24/2/12

oxyro N1.708



























paok-oxyro -
Europaleague

ΠΑΟΚ
- Ουντινέζε - 0-3

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε 0-3 από την Ουντινέζε στην Τούμπα μπροστά σε 25000 οπαδούς μας και δεν κατάφερε να προκριθεί στη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ, αποχαιρέτησε τη διοργάνωση εισπράττοντας το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου για τη συνολική φετινή του πορεία

Λάσλο Μπόλονι
«Ήμασταν προετοιμασμένοι να παίξουμε 90 λεπτά και το ματς τέλειωσε στο πρώτο δεκάλεπτο. Όταν χάνεις με 3-0 συνήθως δεν πρέπει να μιλάς, αλλά αυτό το 3-0 είναι υπερβολικό και άδικο για τους παίκτες μας. Η Ουντινέζε είναι μια ομάδα πιο δυνατή από εμάς, παίζει σε ένα ανώτερο πρωτάθλημα, αλλά για αυτό το σημερινό παιχνίδι είμαι λυπημένος διότι την βοηθήσαμε υπερβολικά. Τα πρώτα δύο γκολ είναι δικά μας λάθη, ήμασταν απόντες. Οι ποδοσφαιριστές που απουσίαζαν ξέρουν ποιοι είναι. Το τρίτο γκολ είναι μία απόφαση του διαιτητή. Πιστεύω ότι φέτος μάθαμε πολλά, στη διάρκεια της χρονιάς δώσαμε ευχαρίστηση στο σύλλογο και στους φιλάθλους και με δικαιώνει η αντίδραση του κοινού στο τέλος. Τους ευχαριστώ. Έδειξαν και πάλι ότι έχουν μεγάλη καρδιά και είναι δίπλα στο σύλλογο. Θα ήθελα να πω καλή τύχη στον Ολυμπιακό, είναι σημαντικό για την Ελλάδα να συνεχίσει μία ομάδα στους «16» του Europa League”, δήλωσε ο Ρουμάνος.

Για την εξήγηση που δίνει στα ατομικά λάθη, τα οποία εκμεταλλεύτηκε και σκόραρε η Ουντινέζε:

«Είναι δύσκολη η απάντηση. Δεν είχαμε την κατάλληλη εμπειρία, ποιότητα, υπομονή αυτοσυγκέντρωση ή τον επαγγελματισμό αν θέλετε. Το να γίνεις επαγγελματίας ποδοσφαιριστής δεν γίνεται από τη μία χρονιά την άλλη. Χρειάζεται χρόνο. Αν παίζεις στην Ιταλία είναι πιο εύκολο. Αν παίζεις σε μια άλλη χώρα, όπως η Ελλάδα είναι πιο δύσκολο. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα ματς για να μάθουμε».

Για την επιθετική λειτουργία:

«Δεν ήταν επιλογή μας. Σήμερα στην επίθεση ήμασταν πιο πειστικοί, αλλά έτσι όπως κύλησε ο αγώνας ήταν δύσκολος να επιστρέψουμε ψυχολογικά στο παιχνίδι.

Για τον στόχο του ΠΑΟΚ από ‘δω και πέρα:

«Θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε στην πρώτη πεντάδα και για να χτίσουμε το μέλλον μας».

Για τους Νιμανί και Αποστολόπουλο:

«Έχουν μακρύ δρόμο να διανύσουν».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν σκοράρει στους τελευταίους αγώνες στην Τούμπα:

«Είναι πρόβλημα γενικά όταν δεν σκοράρεις. Έχουμε 4-5 επιθετικούς, έξι με τον Παπάζογλου και συνεχίζουμε να δουλεύουμε. Εγώ είμαι χαρούμενος όταν δημιουργούμε ευκαιρίες. Με τον Άρη είχαμε ευκαιρίες. Τι να πω για τις χαμένες ευκαιρίες του Αθανασιάδη; Με την Ουντινέζε σήμερα ίσως είχαμε περισσότερες ευκαιρίες από τους Ιταλούς. Το να μπει η μπάλα στα δίχτυα είναι θέμα έμπνευσης, ποιότητες και στιγμής. Εξακολουθούμε τη δουλειά».

