16/9/24

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.300


Πόλο Ανδρών / LEN Champions League 

Οραντέα ΠΑΟΚ - 11-8

Τις υποχρεώσεις του στο LEN Champions League ολοκλήρωσε ο ΠΑΟΚ Domus Ergo, γνωρίζοντας από την οικοδέσποινα του προκριματικού ομίλου, Οραντέα, την ήττα με 8-11. 

Έτσι, ο Δικέφαλος αποκόμισε τις πρώτες του ιστορικές παραστάσεις από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, και θα συνεχίσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι στο Euro Cup, μπαίνοντας στην κλήρωση της Δευτέρας (16/09) για το Round 2. 

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το πρώτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με δύο τέρματα από τους «Ρουμάνους», 0-2, με τον Ντέλιτς να μειώνει στην κόντρα σε 1-2, τελικό σκορ για το οκτάλεπτο. 

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, οι τυπικά φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με 0-3 σερί, 1-5, με τον Μπιτσάκο να μειώνει στον παραπάνω σε 2-5, και την Οραντέα με νέο σερί 0-2, να διαμορφώνει το τελικό για το πρώτο ημίχρονο, 2-7. 

Το τρίτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με γκολ του Μπιτσάκου, 3-7, με την Οραντέα να απαντά, 3-8. Ο Καρατζάς στον παραπάνω μείωσε σε 4-8, με τους «Ρουμάνους» να απαντούν και πάλι, 4-9. Την τελευταία κουβέντα στο τρίτο οκτάλεπτο την είπε ο Δικέφαλος, μειώνοντας με τον Καρατζά, και πάλι, σε 5-9. 

Με Μπιτσάκο και Κόουπμαν ο ΠΑΟΚ Domus Ergo μείωσε ακόμα περισσότερο, 7-9, ωστόσο η Οραντέα πέτυχε γκολ, 7-10. Ο Τσολακούδης μείωσε σε 8-10, με την Οραντέα να διαμορφώνει το τελικό 8-11. 

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-5, 3-2, 3-2

ΠΑΟΚ Domus Ergo (Χατζηθεοδώρου): Αϊβαλιώτης, Μπιτσάκος 3, Λασκαρίδης, Προσινικλής Ν., Χρυσοσπάθης, Κεχαλάρης, Τσολακούδης 1, Μυρίλος, Ντέλιτς 1, Προσινικλής Π., Κόουπμαν 1, Καρατζάς 2, Σιορδίλης.

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.299














Χάντμπολ Ανδρών / Σούπερ Καπ 

Κλειστό Γυμναστήριο Ηλιούπολης Αττική

ΟΣΦΠ/Όμιλο Ξυνή - ΠΑΟΚ - 32-25

Για τον τελικό του Σούπερ Καπ Χάντμπολ ανδρών, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο Κλειστό Γυμναστήριο Ηλιούπολης Αττικής, τον ΟΣΦΠ/Όμιλο Ξυνή, γνωρίζοντας την ήττα με 32-25. 

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα... πατήματά τους, αφού αμφότερες δεν είχαν κάποιο άλλο επίσημο παιχνίδι στα πόδια τους. Οι γηπεδούχοι πήραν μία διαφορά στο πρώτο επτάλεπτο, 6-2, με τον ΠΑΟΚ να μειώνει χάρη στα εξτρέμ του, αφού Νικολαΐδης και Ιωάννου έκαναν το 6-4. Η διαφορά αυξήθηκε στη συνέχεια, 14-9, ωστόσο με νέα «ασπρόμαυρη» αντεπίθεση, εκείνη μειώθηκε, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με τελικό σκορ 16-13. 

Καλύτερα μπήκε ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο, βγάζοντας ενέργεια στα πρώτα λεπτά, κάτι το οποίο έφερε την διαφορά στο γκολ, 17-16. Η κλειστή διαφορά στο σκορ συνέχισε έως το 41', 21-19. Στη συνέχεια η διαφορά αυξήθηκε 26-20, με τους «ασπρόμαυρους» να προσπαθούν να μειώσουν. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, με το τελικό σκορ να είναι 32-25. 

