντα απορούσα γιατί αυτός ο προπονητής δεν μένει. Η πρόταση μας για να έρθει στον ΠΑΟΚ ήταν για να δουλέψει και να πάει τον ΠΑΟΚ ψηλά κι αν είναι δυνατόν να πάρει και σύνταξη από τον ΠΑΟΚ. Και μόνο που ο Μαρκόπουλος είναι προπονητής του ΠΑΟΚ, ενώ όταν έφυγε από την προηγούμενη ομάδα του, τον αποχαιρέτισαν με ύμνους, λέει πολλά. Δεν θέλω να απαξιώσω κανένα, αλλά ο κ. Μαρκόπουλος ήταν η πρώτη μας επιλογή κι αυτό το πετύχαμε. Η συνεργασία μας θα είναι άψογη, γιατί ξέρουμε όλοι μας ως που είναι τα όρια του καθενός. Της διοίκησης και του τεχνικού διευθυντή”. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον οικονομικό έλεγχο στην ΚΑΕ και τη στήριξη που υπάρχει, ο κ. Κανώτας διευκρίνισε: “Ο οικονομικός έλεγχος συνεχίζεται, μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε σαφή και τελική εικόνα, την οποία και θα παραλάβουμε από την παλιά διοίκηση. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν και βοηθούν. Οποιος έχει όρεξη να βοηθήσει διοίκηση και ΠΑΟΚ είναι ευπρόσδεκτος. Πρέπει να ευχαριστήσω τον Δημήτρη Πατρίδα, που ήρθε κοντά για να βοηθήσει και το κάνει γιατί κατάλαβε ότι θέλουμε να προσφέρουμε έργο στην ομάδα. Και ο κ. Γαλατσόπουλος, που ήταν ο παλιός πρόεδρος, ξέρει πολλά και με την εμπειρία του μπορεί να μας βοηθήσει σε διάφορα θέματα. Οποιος θέλει να βοηθήσει είναι καλοδεχούμενος”.
Ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ Νίκος Σταυρόπουλος, δήλωσε:
“Από τη στιγμή που ανέλαβα τη θέση, μοναδικός μου στόχος είναι η ομάδα να αποκτήσει αξιοπρέπεια. Πρώτος μου στόχος ήταν ένας προπονητής με ήθος, λόου προφάιλ, μεγάλο όνομα, εργατικός και βραβευμένος από το σύνδεσμο προπονητών. Με αυτά τα στοιχεία φέραμε τον κ. Μαρκόπουλο στην ομάδα κι ένας προπονητής που αφήνει την Ευρωλίγκα για να έρθει στον ΠΑΟΚ και στην κατάσταση που είναι, θυσίασε τον εαυτό του και μία πορεία στην Ευρώπη που θα μπορούσε να του ανοίξει το δρόμο για να δουλέψει και στο εξωτερικό. Αρχίσαμε να δουλεύουμε αυτά που είπαμε από την αρχή, να δημιουργήσουμε μία ομάδα σοβαρή από την αρχή και να αποκτήσει ξανά στοιχεία που έχει χάσει τα τελευταία χρόνια. Με τη βοήθεια της διοίκησης και αρκετών ανθρώπων, κυρίως του κ. Πατρίδα, έχουμε την τύχη και την χαρά να καλωσορίσουμε τον Σούλη Μαρκόπουλο στον ΠΑΟΚ, θα έχει όλη την δυνατότητα να δουλέψει απερίσπαστος για να δημιουργήσουμε μία ομάδα αντάξια του ονόματος του ΠΑΟΚ. Τον ευχαριστώ δημοσίως γιατί δέχτηκε μετά την πίεση τη δική μου να έρθει στον ΠΑΟΚ να δουλέψει και του εύχομαι καλή επιτυχία”.
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Σούλης Μαρκόπουλος από την πλευρά του δήλωσε:
“Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση, τον πρόεδρο, τον κ. Σταυρόπουλο για τα καλά λόγια που είπαν, αλλά πάνω από όλα για την τιμή που μου έκαναν να αναλάβω τον ΠΑΟΚ, μία ομάδα που έχει μεγάλο όνομα, ειδικό βάρος κι ελπίζω ότι με τη βοήθεια όλων μαζί, να μπορέσουμε σιγά σιγά να επανέλθουμε εκεί που ήμασταν παλιά και να στοχεύσουμε αργότερα σε υψηλούς στόχους και ο ΠΑΟΚ να καταξιωθεί ακόμη περισσότερο από ότι σήμερα. Ήταν δύσκολη απόφαση, αλλά όταν υπάρχει ένα μεγάλο όνομα όπως ο ΠΑΟΚ, σου κεντρίζει το ενδιαφέρον να παράγεις κάτι. Είναι δύσκολη η δημιουργία, ξέρω ότι θα υπάρχουν δυσκολίες, θα υπάρχουν εμπόδια, ότι θα υπάρχει πίεση και απαιτήσεις από τον κόσμο, αλλά σιγά σιγά θα βρούμε το δρόμο μας, για να προχωρήσουμε εκεί που θέλουμε και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Δεν μπορείς να σκεφτείς την αποτυχία, αλλά πως θα φτιάξεις μία ανταγωνισττική ομάδα. Εάν δεν σκέφτεσαι την αποτυχία δεν μπορείς να φοβηθείς τίποτα”. Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Μαρκόπουλος μίλησε ακόμη... Για το κίνητρο για να έρθει στον ΠΑΟΚ:
“Το κίνητρο είναι μεγάλο, ο ΠΑΟΚ θέλει να ταρακουνηθεί σε όλες τις πλευρές. Τόσο στον αγωνιστικό τομέα, όσο και εξωαγωνιστικά. Οι άνθρωποι που μίλησαν μαζί μου έδειξαν ότι έχουν όρεξη και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και με την πάροδο του χρόνου θα έρθουν και τα αποτελέσματα. Πιστεύω ότι για τα δεδομένα που συζητήσαμε, μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό. Θέλουμε να φέρουμε παίκτες δυνατούς στην ομάδα. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα, είναι πόλος έλξης για κάθε παίκτη και μπορεί να έχει όλα τα εχέγγυα για να πρωταγωνιστεί σε όλα τα επίπεδα”.
