9/3/12

oxyro N1.716



Ανακοίνωσε η ΟΧΕ 
«στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας την Τρίτη 13 Μαρτίου θα γίνει η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας ενόψει του 30ου τελικού του κυπέλλου Ελλάδος χάντμπολ ανδρών Λουξ μεταξύ των ομάδων ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Σε αυτή θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, των σωματείων, καθώς και φορείς που σχετίζονται με την διοργάνωση».

Aνακοίνωση της ΟΧΕ

Για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στο χάντμπολ, μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

«Σας ενημερώνουμε δε εκ των προτέρων ότι, σε περίπτωση που δημιουργηθούν γεγονότα πριν ή κατά την διάρκεια του αγώνα, εντός ή εκτός σταδίου, ή στην πόλη της Πάτρας, ή κατά τις διαδρομές μετακίνησης των φιλάθλων, τα οποία δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα, δημιουργούν ένταση και πολεμικό κλίμα, θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια αγωνιζομένων, εργαζομένων ή φιλάθλων και εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του κατά τα χρηστά αθλητικά ήθη, η ΟΧΕ διατηρεί το δικαίωμα είτε από μόνη της είτε σε συνεννόηση με την αστυνομική αρχή και την Πολιτεία να αποφασίσει την διεξαγωγή του αγώνα χωρίς παρουσία φιλάθλων, ή την εκκένωση του σταδίου ή ακόμα και την οριστική διακοπή, ή ματαίωση του. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα χρειαστεί να παρθούν τέτοιες αποφάσεις και πως όλοι μαζί θα αποδείξουμε ότι το χάντμπολ είναι σε θέση να ανταπεξέλθει σε τέτοιου είδους προκλήσεις». 
















Aνακοίνωση Μέτωπο Λαϊκής Βάσης (ΜΕ.Λ.ΒΑ)

«Τρία χρόνια μετά τον Μάιο της ντροπής (εκλογές Α.Σ ΠΑΟΚ) το Μέτωπο Λαϊκής Βάσης αποφάσισε να τοποθετηθεί ξανά δημόσια για τα πεπραγμένα στον αγαπημένο όλων μας σύλλογο.

Ολα αυτά τα χρόνια δεν σιωπήσαμε, όπως κάποιοι πίστευαν, αλλά επιλέξαμε να κινηθούμε μέσα από το θεσμικό μας ρόλο που δεν είναι άλλος από τον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, εκεί που καταφέραμε για πρώτη φορά την είσοδο ενός μέλους του μειοψηφούντος ψηφοδελτίου.

Μ’ αυτόν τον τρόπο πετύχαμε :
Α) την διεξαγωγή ανά τακτά χρονικά διαστήματα  διοικητικών συμβουλίων (θυμίζουμε ότι διοικητικά  συμβούλια στον Α.Σ. ΠΑΟΚ γινόντουσαν όποτε δεν είχαν τι άλλο να κάνουν τα μέλη του)
Β) την δημιουργία επιτροπής διαφάνειας
Γ) στηρίξαμε την πρόταση των συνδέσμων για μείωση της ετήσιας συνδρομής κάτι     που αποτελούσε άλλωστε πάγιο αίτημα μας εδώ και χρόνια
Δ) βοηθήσαμε οικονομικά και ηθικά οποίο τμήμα μας ζήτησε βοήθεια και όχι μόνο.
Ε) για πρώτη φορά επιτράπηκε σε μέλος του Α.Σ. ΠΑΟΚ που δεν ανήκει στην διοίκηση να δει κάποιες οικονομικές καταστάσεις του Ερασιτέχνη και να κάνει ερωτήσεις έστω και για λίγο για διαχειριστικά θέματα.
ΣΤ) και για πρώτη φορά επίσης ο ισολογισμός του ερασιτέχνη υπογράφηκε από τον πρόεδρο του.
Από όλα τα παραπάνω, θα θέλαμε να σταθούμε στην Επιτροπή Διαφάνειας. Προσπαθήσαμε και καταφέραμε την δημιουργία της θέλοντας να πιστεύουμε ότι διασφαλίζουμε μια για πάντα την διαφάνεια στον σύλλογο μας.