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για το σύνολο του Στέλιου Σεϊρεκίδη, η «πρεμιέρα» της Handball Premier, απέναντι στο ΟΣΦΠ/Όμιλο Ξυνή, στο «Σπίτι του Χάντμπολ», την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου. 

Τα πεντάλεπτα: 4-1, 6-3, 8-5, 11-7, 14-9, 16-13 (ημχ), 18-16, 20-18, 23-19, 26-21, 30-22, 32-25

ΠΑΟΚ (Σεϊρεκίδης): Γκίγκοφ, Ζαφείρης, Λαδάκης 2, Τσαμουρίδης 4, Τσιγαρίδας 5, Νικολαϊδης 2, Ιωάννου 4, Κ. Κουκμίσης, Παπάζογλου, Γκεοργκιέφσκι 3, Κόρμπελ 1, Ν. Κουκμίσης, Μπάτζιος, Παπαγεωργίου, Τριανταφυλλίδης 4, Ήτζιος.

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.298






















4η αγωνιστική της Super League

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός - 0-0

Ο ΠΑΟΚ «πλήρωσε» τις λάθος επιλογές και τις χαμένες τελικές και έμεινε στο μηδέν, σε ένα παιχνίδι που άξιζε περισσότερα. Άσφαιροι ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός με το αποτέλεσμα να κρατάει πρώτο τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό μακριά από την κορυφή.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στην Τούμπα σε όλο το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό, είχε περισσότερες και πιο σημαντικές ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να βρει το γκολ που έψαχνε κι αρκέστηκε στην λευκή ισοπαλία για την 4η αγωνιστική της Stoiximan Super League 2024-25.

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου μπήκε με διάθεση στον αγωνιστικό χώρο, πήρε την κατοχή και έκλεισε τον Παναθηναϊκό στην περιοχή του, με τους Πράσινους να έχουν μόλις δύο αξιόλογες στιγμές σε όλο το πρώτο ημίχρονο, αρχικά με τον Τετέ, το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Κοτάρσκι και με τον Πελίστρι, ο οποίος δεν βρήκε στόχο.

Από την άλλη ο Δικέφαλος είχε πολλές σημαντικές στιγμές στο πρώτο μέρος για να βρει δίχτυα. Στο 11′ ο Ντραγκόφσκι έκανε εξαιρετική απόκρουση σε σουτ του Σβαμπ, μέσα από την περιοχή μετά από απίθανη ομαδική προσπάθεια.

Στο 14′ ο Τσάλοφ απείλησε με γυριστό σουτ, αλλά βρήκε τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού σε ετοιμότητα, στο 18′ ο Τσάλοφ έκανε την προβολή πριν προλάβει να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα ο Οζντόεφ κι έστειλε τη μπάλα άουτ.

Ο Κωνσταντέλιας πήρε τη σκυτάλη κι είχε δύο καλές στιγμές, με το 0-0 να μην αλλάζει μέχρι το σφύριγμα του Βίνσιτς, που έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος η παραγωγή των φάσεων ήταν σαφώς μικρότερη, με τις δύο ομάδες να είναι προσεκτικές και να μην παίρνουν ρίσκα. Στο 67′ ο Παναθηναϊκός απείλησε με τον Τετέ αλλά ο Κοτάρσκι έδιωξε, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο ΠΑΟΚ βγήκε στην κόντρα και ο Σβαμπ έπιασε ωραίο σουτ, αλλά ο Ντραγκόφσκι είχε την απάντηση.

