21/4/13

oxyro N1.984















 


















Superleague  Αγωνιστική: 30η

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα - 2-0

Ο ΠΑΟΚ καθάρισε το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννενα με σκορ 2-0 και κέρδισε  έναν ακόμη βαθμό στα πλέι οφ... Με τη σημερινή του νίκη ο ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει με 4 βαθμούς στα πλέι οφ, έναντι 2 του Αστέρα Τρίπολης και κανενός του Ατρομήτου και του ΠΑΣ Γιάννενα.

Ιβάν Σάββίδης 
«Συγχαρητήρια για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου. Θέλαμε να βγούμε δεύτεροι και να έχουμε πλεονέκτημα στα πλέι οφ. Να ξέρετε όμως, ότι δεν είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση στο σημερινό ματς. Για να παίξουμε τελικό πρέπει να είμαστε πολύ καλύτεροι και να ανεβάσουμε απόδοση στα πλέι οφ"

Γιώργος Δώνης
«Εχουμε πετύχει ένα επιμέρους στόχο και βγήκαμε 2οι στο πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι ήταν μια ισορροπημένη σεζόν για μας, μια και πήραμε 31 βαθμούς στον πρώτο γύρο κι άλλους τόσους στον δεύτερο. Πλέον πηγαίνουμε στα πλέι οφ με πλεονέκτημα, σε μια διαδικασία που ο κάθε βαθμός έχει τη δικιά του σημασία. Θα παίζουμε κάθε 3-4 μέρες ματς και ποτέ δεν ξέρεις ποια απώλεια θα έχεις».

Στη συνέχεια υπογράμμισε, κάνοντας μια αναδρομή στην τρέχουσα σεζόν: «Ημασταν μια ομάδα που ξεκίνησε διαφορετικά το καλοκαίρι κι αλλιώς ήμασταν τον Ιανουάριο, με τους παίκτες που πήραμε. Όλα τα παιδιά δούλεψαν σκληρά, έπαιξαν πειθαρχημένα και πέτυχαν τον επιμέρους στόχο. Τώρα πλέον έχουμε τους δύο βασικούς στόχους, να πάμε στον τελικό του κυπέλλου και να βγούμε πρώτοι στα πλέι οφ. Είναι αναγκαία η πειθαρχία κι η σκληρή δουλειά στο γήπεδο για να μην χαλάσουμε όλα αυτά που πετύχαμε μέχρι τώρα και μας έφθασαν στο σημείο να διεκδικούμε και τους δύο στόχους».

Για την ανάλυσή του στο ματς, υπογράμμισε: «Το πρώτο ημίχρονο ήταν κουραστικό, βαρετό… Κουράστηκα στο πρώτο 20λεπτο με αυτό που έβλεπα και λυπήθηκα τους ανθρώπους που πλήρωσαν εισιτήριο για να το δουν αυτό. Πάντως είναι μια φυσιολογική εξέλιξη, μια και τα επόμενα ματς θα έχουν διαφορετικό κίνητρο. Πιθανόν κι οι περισσότεροι παίκτες να είχαν το μυαλό τους αλλού. Ομως στο β΄ μέρος, οι παίκτες που μπήκαν άλλαξαν πράγματα όπως κι ο σχηματισμός μας. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν παίκτες που να βοηθάνε σε διαφορετικές θέσεις (σ.σ.: Κατσουράνης). Αυτό μας βοηθάει γενικότερα για να αλλάζουμε ένα παιχνίδι».

Σε ερώτηση για μια ακόμη άσχημη εμφάνιση του Λίαμ Λόρενς, ο Δώνης απάντησε: «Ηταν ταλαιπωρημένος την τελευταία εβδομάδα, όμως ο Λόρενς είναι ένας αθλητής που δεν ξεκουράζεται ποτέ στην προπόνηση, παρά μόνο με δική μας επιλογή. Το Σάββατο θα είναι πολύ καλά, δε μας ανησυχεί που σε ένα - δύο παιχνίδια δεν πήγε καλά».