Δυστυχώς, όμως, υπολογίζαμε χωρίς τον πρόεδρο του Α.Σ. ΠΑΟΚ που, λειτουργώντας για μια ακόμη φορά αυταρχικά, σταμάτησε την λειτουργία της επιτροπής. Υπενθυμίζουμε ότι υπολείπονται οι έλεγχοι : στην τελευταία χρήση της ΠΑΕ , στην Τούμπα ΕΠΕ στην Κ.Α.Ε ΠΑΟΚ και στην ΠΑΛΑΤΑΚΙ ΕΠΕ.

Η φιλοσοφία του κουκουλώματος, τη στιγμή  μάλιστα που όλη η ελληνική κοινωνία ζητάει διαφάνεια σε όλους τους τομείς, έχει φέρει εκτός από την πατρίδα μας και τον σύλλογό μας στο χείλος του γκρεμού .Η απελπιστική κατάσταση της ΚΑΕ και η οριακή πλέον θέση της ΠΑΕ δείχνουν να μην αγγίζουν καθόλου τον πρόεδρο του Α.Σ.ΠΑΟΚ, μιας και ο ίδιος επέλεξε για ακόμη μια φορά τον σκοταδισμό και την αδιαφάνεια. Άλλωστε, όπως συμβαίνει και στην κοινωνία μας, ο κόσμος θα κληθεί να πληρώσει τα σπασμένα (βλέπε χρέη).Χρέη τα οποία βασανίζουν τον σύλλογό μας εδώ και χρόνια και, σε συνδυασμό με το μετοχικό μοντέλο διοίκησης που ακολουθείται, έχουν γίνει πλέον τροχοπέδη ανάπτυξης (όποιος διοικεί έχει χρέη και μετοχές να τον βαραίνουν)

Εμείς, επί προεδρίας Θ. Ζαγοράκη πραγματοποιήσαμε τρεις συναντήσεις μαζί του στις οποίες καταθέσαμε πλήρες πλάνο δημιουργίας μη μετοχικής λαϊκής βάσης .

Είναι προφανές από το άνοιγμα του συλλόγου στον κόσμο για αγορά μετοχών ότι αυτό το σχέδιο απορρίφθηκε .Εμείς, παρόλα αυτά, αφήνοντας πίσω τον όποιον δογματισμό, προχωρήσαμε και σε αγορά μετοχών σεβόμενοι την απόφαση του συλλόγου να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση .Δυστυχώς, όμως, αποδείχθηκε ότι το μοντέλο μετοχικής λαϊκής βάσης ήταν μια φούσκα, και δεν μπορεί να εφαρμοστεί έτσι απλά επειδή δέκα χιλιάδες ΠΑΟΚτσήδες αγοράσαμε από λίγες μετοχές ο καθένας. Χρειάζεται οργάνωση και πλάνο τα οποία η ΠΑΕ  ΠΑΟΚ δεν διέθετε για να “τρέξει” μια τέτοια ιστορία.

