25/10/21

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 4.283








3η αγωνιστική των ομίλων του Basketball Champions League

ΠΑΟΚ - Γαλατάσαράι - 81-74

Για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Basketball Champions League, ο ΠΑΟΚ επικράτησε εντός έδρας της Γαλατάσαράι με 81-74...

 Με τον Ζερμέιν Λοβ να επιστρέφει μετά από 20 μέρες απραξίας, και να πετυχαίνει δύο σερί καθοριστικά τρίποντα, ο ΠΑΟΚ πήρε την πρώτη του ευρωπαϊκή νίκη για την 3η αγωνιστική στους ομίλους του Basketball Champions League.

Με αυτή τη νίκη ο ΠΑΟΚ πήγε το ρεκόρ του στο 1-2, ενώ την πρώτη της ήττα υπέστη η Γαλατασαραϊ, που στην αρχή ξεκίνησε φουριόζα. Οι «ασπρόμαυροι» επέστρεψαν χάρη σε ένα εντυπωσιακό επιμέρους σκορ 14-2 και έχοντας άπαντες πρωταγωνιστές κατάφεραν να πάρουν μια σπουδαία νίκη βαθμολογικής αλλά και ψυχολογικής σημασίας.

Ο Λοβ είχε 14 πόντους με τα δύο καθοριστικά τρίποντα στο τέλος, ενώ βοήθησαν σημαντικά και οι Γκρίφιν (13π.), Τζόουνς (12π., 11ριμπ), Γιάνκοβιτς (8π.).

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Χρησιμοποιώντας τον ενθουσιασμό του ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με ένα γρήγορο 5-0 (Χριστοδούλου και ΝτιΛέο), όμως το μπλακ άουτ ήρθε άμεσα. Η Γαλατάσαραϊ με 4/8 τρίποντα έτρεξε σερί 0-19 χάρη σε 7 πόντους του Μπλάκσιρ και 6 του Μποστ, διατηρώντας διψήφια διαφορά στο τέλος της πρώτης περιόδου (12-24).

Με τρίποντα των Τολιόπουλου, Κάρτερ και ΝτιΛέο και ισορροπώντας την κατάσταση στα ριμπάουντ ο Δικέφαλος μείωσε αισθητά την απόσταση (26-28 στο 16'), βάζοντας στην εξίσωση και τον κόσμο που έδινε ολοένα και περισσότερη ενέργεια στους παίκτες του Άρη Λυκογιάννη. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν προσωρινά λύσεις με τους Αράρ και Μπλάκσιρ, όμως έπαιζαν επιπόλαια στην επίθεση και ο Καμπερίδης με 1/3 τρίποντα σε δύο λεπτά, έφερε το ματς στον πόντο (33-34) λίγο πριν το ημίχρονο (33-36).

«ΖΕΣΤΟΣ» Ο ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ

Με ένα γρήγορο σερί 6-0 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου ο ΠΑΟΚ προσπέρασε (39-36) για πρώτη φορά μετά το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, και με τον Γιάνκοβιτς να είναι «ζεστός» άνοιξε τη διαφορά στο +7 (48-41) στο 25'. Η τουρκική ομάδα είχε χάσει εμφανώς τον επιθετικό ρυθμό της πρώτης περιόδου, όμως κατάφερε να ισοφαρίσει χάρη σε πέντε αναπάντητους και ανέλπιστους πόντους του Κράβις και στη συνέχεια ο Κάρτερ με τρίποντο έκανε το 55-50.

Μπορεί στο 33' ο Πούρσελ με κάρφωμα να έβαλε τη Γαλατάσαραϊ ξανά μπροστά (60-62), όμως αποδείχθηκε προσωρινό καθώς τα τρίποντα των Λοβ και Τολιόπουλου έβαλαν «φωτιά» στο PAOK Sports Arena. O Τζόουνς μάζευε τα ριμπάουντ και οι Λοβ-Γκρίφιν από τις βολές διαμόρφωσαν το 69-62 στο 36΄. Η άμυνα των «ασπρόμαυρων» είχε σφίξει, όμως το τρίποντο του Τριμπλ (71-69 στο 38') έδωσε ξανά ζωή στη «Γαλατά». Ο Πούρσελ με τρίποντο μείωσε κι άλλο, ο Λοβ απάντησε με δύο κολλητά τρίποντα, κάνοντας το 79-72 στα 47'' πριν το φινάλε. Ο Τζόουνς κάρφωσε για το 81-74 και το παιχνίδι κάπου εκεί έλαβε τέλος...

Άρης Λυκογιάννης:

«Πρώτα από όλα αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες. Κάναμε ένα πολύ καλό και σταθερό παιχνίδι και φυσικά υπάρχει λόγος. Ήταν η πρώτη φορά που ήμασταν όλοι μαζί και δεύτερον και πιο σημαντικό, είχαμε λίγο περισσότερο χρόνο να προετοιμαστούμε. Εκμεταλλευτήκαμε από το γεγονός ότι η Γαλατά προερχόταν από μία πολύ σημαντική νίκη στην Τουρκία και ξέραμε ότι έβγαλε πολλή ενέργεια εκεί και με το ταξίδι εδώ δε θα ήταν τόσο φρέσκια. Προσπαθήσαμε να τους πιέσουμε, ειδικά τους τρεις γκαρντ που παίρνουν πολλές επιθετικές αποφάσεις. Κάναμε πολύ καλή δουλειά, ελέγξαμε το παιχνίδι, βάλαμε μερικά κρίσιμα σουτ και πιστεύω ότι νικήσαμε δίκαια».

