20/12/20

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 4.057







13η αγωνιστική, Superleague Interwetten

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός - 2-1

Για την 13η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό με 2-1 ..

O Γκαρσία παρέταξε στο αρχικό σχήμα τους Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Ντόουγκλας, Μουργκ. Τζόλης, Σφιντέρσκι, Αν. Ζίβκοβιτς.

Μόλις στο 6ο λεπτό ο Ούγγρος διαιτητής απέφυγε να στείλει στα αποδυτήρια τον Αϊτόρ για αντιαθλητικό μαρκάρισμα από πίσω στον Γιαννούλη, αφήνοντας στο γήπεδο έναν παίκτη που στο 16ο λεπτό σκόραρε για τον Παναθηναϊκό, ισοφαρίζοντας το γκολ που σημείωσε στο 11' ο Σφιντέρσκι.

Σε εκείνο τα χρονικό σημείο ο Γιαννούλης από τα αριστερά βρήκε τον Σφιντέρκι και αυτός με κεφαλιά στην κενή εστία, άνοιξε το σκορ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Μακέντα πήρε την κεφαλιά από τον Μιχαηλίδη, βρήκε τον αμαρκάριστο Αϊτόρ και αυτός με δόση τύχης πέρασε την μπάλα μέσα από τα πόδια του Πασχαλάκη, ισοφαρίζοντας.

Το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερα καλό ρυθμό, οι φιλοξενούμενοι είχαν καλή παρουσία στη μεσαία γραμμή, με τους παίκτες μας να κάνουν αρκετά λάθη, κάποια αβίαστα. Ο ΠΑΟΚ πάντως ήταν η ομάδα που έφτιαξε δύο πολύ καλές ευκαιρίες τις οποίες σπατάλησε ο Σφιντέρσκι.

Η πρώτη στο 19ο λεπτό, με τον Πολωνό από κοντά να σουτάρει και ο Ξενόπουλος να αποκρούει και η δεύτερη στο 43ο λεπτό όταν μετά από συρτή σέντρα του Τζόλη, ο Σφιντέρσκι έκανε την προβολή, αλλά ο Ξενόπουλος και πάλι απέκρουσε.

Με την έναρξη της επανάληψης ο ΠΑΟΚ έδειξε πολλές αδυναμίες στο κράτημα της μπάλας, αλλά στο 65' ο Ίνγκασον με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Μουργκ σημείωσε το 2-1. Στα λεπτά που ακολούθησαν ως το τελευταίο σφύριγμα του Ούγγρου διαιτητή, η ομάδα διαχειρίστηκε σωστά το σκορ και έφτασε στη νίκη.

Αν οι παίκτες μας ήταν πιο προσεκτικοί στα τελειώματα κάποιων φάσεων θα μπορούσαν να φτάσουν σε ένα ακόμη γκολ και να αποφύγουμε το άγχος μέχρι το 97'.

Πάμπλο Γκαρσία {NOVA}

«Το πρόβλημα είναι ότι ξέρουμε ότι μας πολεμάνε από παντού. Αυτό το παιχνίδι που χάσαμε δεν το μετράω, γιατί χάσαμε με άλλους τρόπους.

Εμείς παλεύουμε με νόμιμους τρόπους. Ξέρω ότι όλοι μιλάνε, μιλάνε, μιλάνε. Η ομάδα σήμερα είχε χαρακτήρα και καρδιά.

Εγώ μπορεί να είμαι χαλιά ή να είμαι καλά, αλλά περπατάω με το κεφάλι ψηλά. Όχι σαν κατσαρίδα. Δώδεκα χρόνια είμαι εδώ. Εδώ έχουμε τη φωτογραφία του Κούδα. Δεν πέφτουμε με τίποτα!»

Πάμπλο Γκαρσία μετά τη λήξη του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, με τον Ουρουγουανό να αφήνει αιχμές για τα όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα στο Χαριλάου.

Πάμπλο Γκαρσία:

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γιατί τα παιδιά κέρδισαν συνεχόμενα παιχνίδια. Αυτό που χάσαμε, δεν το χάσαμε καθαρά. Δεν το μετράω αυτό. Γι' αυτό σήμερα ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Όταν χάνεις ένα ντέρμπι όπως το έχασες, το επόμενο παιχνίδι που ήταν και πάλι ντέρμπι πρέπει να το κερδίσεις. Ήμασταν νευρικοί, αλλά είχαμε ψυχή.

Δεχτήκαμε πάλι ένα γκολ, αλλά η ομάδα ήθελε το παιχνίδι για πολλούς λόγους. Ακολουθούν διακοπές. Θα πάμε στα Χριστούγεννα όλοι λίγο πιο χαρούμενοι.

Είναι νίκη για όλο τον κόσμο. Είναι νίκη για τον Ουαγκέ που έδωσε την καρδιά του και ήταν άτυχος. Είναι δύσκολο, αλλά θα πάει καλά γιατί είναι νέος και δουλευταράς. Θέλει να παίξει μπάλα και θα πάει καλά.

Δουλέψαμε τις στημένες φάσεις. Μας έδωσαν τους βαθμούς σήμερα. Όλα μετράνε. Αυτό που κρατάω είναι το ότι πάλεψε η ομάδα. Θέλαμε τη νίκη».

Για τον Μπόλονι:

«Στο ποδόσφαιρο δεν χρειάζεται να είσαι μόνο καλός ποδοσφαιριστής, προπονητής. Αλλά μετράει η αγάπη, η ανθρωπιά. Είναι καλός άνθρωπος. Μιλήσαμε λίγο, μου ευχήθηκε καλή επιτυχία. Κρατάω στη ζωή μου τους ανθρώπους μου που δείχνουν την αγάπη τους».

Τι κρατάει και τι αφήνει από το 2020:

«Να αφήσουμε πίσω την περιπέτεια με τον κορονοϊό. Είναι κάτι απίστευτο. Όλοι έχουμε οικογένειες, ηλικιωμένα άτομα. Πρέπει να προσέχουμε όλοι. Μακάρι να φύγει από τη ζωή μας.

Είμαι χαρούμενος που δούλεψα 5 χρόνια στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ και είχα την ευκαιρία να αναλάβω την πρώτη ομάδα. Ευχαριστώ τον κόσμο, την οικογένεια Σαββίδη για την εμπιστοσύνη τους.

Μακάρι να γεμίσει ξανά η Τούμπα, να βλέπουμε μπάλα. Πάνω από όλα υγεία!».

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (81' Κρέσπο), Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Ντόουγκλας (90' Εσίτι), Μουργκ (72' Σβαμπ), Τζόλης (90' Περέιρα), Σφιντέρσκι (81' Τσόλακ), Αν. Ζίβκοβιτς.

Παναθηναϊκός: Ξενόπουλος, Χουανκάρ, Σένκεφελντ, Σάντσες, Πούγγουρας (81' Αλεξανδρόπουλος), Βέλεθ, Χατζηγιοβάνης, Βιγιαφάνιες (72' Καρλίτος), Αϊτόρ (81' Εμμανουηλίδης), Μαουρίσιο, Μακέντα (72' Ιωαννίδης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.208

Play-Off, Super League 8η αγωνιστική ΠΑΟΚ - Αεκ - 3-2 Για την 8η αγωνιστική των play offs της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-2 την ΑΕΚ.....