Οι δύο προπονητές έκαναν τις κινήσεις από τον πάγκο, ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή και τον έλεγχο, ο Μαντί Καμαρά δεν βρήκε εστία σε μία καλή προϋπόθεση, μετά από απομάκρυνση του Ντραγκόφσκι, ενώ ο Κοτάρσκι στην τελευταία φάση του αγώνα απέκρουσε προσπάθεια του Ιωαννίδη από καλή θέση.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Όττο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Σβαμπ (Καμαρά 76’), Οζντόεφ, Τάισον, Κωνσταντέλιας (Ντεσπόντοφ 76’), Α. Ζίβκοβιτς (Σορετίρε 88’), Τσάλοφ (Σαμάτα 66’).

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Ίνγκασον, Μλαντένοβιτς , Αράο, Μαξίμοβιτς, Μπακασέτας (Τζούρισιτς 78’), Τετέ (Ουνάχι 78’), Πελίστρι (Μαντσίνι 78’), Ιωαννίδης.

4/9/24

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.297




Ποδόσφαιρο Γυναικών / UEFA Women's Champions League 

ΠΑΟΚ - Κιργιάτ Γκατ - 2-1 

Την πρόκριση στον τελικό του Round 1 του UEFA Women's Champions League πήρε ο ΠΑΟΚ Morris, επικρατώντας της Κιργιάτ Γκατ με 2-1 στην παράταση. 

Ο ΠΑΟΚ Morris παρατάχθηκε με αρχική σύνθεση τις: Νόιχαους, Γκούνη, Κακαμπούκη, Φεραντάνς, Εστέβεζ, Μήτκου, Ανδράδε, Μανίσα, Κοσκερίδου, Χέλμβαλ και Βλασσόπουλος. 

Οι «Ισόβιες Πρωταθλήτριες» ήταν κυριαρχικές καθόλη την διάρκεια του παιχνιδιού, έχοντας διαρκώς την κατοχή στα πόδια τους, και προσπαθώντας να δημιουργήσουν φάσεις στην αντίπαλη εστία, κόντρα σε μία ομάδα η οποία ήθελε να... χτυπήσει στην κόντρα, και να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα της. 

Στο 8ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ Morris έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει από νωρίς το σκορ, ωστόσο η Χέλμβαλ νικήθηκε στο τετ-α-τετ από την αντίπαλη τερματοφύλακα. 

Στη συνέχεια ο Δικέφαλος απείλησε σε τρεις περιπτώσεις με τις Χέλμβαλ, Βλασσόπουλος, Μήτκου και Μανίσα, ενώ παράλληλα η Νόιχαους ήταν παρούσα όποτε την χρειάστηκε η ομάδα της.

Σ' ένα αναγνωριστικό πρώτο ημίχρονο, στο οποίο ο ΠΑΟΚ Morris ήταν εκείνος ο οποίος είχε την πρωτοβουλία, εκείνο έληξε ισόπαλο, 0-0. 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τις «Ισόβιες Πρωταθλήτριες». Η Κοσκερίδου στο 47', έκανε υπέροχη ατομική ενέργεια, πιάνοντας τρομερό σουτ από τα 28 μέτρα, το οποίο κατέληξε στα δίχτυα της Κιργιάτ για το 1-0. 

Στο 60ο λεπτό, η Βλασσόπουλος έφυγε στην κόντρα, πάτησε περιοχή, ωστόσο η παράλληλη σέντρα της δεν βρήκε για εκατοστά την προβολή της Χέλμβαλ. 

Στο 80ο λεπτό, και κόντρα στην ροή του αγώνα, η Πορτογαλίδα διαιτητής υπέδειξε αυστηρότατο πέναλτι, καθώς μετά από σύγχυση στην άμυνα, μετά από στημένη φάση, η Τζέσικα Παστίγια έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στο κολλημένο (!!) στο σώμα της, χέρι, της Γκούνη. Η Τζέσικα Παστίγια ευστόχησε στο πέναλτι, κάνοντας το 1-1, το οποίο διατηρήθηκε έως το τέλος της κανονικής διάρκειας, με τις δύο ομάδες να λύνουν τις διαφορές τους στην παράταση. 