Για τον κόσμο που κουράστηκε από το θέαμα, ο Δώνης εξέφρασε τη δική του άποψη: «Καταρχάς υποτιμάται την προσπάθεια… Επειδή ζω στην Ελλάδα, ήμουν παίκτης και μετά είμαι προπονητής στην Ελλάδα, ξέρω πως έπαιζε ο ΠΑΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς να θέλω να υποτιμώ τους προηγούμενους προπονητές της ομάδας. Ο καθένας έχει τη δικιά του φιλοσοφία. Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ο ΠΑΟΚ δεν παίζει κουραστικά, παίζει πιο ευχάριστα, απλά δεν είναι τόσο αποτελεσματικός όσο τον έχω εγώ στο μυαλό μου. Αν κάποιος νομίζει ότι μπορεί να αλλάξει η ομάδα σε 6-8 μήνες, βάσει των ειδικών συνθηκών που ξεκίνησε και των μεγάλων (προς το καλύτερο) αλλαγών που έγιναν, θα καταλάβει το τι έγινε, μια κι άλλαξαν και οι προσδοκίες. Αναβαθμίστηκαν ήδη πολλά, αλλά το πιο σημαντικό ότι υπάρχει καλή ατμόσφαιρα μέσα στην ομάδα. Στοχεύουμε στο να φθάσουμε εκεί που θέλουμε. Ο ΠΑΟΚ μπήκε σε διαφορετική τροχιά. Εμείς θέλουμε έναν ΠΑΟΚ που να δίνει ρυθμό στην κερκίδα και να είναι πιο αποτελεσματικός».

Για το αν είναι φορμαρισμένη η ομάδα, είπε: «Εμείς θέλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί και δε μας ενδιαφέρει το πόσο φορμαρισμένοι είμαστε. Είμαστε σε 14 συνεχόμενα ματς αήττητοι και θα πάμε στην Τρίπολη για το αποτέλεσμα το Σάββατο».

Για την πορεία των τραυματιών, επισήμανε: «Οι Σίλντεφελντ, Ρομπέρ κι Αθανασιάδης θα είναι διαθέσιμοι, όπως κι ο Ολίσε. Αντίθετα οι Σταφυλίδης και Βούκιτς θα είναι έτοιμοι μετά από 10 μέρες».

Για το ότι ορισμένοι τον έβρισαν και σήμερα, απάντησε: «Η συνήθεια που έγινε λατρεία… Το να βρίζουν τη μητέρα μου… Ας συνεχίσουν να τη βρίζουν, αφού κερδίζουμε εμείς δε με πειράζει».

Για το γεγονός ότι ασκείται μεγάλη κριτική, απάντησε: «Δεν μπορώ να ταλαιπωρώ το μυαλό μου με τέτοιες σκέψεις. Ξέρω το ελληνικό ποδόσφαιρο… Υπάρχει μεγαλύτερος σεβασμός απέναντι στους ξένους. Εμάς μας αρέσει να υποτιμάμαι και τους έλληνες ποδοσφαιριστές και τους έλληνες προπονητές. Είναι ένα περίεργο φαινόμενο, που παρουσιάζεται μόνο στην Ελλάδα. Στις προηγμένες χώρες, στηρίζουν τους δικούς τους ανθρώπους. Πάντως πιστεύω ότι όποιος έχει αξία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα».

Για την κούραση της ομάδας, λόγω των συνεχόμενων παιχνιδιών, υπογράμμισε: «Η, έκβαση του τελικού θα παίξει ρόλο. Υπάρχουν πολλά κοντινά παιχνίδια και δεν μπορούμε να ξέρουμε... Ολες οι ομάδες έχουν τις δικές τους πιθανότητες στα πλέι οφ, όμως εμείς διαθέτουμε άλλο όνομα, άλλη φανέλα και το αβαντάζ δύο βαθμών».
Μπονγκανί Κουμάλο
«Κάναμε αυτό που έπρεπε αν και δεν είχαμε πολύ καλή εμφάνιση. Πετύχαμε το στόχο μας που ήταν να ξεκινήσουμε στα πλέι οφ από την πρώτη θέση με τέσσερις βαθμούς».

Για τη ρεβάνς του Κυπέλλου: «Είναι μια πρόκληση αυτό το ματς. Πήραμε το μάθημά μας από τον πρώτο αγώνα με το γκολ που δεχθήκαμε από τον Αστέρα. Είναι πολύ σημαντικό να σκοράρουμε στη ρεβάνς για να πάρουμε την πρόκριση».