Για τις αλλαγές σε όλα τα επίπεδα:
“Μία επαγγελματική ομάδα πρέπει σε όλους τους τομείς να είναι εντάξει. Πιστεύω ότι αυτά που είπαμε θα τα κάνουμε πράξη. Θέλω η ομάδα να μπορεί να δουλέψει ανεπηρέαστη από οτιδήποτε άλλο θα μπορεί να την επηρεάσει. Θα πρέπει πολύ καλό ιατρικό τιμ, το θεωρώ πολύ σημαντικό, να δουλεύουν όλοι οι παράγοντες ο καθένας από το δικό του πόστο όσο καλύτερα μπορούν”.
Για το μπάτζετ:
“Πρέπει να υπάρχει μπάτζετ, αλλά δεν αρκούν μόνο τα χρήματα. Πρέπει να υπάρχει και το ανάλογο υλικό στην αγορά. Εμείς πρέπει να βρούμε τους παίκτες και να τους πείσουμε να έρθουν στην ομάδα. Είναι δύο πολύ σημαντικά στοιχεία. Αυτό που παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο είναι το σύνολο των παικτών. Τα μπάτζετ ωστόσο δεν παίζουν μπάσκετ”.
Για το τεχνικό τιμ:
“Δεν υπάρχει ακόμη απόφαση για το τεχνικό τιμ. Την επόμενη εβδομάδα”.
Για την πιθανή αλλαγή στο συσχετισμό ξένων-κοινοτικών:
“Μπορεί να πέσουν τα κασέ των κοινοτικών παικτών με αυτό, αλλά το θέμα είναι ότι δεν αλλάζουν οι ισορροπίες των παικτών είναι έξι και πάλι οι ξένοι. Στόχος μας είναι να φτιάξουμε έναν κορμό για τα επόμενα χρόνια. Δεν είναι τόσο εύκολο, γιατί αλλάζουν τα πράγματα. Βλέπετε τι γίνεται ακόμη και με τις ομάδες που έχουν μεγάλο μπάτζετ κι έχουν προβλήματα. Μπορεί η ομάδα να αρχίσει από τον πρώτο μήνα να παίξει καλό μπάσκετ, μπορεί να παίξεις σε τρεις μήνες, μπορεί να γίνει μία λάθος επιλογή, να φέρεις για παράδειγμα έναν καλό παίκτη και να μην ταιριάξει με την ομάδα και τους υπόλοιπους. Οι ισορροπίες είναι λεπτές. Πρέπει όλα να αναλυθούν μέσα στο γήπεδο”.
Για την προετοιμασία:
“Θα πάμε στο Λιτόχωρο, πρέπει να δούμε τις ημερομηνίες, αλλά βασικό μας μέλημα είναι να φτιάξουμε το ρόστερ και μετά να δούμε μετά και τα φιλικά”.
Γιατί πρέπει να στηρίξουν οι φίλαθλοι την ομάδα:
“Πρώτα γιατί είναι ΠΑΟΚ. Η ομάδα στηρίζεται και στις καλές και στις κακές στιγμές. Κι όταν δεν παίζει καλά πρέπει να τη στηρίζουμε. Κι εμείς πρέπει να δείξουμε σαν ομάδα την ανάλογη εικόνα για να έρθουν να μας στηρίξουν, αλλά και να το κάνουν με ευχαρίστηση να έρχονται για να δουν την ομάδα”.
Για κλήρωση προκριματικών Ευρωλίγκα:
“Είναι μία κλήρωση που φέρνει το Μαρούσι να παίξει με τον Άρη. Είναι η συνέχεια των περσινών πλέι οφ. Πέρσι έπαιξαν επτά παιχνίδια και άλλα δύο γίνονται εννιά”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.208

Play-Off, Super League 8η αγωνιστική ΠΑΟΚ - Αεκ - 3-2 Για την 8η αγωνιστική των play offs της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-2 την ΑΕΚ.....