12/9/21

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 4.229







 

1η αγωνιστική, Superleague

ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα - 0-1

Για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, o ΠΑΟΚ έχασε στην Τούμπα από τον ΠΑΣ Γιάννινα με 0-1...

Ο ΠΑΟΚ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα πήγαινε βάσει σχεδίου. Είχε την κατοχή της μπάλας, είχε υπομονή, «ταλαιπωρούσε» τον αντίπαλο, τον είχε κλείσει στο μισό γήπεδο και έψαχνε τρόπο να διασπάση μία άμυνα 11 παικτών στο ένα τρίτο του γηπέδου. Ένα κλασσικό βράδυ στην Τούμπα δηλαδή.Στο τέλος όμως το μυαλό χάλασε. Η υπομονή εξαφανίστηκε. Τα ατομικά λάθη έκαναν την εμφάνισή τους και μοιραία ήρθε μία... τσάμπα ήττα στην 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού είχε τον ΠΑΟΚ σε ρόλο οδηγού. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή και απείλησαν μόλις στο 4′ με ένα γυριστό του Σφιντέρσκι που δεν βρήκε στόχο. Ο ΠΑΟΚ είχε μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία με τον Σβαμπ να πιάνει κεφαλιά και τον Σάλιακα να διώχνει πάνω στη γραμμή, αλλά στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους περιορίστηκε σε κάποια σουτ εκτός περιοχής με τον Ντόουγκλας να έχει δύο καλές προσπάθειες και τον Βιεϊρίνια μία ακόμα από πλάγια θέση.Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη έψαξαν την κόντρα, έχοντας το μυαλό τους κυρίως στα μετόπισθεν. Την μοναδική τους ευκαιρία την είχαν στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ζίβκοβιτς να αποκρούει σουτ του Σνάιντερ από καλή θέση.

Στην επανάληψη το παιχνίδι μέχρι το 75′ δεν είχε διαφορετική εικόνα. Μουργκ , Σφιντέρσκι και Καγκάβα έχασαν σπουδαίες ευκαρίες, ο Ράζβαν Λουτσέσκου έριξε στο γήπεδο όλα τα επιθετικά όπλα που είχε στη διάθεσή του, αλλά πάντα κάτι πήγαινε στραβά στην τελική επιλογή.Στον αντίποδα ο ΠΑΣ έβλεπε το παιχνίδι να κυλλάει όπως ακριβώς ήθελε και έψαχνε την στιγμή, μήπως και καταφέρει να φτάσει ακόμα και στη νίκη. Στο 86′ τα κατάφερε.Μία σειρά κακών εκτιμήσεων από την αμυντική γραμμή του Δικεφάλου έδωσαν τη δυνατότητα στον Κόντε να πλασάρει σε κενή εστία και να χαρίσει το τρίποντο στην ομάδα του.Το σφύριγμα της λήξης έφερε κατήφεια στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ, όμως δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, καθώς αυτό ήταν μόλις το πρώτο παιχνίδι από μία σειρά συνεχόμενων αγώνων σε Ελλάδα και Ευρωπή.

Ραζβάν Λουτσέσκου

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ και το τι δεν πήγε καλά: «Δεν παίξαμε γρήγορα, δεν παίξαμε με τον τρόπο που θέλουμε να κινούμε την μπάλα, δεν είχαμε υπομονή. Όταν αντιμετωπίζεις ομάδες που παίζουν κλειστά και έχουν αμυντική συνοχή χρειάζεσαι το γρήγορο γκολ για να ανοίξεις το παιχνίδι, αλλιώς κινδυνεύεις να έχεις ένα άσχημο αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση δεν αξίζαμε να χάσουμε με τον τρόπο που εξελίχθηκε δεν αξίζαμε και να κερδίσουμε. το αποτέλεσμα δεν είναι δίκαιο τα Γιάννινα απλώς περίμεναν την εξέλιξη του αγώνα. Χάσαμε το παιχνίδι από μία ηλίθια κατάσταση».

Αν τον προβληματίζει η επιθετική δυστοκία ή τα αμυντικά λάθη: «Είμαι απογοητευμένος γιατί χάσαμε το παιχνίδι. Το ότι δεν καταφέραμε να σκοράρουμε προκύπτει από το γεγονός πως τα Γιάννινα που αμύνθηκαν καλά. Ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου μας συγνώμη που θα το πω αλλά έμοιαζε με τρίτης Εθνικής κατηγορίας δεν μας έδωσε πλεονέκτημα να παίξουμε την μπάλα όπως θα θέλαμε. Δεν είχαμε την υπομονή να κρατήσουμε την μπάλα τη στιγμή που ο αντίπαλος έμενε πίσω. Παίξαμε με μεγάλες μπαλιές που δεν μας έδιναν πλεονέκτημα. Ένα δύσκολο αποτέλεσμα που δεν το περιμέναμε. Μένει να ανασυνταχθούμε, να δουλέψουμε για να έχουμε το καλύτερο στο επόμενο παιχνίδι. Το σημερινό αποτέλεσμα ήρθε από τον ουρανό. Ξαναλέω δεν λέω πως αξίζαμε να κερδίσουμε. Δεν βρήκαμε την στιγμή μας στο παιχνίδι για να ανοίξουμε το σκορ».

Για το τον βοήθησε να καταλάβει καλύτερα αυτό το παιχνίδι: «Δεν θεωρώ πως είναι παιχνίδι που αλλάζει την εικόνα μας. Θα μπούμε σε μια δύσκολη περίοδο. Ξέρουμε πως πρέπει να αντιδράσουμε. Είμαστε στην αρχή, πρέπει να βρούμε τη λύση να αντιδράσουμε. Θα έχουμε δύσκολη περίοδο, αλλά θα την βρούμε. Βλέποντας την άλλη μεριά του νομίσματος αν σκοράραμε στην ευκαιρία που είχαμε θα βλέπαμε διαφορετικό αποτέλεσμα. Ο πρώτος υπεύθυνος είμαι εγώ. Να ξυπνήσουμε, να αφυπνιστούμε και να δουλέψουμε για να αλλάξουμε την κατάσταση».

ΠΑΟΚ ( Ράζβαν Λουτσέσκου ): Πασχαλάκης , Τέιλορ , Βαρέλα , Κρέσπο , Βιεϊρίνια (75' Σίντκλεϊ ), Αουγκούστο (61' Κούρτιτς ), Σβαμπ , Μουργκ (75' Άκπομ ), Καγκάβα (61' Μιτρίτσα ), Μπίσεσβαρ , Σφιντέρσκι .

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Γκαρντάβσκι, Σνάιντερ (89' Λώλης), Περέα (79' Μορέιρα), Κόντε (90' Μιλιντσεάνου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.209

Χάντμπολ Γυναικών Τρίτος Ημιτελικός ΠΑΟΚ mαteco - ΑΕΣΧ Πυλαίας - 26-19 Την πρόκριση στους τελικούς της Α1 Χάντμπολ γυναικών ο ΠΑΟΚ mαteco, ε...