Όσο για το αν οι ήττες έπαιξαν ρόλο για να αλλάξει το παιχνίδι της ομάδας; «Η ομάδα δεν άλλαξε κάτι στο παιχνίδι της. Φάνηκε σήμερα πόσο σημαντικές ήταν οι απουσίες που είχαμε και πόσο διαφορετικά πράγματα μπορούν να μας δώσουν στο παιχνίδι. Και ο Καμπερίδης έπαιξε με ενέργεια και ο Κάρτερ ήταν σημαντικός σήμερα. Αγωνιστήκαμε σχεδόν ένα μήνα, όχι πλήρεις. Ζητήσαμε παραπάνω ευθύνες από παιδιά που ήρθαν για άλλο ρόλο. Αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι με το Λαύριο που είχαμε άθλια εικόνα σε όλα τα άλλα, η ομάδα πάλεψε και τα είχαμε στο τέλος. Το σημαντικότερο είναι να έχουμε κοντή μνήμη. Όπως μείναμε ενωμένοι στις δύσκολες στιγμές κι αυτό οφείλεται στο Θανάση (σ.σ. Χατζόπουλο), ο οποίος ξέρει πολύ καλά τις καταστάσεις και τι θέλουμε. Ανεξαρτήτως τι λέγεται έξω εμείς είμαστε μια χαρά εδώ και τώρα πρέπει να διαχειριστούμε και αυτό το αποτέλεσμα».

Ο ΠΑΟΚ κράτησε την τριάδα Μποστ, Τριμπλ και Ακούν-Παρσέλ, με 13/34 σουτ συνολικά, με τον προπονητή του ΠΑΟΚ Mateco να σχολιάζει… «Το συζητούσαμε όλη την εβδομάδα ότι έπρεπε να τους βάλουμε τα συκώτια! Λέγαμε ότι αν δεν έχουμε καθαρό τρανζίσιον θα πρέπει να έχουμε καλή κυκλοφορία. Δεν υπάρχουν Σούπερμαν. Κανένας δε μπορεί να νικήσει την κούραση. Είδατε και τι έγινε με τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι με τον Ηρακλή. Κάναμε αυτήν τη δουλειά που έπρεπε, το εκμεταλλευτήκαμε και παίξαμε σωστά. Αν είχαμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και στην αρχή που είχαμε ελεύθερα σουτ, να μη χρειαζόταν ένα τόσο μεγάλο comeback. Είναι μια πολύ σημαντική νίκη που θα μας βοηθήσει και ψυχολογικά».

Για αυτό που χρειάστηκε η ομάδα, προκειμένου να επιστρέψει μετά το κακό ξεκίνημα, είπε: «Εκείνη τη στιγμή ήταν αμυντικό το θέμα και ήταν δεδομένο ότι σουτάροντας και κυκλοφορώντας καλά τη μπάλα, κάποια στιγμή θα σπάσει το άστοχο σουτ. Έχουμε σουτέρ. Η Γαλατά έχει μεγάλη ποιότητα αλλά όσο εύκολα δημιουργεί διαφορές, τόσο εύκολα τις χάνει. Το δείγμα είναι ότι πάντα θα παλέψουμε, πάντα θα δίνουμε ότι έχουμε. Το κάναμε και με τη Νίμπουρκ. Το σημαντικό είναι να δίνεις το 100%. Αυτό το χαρακτήρα έχει εκτιμήσει ο κόσμος και γι’ αυτό στις δύσκολες προηγούμενες αγωνιστικές και βοήθησε την ομάδα. Σήμερα στάθηκε μαζί, πιο δίκαια. Το κερδίσαμε, παίξαμε καλά».

Τέλος, για την κατάσταση του ομίλου και αν αλλάζει κάτι με τη νίκη αυτή, σχολίασε… «Είναι ανοικτός ο όμιλος. Είναι καλές και οι τρεις ομάδες, με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Μπορείς να κερδίσεις τον οποιονδήποτε, οπουδήποτε και να χάσεις. Ίσως λόγω ποιότητας η Γαλατά, να έχει ένα μικρό προβάδισμα για την πρώτη θέση γιατί έχει και δύο εντός έδρας παιχνίδια. Μπήκαμε κι εμείς στο παιχνίδι της πρόκρισης με τη νίκη αυτή και συνεχίζουμε».

Διαιτητές: Τσιουλίν (Ρουμανία), Κρέγις (Σλοβενία), Μαρκές (Πορτογαλία).

Δεκάλεπτα: 12-24, 33-36, 55-53, 81-74

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.209

Χάντμπολ Γυναικών Τρίτος Ημιτελικός ΠΑΟΚ mαteco - ΑΕΣΧ Πυλαίας - 26-19 Την πρόκριση στους τελικούς της Α1 Χάντμπολ γυναικών ο ΠΑΟΚ mαteco, ε...