6/7/23

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 4.929









 

Φιλικο επί ολλανδικού εδάφους

ΠΑΟΚ - Στεάουα Βουκουρεστίου - 1-1 

Ο ΠΑΟΚ έκανε ποδαρικό στα φιλικά επί ολλανδικού εδάφους, με την ισοπαλία με 1-1 με την Στεάουα Βουκουρεστίου. Κομάν και Γκορντεζιάνι τα γκολ του αγώνα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μοίρασε -όπως αναμενόταν- το χρόνο σε δύο ενδεκάδες, ενώ πέρασε στο παιχνίδι και τους Α. Ζίβκοβιτς και Κωνσταντέλια, απέναντι σε μία Στεάουα που έχει μπει -πλέον- στο τελευταίο διάστημα της προετοιμασίας της, με τον Ηλία Χαραλάμπους και τους παίκτες του να μετρούν αντίστροφα για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, σε περίπου 10 ημέρες.

Στο πρώτο μέρος, ο ΠΑΟΚ είχε διάθεση να πιέσει ψηλά και ήταν επιθετικός, ωστόσο, κατάφερε να απειλήσει μόνο μέσα από στατικές φάσεις, με το φάουλ του Μουργκ -αρχικά- και την κεφαλιά του Σβαμπ στη συνέχεια, που είχαν την ίδια τύχη και πέρασαν άουτ, ενώ ο Ολλανδός ρέφερι έκλεισε τα μάτια σε καθαρή ανατροπή του Τσιγγάρα στην περιοχή.

Οι "ασπρόμαυροι" είχαν τις ευκαιρίες, αλλά η Στεάουα βρήκε το γκολ, όταν 24ο λεπτό, ο Κομάν έκανε ωραία ενέργεια κι ακόμη πιο ωραίο τελείωμα, για να ανοίξει το σκορ με σουτ σε μία φάση όπου ο ΠΑΟΚ ήταν κακός στη μετάβαση. Το πρώτο μέρος έκλεισε με μία ευκαιρία του Νάρεϊ που έκανε κακό τελείωμα, ενώ το δεύτερο, ξεκίνησε με 10 αλλαγές, με τον Λουτσέσκου να διατηρεί στο παιχνίδι μόνο τον Παναγιώτου.

Η διαφορά ποιότητας σε εκείνο το σημείο ήταν φανερή, καθώς -στον αντίποδα- ο Ηλίας Χαραλάμπους κράτησε τη βασική του ενδεκάδα, με την ομάδα του να είναι πιο μπροστά από άποψη ετοιμότητας, ωστόσο, με τις αλλαγές που έκανε στη συνέχεια και την είσοδο των Κωνσταντέλια και Α. Ζίβκοβιτς, η εικόνα άλλαξε σημαντικά. Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με τον Γκορντεζιάνι, που εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι γλίστρησε ο στόπερ της Στεάουα και πλάσαρε ιδανικά, ενώ μετά απείλησε με τους Α. Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο και Κωνσταντέλια, αλλά όλα τα σουτ πέρασαν μόλις άουτ.

Ο "Δικέφαλος" ξεκίνησε τη σειρά των φιλικών στην Ολλανδία με ισοπαλία, ενώ το Σάββατο θα αντιμετωπίσει την Γκόου Αχέντ Ιγκλς στις 17:00 (ώρα Ελλάδας), συνεχίζοντας την προετοιμασία του.

Πρώτο "τεστ" με δύο ενδεκάδες

Όπως αναμενόταν, ο Ραζβάν Λουτσέσκου μοίρασε το χρόνο σήμερα σε δύο ομάδες, κάτι που γενικά συνηθίσει να κάνει στα πρώτα φιλικά, με τον Ρουμάνο τεχνικό να ξεκινάει στο πρώτο μέρος, στο τέρμα τον Ζ. Ζίβκοβιτς και στην άμυνα τους Σάστρε, Παναγιώτου, Μιχαηλίδη και Ράφα Σοάρες. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Τσιγγάρας και Σβαμπ και μεσοεπιθετικά οι Τάισον, Μουργκ, Νάρεϊ και Τόμας.

Στο δεύτερο ημίχρονο, στο τέρμα ήταν ο Ταλιχμανίδης και στην άμυνα οι Λύρατζης, Νάσμπεργκ και Τσαούσης, ενώ ο Παναγιώτου αρχικά κράτησε στη θέση του και στην πορεία μπήκε ο Κουλιεράκης. Ο Αουγκούστο με τον Γιαξή ήταν στη μεσαία γραμμή και μεσοεπιθετικά οι Ρικάρντο, Βρακάς, Κανίς και Γκορντεζιάνι.

Πιο κινητικός, χωρίς ουσία

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να πιέσει ψηλά και να είναι πιο επιθετικός, με την Στεάουα -σταδιακά- να ανεβάζει στροφές και να γίνεται απειλητική κυρίως κάθε φορά που η μπάλα βρισκόταν στα πόδια του Κομάν. Οι "ασπρόμαυροι" απείλησαν μόνο από στατικές φάσεις, αρχικά στο 9′ όταν ο Μουργκ εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ σε καλή θέση κι έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι και κατόπιν, στο 12ο λεπτό. Μετά ένα κόρνερ από τα αριστερά, το οποίο εκτέλεσε ο Αυστριακός και πάλι, ο Σβαμπ ενώ βρέθηκε μόνος στην περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ με το κεφάλι.