Θεωρούμε, λοιπόν, ότι κάποια πρόσωπα καταστάσεις και ιδέες στον ΠΑΟΚ έχουν πλέον προ πολλού ξεπεραστεί από την εποχή τους, γι’ αυτό κάνοντας την αυτοκριτική μας ,κάτι που θα πρέπει να κάνουν και ο πρόεδρος του Α.Σ. ΠΑΟΚ  με τον  “Χρυσό Δικέφαλο”, θεωρούμε ότι, επειδή στην ζωή όλα είναι ένας κύκλος που κάποια στιγμή κλείνει, κάπου εδώ κλείνουμε τον κύκλο που ανοίξαμε πριν χρόνια και ξεκινάμε μια σειρά ανοιχτών συνελεύσεων απευθυνόμενη προς όλο τον κόσμο με σκοπό :
α)  την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών για την ανάπτυξη του συλλόγου .
β) συζήτηση για το μέλλον της λαϊκής βάσης οποιασδήποτε μορφής και την κατεύθυνση που θέλουμε να ακολουθήσουμε
γ) την δημιουργία ενός πανΠΑΟΚτσήδικου ψηφοδελτίου προοπτικής , οράματος , προόδου , εκσυγχρονισμού
δ)την αφύπνιση του κοιμώμενου γίγαντα λαού του ΠΑΟΚ, όχι ως πελάτη ή συμμετέχοντα σε ραδιοφωνικές εκπομπές και site, αλλά ως συνεχώς ενεργού μέλους .

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η σημερινή εποχή είναι πολύ δύσκολη για όλους, και  προτεραιότητά μας είναι η εργασία και η οικογένεια μας .
Ποσό πιο δύσκολη όμως μπορεί να είναι από αυτήν των προγόνων μας που ήρθαν πρόσφυγες και ίδρυσαν των σύλλογό μας ή ακόμη και από αυτούς που, την δύσκολη δεκαετία του 50 έχτισαν με τα ίδια τους τα χέρια την Τούμπα, η μόνη τους σκέψη ήταν η γιγάντωση του συλλόγου, με πολλή δουλειά, χωρίς προσωπική προβολή.
Την Πέμπτη λοιπόν 15/03/2012 και ώρα 19:30 στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου της Τούμπας θα πραγματοποιηθεί η πρώτη από μια σειρά ανοιχτών συνελεύσεων. Σας περιμένουμε όλους εκεί».

 

















Δήλωση απο τον πρώην σύμβουλο της ΠΑΕ Παναγιώτη Ποικιλίδη

«Με αφορμή τα όσα ακούγονται και λέγονται για τη συμμετοχή μου στη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τον Ιούλιο του 2007 έως και τον Οκτώβριο του 2011 θα ήθελα να προχωρήσω σε κάποιες απαραίτητες διευκρινίσεις για τη πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας.
Αποδέχθηκα τη πρόταση του πρώην προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Θοδωρή Ζαγοράκη για να συμμετέχω στη διοίκηση της ομάδας το καλοκαίρι του 2007, πιστεύοντας ότι μπορώ να συνεισφέρω ουσιαστικά στη αναγέννηση της ομάδας μας, μετά από μια δύσκολη και ταραχώδη περίοδο.
Όλο το χρονικό διάστημα της παρουσίας μου στη διοίκηση, βοήθησα ανιδιοτελώς και αφιλοκερδώς τον ΠΑΟΚ, προσφέροντας κατά κύριο λόγο σε δύο βασικούς τομείς.
Ο πρώτος είχε να κάνει με τη επικοινωνία της διοίκησης με τους οργανωμένους οπαδούς και τους φιλάθλους γενικότερα, καθώς ο βασικός μας στόχος ήταν να προστατεύσουμε και να βοηθήσουμε τον ΠΑΟΚ να ανέβει επίπεδο. Πιστεύω ότι στα 2,5 χρόνια όπου ασχολήθηκα ενεργά με αυτό τον τομέα, τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλά, κάτι που αναγνωρίστηκε και από τη συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων.

