3/7/19

oxyro N 3.736












Στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας του επί ολλανδικού εδάφους

ΠΑΟΚ - Άλκμααρ - 0-1

Στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας του επί ολλανδικού εδάφους,  ο ΠΑΟΚ έχασε από την Άλκμααρ με 1-0, χωρίς να είναι χειρότερος από την αντίπαλό του...

Έχοντας τη συμπαράσταση αρκετών φίλων του που βρέθηκαν στο γήπεδο για να σταθούν δίπλα στην ομάδα, ο ΠΑΟΚ ήταν καλός στο πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης, με τον Άκπομ να σκοράρει δις αλλά τα γκολ που σημείωσε να ακυρώνονται σαν οφ σάιντ! Replay στις φάσεις αυτές δεν υπήρχε, ίσως όμως το πρώτο να ήταν καθαρό.

Η Άλκμααρ σκόραρε στο 42' το γκολ που έμελλε να είναι το μοναδικό στο ματς, με τον Στεγκς να εκμεταλλεύεται ολιγωρία της άμυνάς μας να καθαρίσει μια φαινομενικά εύκολη φάση και τον Μελίσσα να μην μπορεί να το αποσοβήσει.

Στην επανάληψη ο Φερέιρα άλλαξε όλη την ενδεκάδα, με τον Ενρίκε να είναι ιδιαίτερα ορεξάτος και να φτάνει πολύ κοντά στην ισοφάριση, με τον τερματοφύλακα των Ολλανδών να αποκρούει το κοντινό σουτ του Βραζιλιάνου ακραίου.

Στα φιλικά παιχνίδια το τελευταίο που ενδιαφέρει είναι το σκορ, φτάνει βέβαια αυτό να κυμαίνεται μέσα σε λογικά πλαίσια και όχι κάποια ήττα με πεντάμπαλο, καθώς είναι μια ευκαιρία για κάθε προπονητή να τσεκάρει τους παίκτες του, εφαρμόζοντας διαφορετικά συστήματα.

Σήμερα ο Πορτογάλος τεχνικός έπαιξε με 4-4-2, κάτι που είχαμε αρκετά χρόνια να δούμε να παίζει ο ΠΑΟΚ, ένα σύστημα που πιθανότατα θα παίξει η ομάδα φέτος.

Αμπέλ Φερέιρα..
Για τις πρώτες του εντυπώσεις: «Πρέπει να μάθουμε γρηγoρότερα. Ακόμα και στα φιλικά θέλω να κερδίζουμε. Το αποτέλεσμα μετράει. Καταλαβαίνω ότι η Άλκμααρ ήταν πιο προχωρημένη. Εμείς θα συνεχίσουμε για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Είναι νωρίς για να πούμε για τις ιδέες μου. Αυτή τη στιγμή θέλω να δω τους ποδοσφαιριστές και τις δυνατότητες τους. Δυστυχώς έχουμε κάποιους σημαντικούς παίκτες τραυματίες. Για μένα είναι καλό ότι υπάρχουν πολλά φιλικά γιατί θα δω τους παίκτες μου. Μου άρεσε η διάθεση των παικτών σήμερα».

Για την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας: «Όπως είπα πρώτα πρέπει να δω τους παίκτες που έχω εδώ. Θα κάνουμε τις αξιολογήσεις και θα δούμε τι θα χρειαστούμε για να ενισχυθούμε. Νομίζω ότι είναι εύκολο να προσαρμοστούν οι παίκτες είναι και πολύ ποιοτικοί και πολύ έξυπνοι. Βέβαια θα χρειαστούμε χρόνο. Πιστεύω στο επόμενο φιλικό θα είμαστε καλύτεροι».

Για το σημερινό φιλικό με την Άλκμααρ: «Η αλήθεια είναι ότι λόγω των φιλικών δεν έχουν μεγάλη ένταση οι προπονήσεις. Σήμερα δεν μου άρεσε το αποτέλεσμα αλλά δείξαμε και ενδιαφέροντα στοιχεία».

Για το 4-4-2: «Δεν είμαι προπονητής που είναι κολλημένος με ένα σύστημα. Θα προσπαθήσω να βγάλω τον καλύτερο εαυτό των παικτών μου στην καλύτερη θέση. Το σύστημα δεν λέει κάτι συγκεκριμένο. Μιλάμε για 3 προπονήσεις και έναν αγώνα. Αυτή τη στιγμή περισσότερο αξιολογώ τους παίκτες».

Για τον ερχομό του στον ΠΑΟΚ: «Το μεγαλείο του ΠΑΟΚ με κέρδισε έχει φιλοδοξίες. Ο τρόπος που με προσέγγισαν ήταν καθοριστικός και δεν το σκέφτηκα ούτε στιγμή. Ευχαριστώ τους οπαδούς που ήταν ακόμα και εδώ μαζί μας».

ΠΑΟΚ (1ο μέρος): Μελίσσας, Μάτος, Χατζηϊσαΐας, Βαρέλα, Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Κάτσε, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά, Άκπομ, Γαϊτανίδης.

ΠΑΟΚ (2ο μέρος): Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Μιχάι, Κρέσπο, Δεληγιαννίδης (Τσιγγάρας), Μίσιτς, Ντόουγκλας, Λημνιός, Ενρίκε, Στοχ, Μαρκόφκσι.

Άλκμααρ: Μπιζό, Σβένσον, Φλάαρ, Μίντσο, Στενγκς, Κουπμάινερς, Μποαντού (50' Ντρούιφ), Τιλ, Βάινταλ, Γκούντμουνσον, Βάουτενς (50' Χατζηδιάκος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.208

Play-Off, Super League 8η αγωνιστική ΠΑΟΚ - Αεκ - 3-2 Για την 8η αγωνιστική των play offs της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-2 την ΑΕΚ.....