12/5/22

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 4.511








8η αγωνιστική των play offs

ΠΑΟΚ - Άρηθ - 0-1

Για την 8η αγωνιστική των play offs, o ΠΑΟΚ έχασε στην Τούμπα από τον Άρη με 0-1

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου έριξε στο παιχνίδι τους Ίνγκασον , Άκπομ και Α.Ζίβκοβιτς σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα κι ο ΠΑΟΚ πήγε να πάρει προβάδισμα από πολύ νωρίς, αλλά το σουτ του Τσιγγάρα στο 5′ σταμάτησε σε πόδι αμυντικού του Άρη που βρισκόταν πάνω στη γραμμή.Οι φιλοξενούμενοι πήραν την κατοχή της μπάλας στο πρώτο 15λεπτο, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να δημιουργήσουν κάποια σημαντική ευκαιρία, με τον Δικέφαλο να ανακτά την κατοχή στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους, αλλά κι αυτός να μην καταφέρνει να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός.Ο ΠΑΟΚ είχε ένα σουτ στην εστία με τον Κούρτιτς να βλέπει τον Κουέστα να μπλοκάρει τη μπάλα, ενώ ο Άρης είχε δύο άστοχες προσπάθειες, με τις δυνατές μονομαχίες και τα σκληρά μαρκαρίσματα να κυριαρχούν και να μην επιτρέπουν να βρει ρυθμό το παιχνίδι.

Οι δύο προπονητές δεν άλλαξαν κάτι στην ανάπαυλα με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει πιο δυνατά και να χάνει ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 51′. Ο Κούρτιτς έβγαλε στον Σάστρε σε θέση βολής, ο Κουέστα σταμάτησε την προσπάθεια του Ισπανού μπακ κι ο επερχόμενος Μουργκ σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα άουτ.Ο ΠΑΟΚ έδειξε διάθεση να κλείσει τον Άρη στα καρέ του, αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με γκολ του Καμαρά στο 63′.Οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου πίεσαν για την ισοφάριση, ο Άρης αμύνθηκε μαζικά και το 0-1 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης , Σάστρε , Ίνγκασον , Μιχάι ( Τσόλακ 80'), Σίντκλεϊ , Τσιγγάρας ( Σοάρες 66'), Κούρτιτς , Τέιλορ ( Μιτρίτσα 66'), Α.Ζίβκοβιτς , Μουργκ ( Σβαμπ 66'), Άκπομ .

Άρηθ: Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Εμπακατά (Σάκιτς 69'), Ντουκουρέ, Ματίγια, Ιτoύρμπε (Δεληζήσης 84'), Μαντσίνι (Ματέο 79'), Καμαρά, Μπερτόγλιο (Πάλμα 79').

Ραζβάν Λουτσέσκου

Για το παιχνίδι με τον Άρη και τις απουσίες του ΠΑΟΚ: "Είναι μια κατάσταση που έχω αναλύσει πολλές φορές. Αυτή είναι η πραγματικότητα είτε θέλουμε να το αποδεχτούμε είτε όχι. Είναι κάτι που συμβαίνει στις ομάδες που έχουν πολλά παιχνίδια και το πρώτο μου μέλημα αυτή τη στιγμή είναι να δούμε πώς θα καταφέρουμε να βάλουμε τους ποδοσφαιριστές που απουσιάζουν ξανά μέσα στο γκρουπ, με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, δίνοντάς τους τις ιδέες για το τι πρέπει να κάνουν μες στον αγωνιστικό χώρο έτσι ώστε να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε.

Όταν δίνεις πολλά παιχνίδια με πολλή ένταση και όταν δίνεις το 200% των δυνατοτήτων σου σε κάθε παιχνίδι (Τετάρτη - Κυριακή), είναι λογικό κάποια στιγμή κάτι να χάνεις. Αυτό που με απασχολεί είναι να δούμε ποιους ποδοσφαιριστές θα έχουμε πίσω, οπότε αυτό που κοιτάμε για το παιχνίδι με τον Άρη είναι να δούμε πώς θα διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση. Κοιτώντας και τον τελικό, να δούμε και ποιοι θα είναι μαζί μας για να έχουμε όσο το καλύτερο δυνατόν γκρουπ και να κάνουμε το παιχνίδι που θέλουμε.».

Όσο για το τι διαφορετικό περιμένει στο παιχνίδι με τον Άρη: «Τις προηγούμενες φορές που αντιμετωπίσαμε τον Άρη, ήταν μετά από ευρωπαϊκό παιχνίδι και στις τρεις περιπτώσεις η ομάδα ήταν πολύ πιεσμένη. Μία μετά το παιχνίδι με την Σλόβαν Μπρατισλάβας που έκρινε την πρόκριση στα νοκ άουτ παιχνίδια της διοργάνωσης, το επόμενο ήταν μετά το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Μίντιλαντ και το τελευταίο ήταν μετά το παιχνίδι με τη Μαρσέιγ, οπότε η ομάδα ήταν πολύ πιεσμένη και είχε καταναλώσει πολλή ενέργεια στο προηγούμενο παιχνίδι, σε αντίθεση με τον Άρη που είχε όλη την εβδομάδα να προετοιμαστεί.

Είναι η πρώτη φορά λοιπόν που τα δεδομένα ίσως να είναι κάπως ίσα. Σε ότι έχει να κάνει με τα play offs, γενικότερα οι ομάδες παίζουν με πολύ άγχος. To ίδιο θα έχει και ο Άρης στο μεταξύ μας παιχνίδι διότι είναι σε μια κατάσταση που δεν ξέρει ακόμη αν θα εξασφαλίσει την έξοδό του στην Ευρώπη ή όχι. Είναι παιχνίδια που έχουν πολύ άγχος με εξαίρεση την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα που δεν έχει αυτήν την πίεση γιατί είναι μακριά από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και μπορεί να παίξει πιο άνετα, οπότε όλα τα παιχνίδια είναι αρκετά κλειστά, με τις ομάδες να μην έχουν τις δυνατότητες να δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες, διότι υπάρχει και ο φόβος της ήττας και τι μπορεί να κοστίσει αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.209

Χάντμπολ Γυναικών Τρίτος Ημιτελικός ΠΑΟΚ mαteco - ΑΕΣΧ Πυλαίας - 26-19 Την πρόκριση στους τελικούς της Α1 Χάντμπολ γυναικών ο ΠΑΟΚ mαteco, ε...