Στην παράταση, ο ΠΑΟΚ Morris ήταν εκπληκτικός, είχε αστείρευτες δυνάμεις, δείγματος της εξαιρετικής δουλειάς που έγινε στην περίοδο της προετοιμασίας. Είχε φρέσκα πόδια, ώριμες αποφάσεις, κόντρα σ' έναν αντίπαλο ο οποίος είχε... αδειάσει από ενέργεια, και αμυνόταν μαζικά. 

Η παράταση ξεκίνησε με δύο μεγάλες φάσεις για τον ΠΑΟΚ Morris, αμφότερες από την Χέλμβαλ, με την Σουηδή επιθετικό να κρούει το καμπανάκι του κινδύνου για την αντίπαλη άμυνα. 

Ότι δεν κατάφερε στις δύο φάσεις του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης η Χέλμβαλ, το έκανε πράξη στην δική της φάση στο δεύτερο ημίχρονο. Η Χέλμβαλ εκμεταλλεύτηκε την αμυντική ολιγωρία των Ισραηλινών, βρέθηκε απέναντι από την τερματοφύλακα, τελειώνοντας άψογα τη φάση για το 2-1. Το σκορ διατηρήθηκε έως το τέλος, με τις «Ισόβιες Πρωταθλήτριες» να παίρνουν την πολυπόθητη πρόκριση στον τελικό του Round 1 του UEFA Women's Champions League.

Στον τελικό, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00, θα αντιμετωπίσουν στην Πολωνία, το νικητή του ζευγαριού «Σερβέτ-Πογκόν», το οποίο αγωνίζεται σήμερα (04/09) στις 21:00. 

ΠΑΟΚ Morris (Θαλής Θεοδωρίδης): Νόιχαους, Γκούνη, Κακαμπούκη, Φεραντάνς, Εστέβεζ (83' Βαρδαλή), Μήτκου, Ανδράδε (115' Δοϊρανλή), Μανίσα (46' Παπαδοπούλου), Κοσκερίδου (72' Δρακογιαννάκη), Χέλμβαλ (122' Κιουρεξίδου), Βλασσόπουλος. 

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.296





Χάντμπολ Ανδρών / Φιλικό

Φιλική αναμέτρηση, προπονητικού χαρακτήρα, έδωσαν στην Δράμα, κόντρα στην τοπική ομάδα, οι Κυπελλούχοι Ελλάδος χάντμπολ ανδρών. 

Ο Στέλιος Σεϊρεκίδης είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει πολλά σχήματα και στα δύο ημίχρονα, προκειμένου να βγάλει ασφαλέστερα συμπεράσματα σχετικά με το ρόστερ του Κυπελλούχου Ελλάδος, καθώς οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις πλησιάζουν, αρχής γενομένης από τον τελικό του σούπερ καπ απέναντι στον ΟΣΦΠ/Όμιλο Ξυνή. 

Η φιλική αναμέτρηση ολοκληρώθηκε στο 28-23 υπέρ των γηπεδούχων. 

Παρών στο φιλικό ήταν και ο «ασπρόμαυρος» Κόσμος της Δράμας, ο οποίος στήριξε την προσπάθεια του τμήματος Χάντμπολ ανδρών. 

2/9/24

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.295






















Super League 3η αγωνιστική

Ατρόμητος - ΠΑΟΚ - 1-2 

Ο ΠΑΟΚ δε λύγισε, έκανε το 3/3 κερδίζοντας με 1-2 τον Ατρόμητο στο Περιστέρι για την 3η αγωνιστική της Stoiximan Super League και παραμένει στην κορυφή.

Δυναμικό παρών δίνουν οι φίλοι του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι που έχουν κατακλύσει το πέταλο που τους παραχώρησε η γηπεδούχος ομάδα.