Για το μέλλον του: «Δεν έχει γίνει καμία συζήτηση. Είμαι 100% συγκεντρωμένος στο ματς με τον Αστέρα».
Γιώργος Γεωργιάδης 
 "Δεν ξεκινήσαμε το παιχνίδι καλά, πιστεύω ότι ήταν από τα χάλια ημίχρονα της ομάδας. Είχαμε ανούσια υπεροχή χωρίς κλασικές ευκαιρίες και ήμασταν τυχεροί που ο ΠΑΣ δεν έβαλε γκολ στις δικές του ευκαιρίες. Θεωρώ πως έπαιξε ρόλο και το παιχνίδι που είχαμε την Πέμπτη για το Κύπελλο καθώς η ομάδα ήταν και λίγο κουρασμένη, αλλά το μόνο που μετράει είναι οι βαθμοί. Για μας ο πρώτος στόχος επετέυχθη. Τερματίσαμε 2οι στο πρωτάθλημα, με τη διαφορά που θέλαμε και τώρα εχούμε στο μυαλό μας μόνο το παιχνίδι του Κυπέλλου".

Για το γκολ που πέτυχε: "Το χρειαζόμουν πάρα πολύ, ήθελα να βάλω ένα γκολ για να με βοηθήσει ψυχολογικά. Ευτυχώς ήρθε στην κατάλληλη στιγμή, στο τέλος της σεζόν που έχουμε πολλά κρίσιμα παιχνίδια. Θα με βοηθήσει για τη συνέχεια και χαίρομαι που αυτό βοήθησε και την ομάδα και πήρε τους 3 βαθμούς".

Για τα όσα είπε ο Σαββίδης στα αποδυτήρια: "Μας έδωσε συγχαρητήρια για την επίτευξη του στόχου που είχαμε στο πρωτάθλημα, αλλά δεν του άρεσε σήμερα η απόδοσή μας και πως για να φτάσουμε στον τελικό θα πρέπει να έχουμε πολύ καλύτερη απόδοση".

Για τον επαναληπτικό με τον Αστέρα: "Θεωρώ πως είναι το πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς. Είναι ένα παιχνίδι που το θέλουμε όλοι μας, ο κόσμος, εμείς, η διοίκηση, γενικά όλη η οικογένεια του ΠΑΟΚ και από την πλευρά μας θα δώσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε για να πάρουμε την πρόκριση".
Λίνο
«Το πιο σημαντικό είναι το αποτέλεσμα. Δεν κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε αργή κυκλοφορία μπάλας και ήμασταν όλοι αργοί. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν καλύτεροι».

Για τη σημασία της δεύτερης θέσης: «Στην προετοιμασία δουλέψαμε σκληρά για να κατακτήσουμε έναν τίτλο. Δυστυχώς ο πρωταθλητής κλείδωσε πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας και αυτό ήταν πολύ νωρίς για εμάς. Σε αυτά τα πέντε τελευταία ματς, ήμασταν σοβαροί και συγκεντρωμένοι για τη δεύτερη θέση. Τώρα έχουμε μπροστά τον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου και εκεί πρέπει να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι».

Για τα προγνωστικά του για τα πλέι οφ: «Θα είναι περίπλοκα παιχνίδια. Έχουμε ένα αβαντάζ και τη θέληση να πάρουμε την πρώτη θέση στα πλέι οφ. Πρέπει να κερδίσουμε όλα τα ματς στην έδρα μας».

ΚΙΤΡΙΝΕΣ : Γλύκος, Ντε Βινσέντι, Κεϊτά.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ : Μαντάκης (Ημαθίας)
ΒΟΗΘΟΙ :Δημητριάδης (Καστοριάς) - Γεωργαράκος (Αθήνας)

ΠΑΟΚ : Γλύκος, Κωνσταντινίδης, Κουμάλο, Κατσουράνης, Λίνο, Φωτάκης, Λάζαρ (64 Γεωργιάδης), Κάτσε, Καμαρά, Λόρενς (46 Ιντζίδης), Σαλπιγγίδης (77 Κίτσιου).

ΠΑΣ Γιάννινα: Φεγκρούς, Πάντος (78 Ντάσιος), Κολοβέτσιος Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Λίλα, Τσουκαλάς (85 Κεϊτά), Ντε Βινσέντι, Κοροβέσης, Γεωργίου, Ίλιτς (85 Βίλα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.208

Play-Off, Super League 8η αγωνιστική ΠΑΟΚ - Αεκ - 3-2 Για την 8η αγωνιστική των play offs της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-2 την ΑΕΚ.....