Ο δεύτερος τομέας ευθύνης που ανέλαβα στη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ήταν η ανελλιπής παρουσία μου κοντά στη ομάδα (ποδοσφαιρικό τμήμα), ενώ είχα τη τιμή να είμαι αρχηγός αποστολής σε όλα τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ, επί 1,5 χρόνο.
Αποχώρησα από τα κοινά του ΠΑΟΚ τον Οκτώβριο του 2011, πιστεύοντας ότι όλο αυτό το διάστημα προσέφερα ουσιαστικό έργο.
Διευκρινίζω προς πάσα κατεύθυνση, πως το χρονικό διάστημα της παρουσίας μου στη διοίκηση και στους τομείς ευθύνης που προανέφερα, δεν είχα καμία απολύτως σχέση με τα οικονομικά της εταιρίας. Η διαχείριση των οικονομικών δεδομένων γίνονταν από άλλα μέλη της διοίκησης που είχαν και τη συγκεκριμένη ευθύνη.
Ως εκ τούτου, θεωρώ ότι είναι ανυπόστατα και ψευδέστατα όλα όσα ακούγονται στο παρασκήνιο τις τελευταίες ημέρες, για τη προσφορά μου στη ομάδα που αγαπώ και υπηρέτησα με πάθος.
Ξεκάθαρα έχω να δηλώσω το εξής: Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται.
Ήμουν, είμαι και θα είμαι για πάντα στρατιώτης του ΠΑΟΚ. Ακόμη και πριν συμμετέχω στα διοικητικά δρώμενα, ακολουθούσα πιστά τον ΠΑΟΚ όπου κι αν αγωνιζόταν. Όπως το ίδιο συμβαίνει και από τη στιγμή που αποχώρησα από τη διοίκηση.
Ο ΠΑΟΚ είναι το σπίτι μου, το οποίο δεν έχω απαρνηθεί ποτέ και θα είμαι εδώ, παρών, σε κάθε κάλεσμα για τη πρόοδο της ομάδας μας.

Με τιμή
Παναγιώτης Ποικιλίδης»
















Aνακοίνωση απο τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Θόδωρος Ζαγοράκης  
«Τις τελευταίες ημέρες διαπιστώνω ότι ο δρόμος της σιωπής που επέλεξα προκειμένου να διαφυλάξω την συσπείρωση και την ενότητα της ομάδας εκλαμβάνεται ως αδυναμία.
Ενημερώνω λοιπόν όλους όσοι φρόντισαν -με αφετηρία την πρόσφατη έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ- να δημιουργήσουν σκιές αναφορικά με τη διοικητική παρουσία μου στην ομάδα ότι, η αλήθεια για τα οικονομικά της ΠΑΕ είναι αποτυπωμένη στους επίσημους ισολογισμούς της εταιρίας και δεν επιδέχονται καμίας αμφισβήτησης.
Είμαι υποχρεωμένος να προστατεύσω το όνομα που επί σειρά ετών κόπιασα για να δημιουργήσω μέσα στα γήπεδα. Παράλληλα είμαι υποχρεωμένος να προστατεύσω και την 5ετή «κατάθεση ψυχής» στα γραφεία της Τούμπας.
Πρόθεση μου είναι να μην βρεθώ ποτέ στη δυσάρεστη θέση να περιγράψω την στρατηγική που ακολουθείται για να απαξιωθεί το έργο που προσφέραμε με τους συνεργάτες μου από τον Ιούνιο του 2007 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2012.
Δέχομαι κάθε καλόπιστη κριτική αλλά επ’ ουδενί (έχω άλλωστε παραδεχθεί δημοσίως τα όποια λάθη μου) δεν θα δεχθώ την παραμικρή μομφή σε ότι αφορά την εντιμότητα με την οποία άσκησα διοίκηση-διαχείριση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Τα όρια της υπομονής μου έχουν εξαντληθεί από καιρό. Υπηρέτησα με πίστη και αφοσίωση τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ και δεν προτίθεμαι να ανεχθώ από κανέναν να δίνει τροφή (εσκεμμένα ή αφελώς) για κακεντρεχή σχόλια.
Τέλος την απάντηση για την αξιοποίηση του ποσού των 320.000 ευρώ έδωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ζήσης Βρύζας".
paok-oxyro 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.208

Play-Off, Super League 8η αγωνιστική ΠΑΟΚ - Αεκ - 3-2 Για την 8η αγωνιστική των play offs της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-2 την ΑΕΚ.....