Σε ένα σκληρό παιχνίδι, που είχε τα πάντα, ένταση, νεύρα, γκολ, ο ΠΑΟΚ δεν λύγισε κι έφυγε με ένα σπουδαίο και παλικαρίσιο διπλό από το Περιστέρι, επικρατώντας του Ατρόμητου με 1-2 για την 3η αγωνιστική της Stoiximan Super League 2024-25.

Είχε μόλις μια μέρα να προετοιμαστεί, αλλά ο ΠΑΟΚ πήγε διαβασμένος στην Αθήνα, δεν λύγισε από την κούραση, πάλεψε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη σε μια παραδοσιακά δύσκολη έδρα.

Ο Ατρόμητος έδειξε την ποιότητά του στον αγωνιστικό χώρο και στο πρώτο ημίχρονο έβαλε δύσκολα στο σύνολο του Ράζβαν Λουτσέσκου, αλλά η αμυντική γραμμή του Δικεφάλου κι ο Ντομινίκ Κοτάρσκι, κράτησαν το μηδέν, απομακρύνοντας κάθε απειλή.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να γίνει επικίνδυνος στην κόντρα αλλά εκεί βρήκε στοπ από το διαιτητή Ζαμπαλά, ο οποίος σε τρεις περιπτώσεις σταμάτησε αναίτια επιθέσεις του ΠΑΟΚ, με εξαιρετικές προϋποθέσεις.

Παρόλα αυτά ο Δικέφαλος βρήκε τη λύση. Κωνσταντέλιας, Σοτετίρε και Α. Ζίβκοβιτς συνδυάστηκαν εξαιρετικά στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους και ο Σέρβος εξτρέμ με διπλή προσπάθεια έκανε το 0-1.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε μεταμορφωμένος και με διάθεση να τελειώσει το παιχνίδι. Κράτησε τη μπάλα στα πόδια, έπαιξε μεθοδικά και στο 69′ βρήκε δίχτυα, με τον Τσάλοφ να σερβίρει και τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς να εκτελεί, αλλά ο διαιτητής κι ο VAR είχαν διαφορετική άποψη κι ακύρωσαν το γκολ για επιθετικό φάουλ (!) του Μπάμπα.

Στο 85′ ο Ατρόμητος κατάφερε να βρει γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα. Σε φάση που ξεκινάει από φάουλ πάνω στον Μουργκ έξω από την περιοχή των γηπεδούχων, με τον διαιτητή να δίνει πλεονέκτημα, αλλά να μην επιστρέφει τη φάση στην παράβαση πάνω στον Αυστριακό, ο Ατρόμητος βγήκε στην κόντρα και κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Γιόνι, με τον Ουάρντα να ευστοχεί για το 1-1.

Ο ΠΑΟΚ όμως όπως είπαμε δεν λύγισε. Έχοντας πίστη στο πλάνο του και στις ικανότητες του πάλεψε και βρήκε γκολ της νίκης στο 90′.

Ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Μαντί Καμαρά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και χάρισε στον Δικέφαλο ένα σπουδαίο τρίποντο.

Ατρόμητος: Κοσέλεφ, Μούντες, Τσακμάκης, Μπρόρσον, Αθανασίου, Ουεντραόγκο, Γκονθάλεθ (Βρακάς 65’), Μπακού (Γιουμπιτάνα 74’), Μιχόρλ, Ουάρντα, Καρλίτος (Φαν Φέερτ 65’).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Όττο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Οζντόεφ (Καμαρά 72’), Σβαμπ, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (Ντεσπόντοφ 87’), Σορετίρε (Μουργκ 72’), Τσάλοφ (Τισουντάλι 72’).

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.300

Πόλο Ανδρών / LEN Champions League  Οραντέα  -  ΠΑΟΚ -  11 -8 Τις υποχρεώσεις του στο LEN Champions League ολοκλήρωσε ο ΠΑΟΚ Domus Ergo, γνω...