27/9/21

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 4.247











 

4η αγωνιστική της Super League

ΠΑΟΚ - Αεκ - 2-0 

Για την 4η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα την ΑΕΚ με 2-0 ...

Το λέει από την αρχή. Το σημαντικό είναι η ομάδα να αποκτήσει χαρακτήρα. Κι εκείνος, ο Ράζβαν Λουτσέσκου ξέρει πως να τον περάσει. Ακόμα κι αν λείπουν ο Βιεϊρίνια, ο Κρέσπο, ο Βαρέλα, ο Ίνγκασον, ο Ολιβέιρα, ο Ελ Καντουρί. Γιατί ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα. Στην αρχή της αρχής, αλλά ομάδα.

Πριν τη σέντρα υπήρχαν δεδομένες δυσκολίες. Η κόπωση από τα συνεχόμενα ταξίδια, οι πολλές απουσίες, η ποιότητα του αντιπάλου. Ο ΠΑΟΚ όμως από τη στιγμή που μπήκε στο γήπεδο και μετά δεν κοίταξε ποτέ πίσω.

Διατήρησε τη συγκέντρωση του μέχρι το τελικό σφύριγμά, είχε πάθος, ένταση, πίστη στις δυνάμεις του, έτρεξε πολύ, ήταν ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης και πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη στο πρώτο ντέρμπι της φετινής Super League Interwetten.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι με όλη τη σημασία της λέξης. Είχε ρυθμό και πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, είχε φάουλ, νεύρα, δύναμη και έναν μεγάλο νικητή. Τον ΠΑΟΚ του Ράζβαν Λουτσέσκου που χτίζεται κι αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον.

Το πρώτο κομμάτι του αγώνα ήταν ισορροπημένο, οι δύο τερματοφύλακες ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε να επέμβουν, οι άμυνες κρατούσαν καλά τις γραμμές και δεν έδιναν δικαιώματα μέχρι να έρθει η φάση του 42ου λεπτού. Εκεί μίλησε κλάση του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ , ο οποίος είδε τη μπάλα να του στρώνεται μέσα στην περιοχή και με ένα άψογο τελείωμα βρήκε δίχτυα για να δώσει προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, που σπατάλησε μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία μέχρι την ανάπαυλα για να διευρύνει το προβάδισμά του.

Στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε. Οι δύο ομάδες είχαν διάθεση, η μπάλα πήγαινε συνεχώς πάνω-κάτω, αλλά όλα τα σημαντικά έμελλε να συμβούν στο τελευταίο 12λεπτο.

Ο Μπίσεσβαρ στο 79′ κέρδισε πέναλτι κι ο Κούρτιτς από την άσπρη βούλα έκανε το 2-0, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα, αλλά το γκολ του Μοχαμαντί ακυρώθηκε ως οφσάιντ, με τον Ανσαριφάρντ να εμποδίζει τον Πασχαλάκη .

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελικό σφύριγμα κι ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη. Πλέον η προσοχή στρέφεται στην αναμέτρηση της Πέμπτης κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Ραζβάν Λουτσέσκου

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ είπε αρχικά για την εμφάνιση στο ντέρμπι με την ΑΕΚ: «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές μου, ήταν ένα καλό αποτέλεσμα σήμερα είμαι πολύ ικανοποιημένος για την εμφάνιση και πρέπει να κρατήσουμε την αποφασιστικότητα. Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι την Πέμπτη και πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτό τώρα.

Στο ποδόσφαιρο λέμε συνήθως πράγματα της στιγμής, θεωρώ ότι έχουμε κάνει και στο παρελθόν καλά παιχνίδια. Θα πρέπει να μάθουμε να κρίνουμε τα πράγματα λαμβάνοντας υπόψιν πολλούς παράγοντες, όπως τα ταξίδια, την κατάσταση και την ποιότητα του αντιπάλου».

Για την ποιότητα που διαθέτει ο ΠΑΟΚ: «Πέντε ποδοσφαιριστές έλειπαν. Είναι σημαντικό για εμάς να γνωρίζουν οι παίκτες ότι ο καθένας ξεχωριστά είναι σημαντικός. Χρειάζεται να μπορούμε να εμπιστευόμαστε πρόσωπα, το πιο σημαντικό είναι να δημιουργήσουμε μια δυνατή νοοτροπία».

Για τα σχόλια που έχουν ακούσει οι παίκτες του ΠΑΟΚ για την ηλικία τους: «Η συνεισφορά τους είναι φανταστική και όχι μόνο σήμερα. Πραγματικά δε θέλω να μιλήσω για αυτό. Πραγματικά δε θέλω την δεδομένη στιγμή να κρίνω και να ασκήσω κριτική στην διαχείριση που γίνονταν σε αυτούς τους ποδοσφαιριστές τα προηγούμενα χρόνια. Χρειαζόμαστε όλους τους ποδοσφαιριστές, υπάρχει μια μεγάλη σειρά αγώνων. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι της Πέμπτης απέναντι στη Σλόβαν».

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Τέιλορ, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Σβαμπ (74' Εσίτι), Κούρτιτς, Ντόουγκλας, Ζίβκοβιτς (74' Μουργκ, 90' Μιτρίτσα), Μπίσεσβαρ (93' Λύρατζης), Σφιντέρσκι (90' Άκπομ). 

Αεκ: Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (75' Μοχαμάντι), Σιμάνσκι (60' Σάκχοφ), Λε Ταλέκ (86' Σιμόες), Γέβτιτς (60' Ανσαριφάρντ), Γκαρσία, Τσούμπερ, Αραούχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.209

Χάντμπολ Γυναικών Τρίτος Ημιτελικός ΠΑΟΚ mαteco - ΑΕΣΧ Πυλαίας - 26-19 Την πρόκριση στους τελικούς της Α1 Χάντμπολ γυναικών ο ΠΑΟΚ mαteco, ε...