Φρεντερίκ Νιμανί
«Ήταν ένα παιχνίδι που το θέλαμε και οι δύο ομάδες. Μπήκαμε και οι δύο για τη νίκη. Δυστυχώς δεχτήκαμε δύο γρήγορα γκολ και μετά ήταν πολύ δύσκολο να το γυρίσουμε. Αυτά τα ματς κρίνονται στις λεπτομέρειες και σήμερα αυτές ήταν υπέρ της Ουντινέζε. Θα έλεγα ότι δεν ήμασταν τόσο καλά ψυχολογικά προετοιμασμένοι και μετά το πρώτο γκολ χάσαμε τον ρυθμό μας. Ειδικά όταν παίζεις με μια τόσο καλή ομάδα όπως η Ουντινέζε είναι πολύ δύσκολο να ανατρέψεις την κατάσταση. Για μένα ήταν δύσκολο στην αρχή γιατί είχα καιρό να παίξω μπάλα. Βρίσκω σιγά σιγά ρυθμό, βέβαια ακόμη δεν είμαι 100% έτοιμος. Ελπίζω με την βοήθεια των συμπαικτών μου και του κόσμου να αποδώσω όσο καλύτερα μπορώ"

Πάμπλο Γκαρσία
«Σήμερα τελείωσε η Ευρωπαϊκή πορεία μας και αυτό μετράει κυρίως. Χάσαμε, αποκλειστήκαμε και δεν έχω να κρατήσω τίποτα άλλο, τουλάχιστον για σήμερα».

Για το τι δεν πήγε καλά και ήρθε η ήττα
«Πρέπει να είμαστε προβληματισμένοι από την αμυντική μας παρουσία απέναντι στην Ουντινέζε. Αυτή ήταν μία καλή ομάδα, την βοήθησαν τα γρήγορα γκολ και το γεγονός ότι την έπαιξε ένας Ιταλός διαιτητής…».

Μπρούνο Τσιρίλο
«Ξέραμε τη σπουδαιότητα του αγώνα. Ξέραμε τι έπρεπε να κάνουμε, αλλά όταν στο 15’ είσαι πίσω 0-2 δεν μπορείς να πεις πολλά. Εκεί όλα τελείωσαν. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν προσπαθήσαμε. Δικαιούμασταν κάτι παραπάνω, αλλά δεν τα καταφέραμε»

Ντάριο Κρέσιτς
«Είχαμε καλό αποτέλεσμα από τον πρώτο αγώνα στην Ιταλία, αλλά ο σχεδιασμός μας άλλαξε από το πρώτο γκολ που δεχθήκαμε. Όλα πήγαν στραβά. Δεν είναι σημαντικό το σκορ, αυτό που ενοχλεί είναι ότι αποκλειστήκαμε και ο τρόπος που αγωνιστήκαμε»

Ντομίτσι
«Μετά τα δύο πρώτα γκολ αισθανθήκαμε πολύ πιο άνετα μέσα στο γήπεδο. Είμαστε εντυπωσιασμένοι από τη στήριξη των Ελλήνων στην ομάδα τους. Είχαμε πάρει μία γεύση στο πρώτο παιχνίδι και σήμερα το ξαναζήσαμε» δήλωσε ο .

Αρμέρο
«αντιμετωπίσαμε μία μεγάλη ομάδα και είχαμε να αντιμετωπίσουμε και ένα δυσκολο κοινό. Έχω παίξει και σε άλλες χώρες αλλά αυτός ο κόσμος είναι κάτι το εξαιρετικό και δίνει κίνητρο στον καθένα να παίξει ποδόσφαιρο».

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Σταφυλίδης, Γκαρσία, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης, Μαλεζάς, Λίνο, Λάζαρ, Σνάουτσνερ, Αθανασιάδης, Γιάννου, Χαλκιάς, Αποστολόπουλος, Μπαλάφας, Γεωργιάδης, Παπάζογλου, Τσουκαλάς, Νιμανί. Εκτός 18άδας έμεινε ο Ρομπέρ.

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: Χαντάνοβιτς, Πασιέντζα, Ντανίλο, Ντομίτσι, Μπενάτια, Μπάστα, Αμπντί, Ασαμόα, Πασκουάλε, Φαμπρίνι, Φλόρο Φλόρες, Παντέλι, Νέουτον, Μπατόκιο, Εκστραντ, Αρμέρο, Φερονέτι, Μαρσούρα.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τσιρίλο, Σνάουτσνερ, Γκαρσία, Μαλεζάς - Μπενάτια, Φαμπρίνι, Μπάστα.
ΚΟΚΚΙΝΗ: -

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
: Τομ Χάραλντ Χάγκεν (Νορβηγία)
ΒΟΗΘΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΗ: Κιμ Χάγκλαντ και Φρανκ Αντάς (Νορβγία).
ΒΟΗΘΟΙ ΓΡΑΜΜΗΣ: Τόμι Σκίερβεν, Εσπεν Μπέρντσεν (Νορβηγία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.208

Play-Off, Super League 8η αγωνιστική ΠΑΟΚ - Αεκ - 3-2 Για την 8η αγωνιστική των play offs της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-2 την ΑΕΚ.....