Ο "Δικέφαλος" είχε τις καλές στιγμές και έμοιαζε να είναι πιο επιθετικός, ωστόσο, η Στεάουα είχε την ουσία. Στο 24′ οι Ρουμάνοι άνοιξαν το σκορ με τον Κομάν, που έκανε ωραία ενέργεια κι ακόμη πιο ωραίο τελείωμα, για 1-0, σε μία φάση όπου ο ΠΑΟΚ ήταν κακός στη μετάβαση και δεν είχε σωστές τοποθετήσεις. Στο 34′, οι "ασπρόμαυροι" φώναξαν και διαμαρτυρήθηκαν έντονα για καθαρό πέναλτι στον Τσιγγάρα, ο οποίος πάτησε περιοχή και ανατράπηκε καθαρά, με τον ρέφερι του αγώνα να μη δίνει τίποτα, ενώ στο 38′ ο ΠΑΟΚ έχασε σπουδαία ευκαιρία, όταν ο Μουργκ έκανε έξυπνη κίνηση και βρήκε τον Σβαμπ στην περιοχή, για να στρώσει αυτός στον Νάρεϊ και να κάνει αυτός κακό τελείωμα, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Αλλαγή σκηνικού

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με δέκα αλλαγές για τον ΠΑΟΚ, καθώς ο μόνος που παρέμεινε στο γήπεδο ήταν ο Παναγιώτου, σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, ο οποίος στη συνέχεια έδωσε τη θέση του στον Κουλιεράκη. Στο 51′ ο Βρακάς απείλησε με ένα σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας της Στεάουα είχε απάντηση, με τους Ρουμάνους -στον αντίποδα- να επιμένουν στην ίδια "συνταγή" δεδομένου πως πρόκειται για το τελευταίο φιλικό παιχνίδι τους, καθώς σε δέκα ημέρες ξεκινάει το πρωτάθλημα.

Σταδιακά, ο Ηλίας Χαραλάμπους έκανε τις αλλαγές του, ενώ ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε -τελικά- χρόνο και στους Α. Ζίβκοβιτς και Κωνσταντέλια και κάπου εκεί, η εικόνα και ο ρυθμός άλλαξαν αμέσως. Ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 71ο λεπτό, όταν ο Τσαούσης έβγαλε ωραία μπαλιά και ο Γκορντεζιάνι εκμεταλλεύτηκε το γλίστρημα του στόπερ της Στεάουα και πλάσαρε σωστά για το 1-1, ενώ αμέσως μετά, ο Λύρατζης βρήκε πανέξυπνα τον Αντρίγια, σε γρήγορη επίθεση και ο Σέρβος σούταρε δυνατά, για να στείλει την μπάλα μόλις άουτ.

Το παιχνίδι απέκτησε ωραίο ρυθμό και στο 74′, ο Ντόουγκλας δοκίμασε το πόδι του κι έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ ένα λεπτό μετά, ο Κωνσταντέλιας μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και πλάσαρε από πλάγια θέση, με την μπάλα να περνάει μόλις δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 77′ το σκηνικό άλλαξε, με τον Ταλιχμανίδη να αποθεώνεται από όλο το γήπεδο, κάνοντας μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Εντζούμα, ενώ χρειάστηκε να περάσουν αρκετά λεπτά για να απειλήσει ξανά ο ΠΑΟΚ, με τον Βρακά να δοκιμάζει ένα σουτ στο 87′, για να στείλει την μπάλα άουτ. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με ένα σουτ του Βρακά, που έπαιξε ατομικά και έκανε κακό τελείωμα, ενώ ήταν μόνος ο Αντρίγια, με τον Αουγκούστο να του βάζει τις φωνές.

Στεάουα Βουκουρεστίου: Βλάντ, Ποπέσκου, Ντάουα, Αρούτ, Ραντούνοβιτς, Σουτ, Τζόκοβιτς, Ολάρου, Μπαλούτα, Μικούλεσκου, Κομάν

ΠΑΟΚ: 1ο μέρος: Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Παναγιώτου, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Τσιγγάρας, Τάισον, Μουργκ, Νάρεϊ, Τόμας

2ο μέρος: Ταλιχμανίδης, Λύρατζης, Παναγιώτου (Κουλιεράκης), Νάσμπεργκ, Τσαούσης, Ντόουγκλας, Γιαξής, Ρικάρντο (Κωνσταντέλιας), Βρακάς, Κανίς (Α. Ζίβκοβιτς), Γκορντεζιάνι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.209

Χάντμπολ Γυναικών Τρίτος Ημιτελικός ΠΑΟΚ mαteco - ΑΕΣΧ Πυλαίας - 26-19 Την πρόκριση στους τελικούς της Α1 Χάντμπολ γυναικών ο ΠΑΟΚ mαteco, ε...