23/6/24

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.234


Βόλεϊ Ανδρών / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ΠΑΟΚ, και το τμήμα Βόλεϊ ανδρών, ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με τον αθλητή, Βουκ Ιβάνκοβιτς, για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025. 

Γεννημένος στην Σερβία στις 02/04/1999, ο Βουκ Ιβάνκοβιτς αγωνίζεται ως ακραίος και έχει ύψος 198cm. 

Έκανε τα πρώτα επαγγελματικά του βήματα στο βόλεϊ τη σεζόν 2014-15 από την Μέταλατς Τάκοβο, παίρνοντας από πολύ μικρή ηλικία σημαντικές παραστάσεις. Στην Μέταλατς Τάκοβο παρέμεινε και τις δύο επόμενες αγωνιστικές σεζόν (2015-16 και 2016-17).

Τη σεζόν 2017-18 αγωνίστηκε στην Βοϊβοντίνα, όντας παράλληλα και διεθνής με την Κ19 της Σερβίας, με την οποία αγωνίστηκε στα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αλλά και με την Κ21 της Σερβίας, με την οποία κατέκτησε το Βαλκανικό Πρωτάθλημα, εκείνη τη σεζόν. 

Στη συνέχεια ακολούθησε μία νέα διετία (2018-20) στην Μέταλατς Τάκοβο, για να μεταβεί στην Ραντνίσκι, στην οποία έμεινε για μία τετραετία (2020-2024). 

Στην Ραντνίσκι αποκόμισε πολύτιμες εμπειρίες, παίζοντας σε υψηλό επίπεδο, αλλά και στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Παράλληλα τη σεζόν 2022-23 αγωνίστηκε με την Εθνική Ομάδα των ανδρών της Σερβίας στο Volleyball Nations League, κάτι το οποίο πραγματοποίησε και την σεζόν 2023-24. 

Για την έναρξη συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ, ο Βουκ Ιβάνκοβιτς, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου, acpaok.gr:

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος και είναι τιμή μου να βρίσκομαι στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν και υπόσχομαι πως θα τα δώσω όλα για να βοηθήσω την ομάδα. Όλοι με υποδέχτηκαν πολύ ζεστά, και ανυπομονώ να τους γνωρίσω όλους από κοντά και να ξεκινήσουμε την σκληρή δουλειά. Πάμε ΠΑΟΚ!». 

Καλώς ήρθες στον ΠΑΟΚ, Βουκ!

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ

ΟΜΙΛΟΣ 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

19/6/24

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.233


Βόλεϊ Γυναικών / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ΠΑΟΚ, και το τμήμα Βόλεϊ γυναικών, ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με την αθλήτρια, Έστερ Γιάσπερ, για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025. 

Γεννημένη στην Ολλανδία στις 07/05/2001, η Έστερ Γιάσπερ αγωνίζεται ως ακραία και έχει ύψος 175cm. 

Έκανε τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα από την Σνικ (2016-17), ομάδα της γενέτειρας πόλης της, με την οποία μάλιστα έφτασε και στην κατάκτηση του ολλανδικού κυπέλλου. Στη Σνικ παρέμεινε και τις επόμενες δύο αγωνιστικές σεζόν (2017-2019), αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες και από τις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις, παίζοντας στο CEV Cup. 

Η σεζόν 2019-20 την βρήκε στην Τούρινγκεν και την γερμανική Μπουντεσλίγκα, στην οποία απέκτησε περισσότερες παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο. 

Τη σεζόν 2020-21 παρέμεινε στη Γερμανία, αυτή τη φορά για λογαριασμό της Στουτγάρδης, με την οποία κατέκτησε την δεύτερη θέση στη Μπουντεσλίγκα, ενώ παράλληλα αγωνίστηκε και στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, το CEV Women's Champions League. 

Στη Στουτγάρδη έμεινε και τη σεζόν 2021-22, με την οποία κατέκτησε το εγχώριο «νταμπλ», κερδίζοντας τόσο την Μπουντεσλίγκα, όσο και το κύπελλο Γερμανίας, ενώ παράλληλα αγωνίστηκε και στον τελικό του CEV Women's Cup. 

Τη σεζόν 2022-23 αγωνίστηκε στην Πότσνταμ, με την οποία κατέκτησε το γερμανικό Σούπερ Καπ, φτάνοντας παράλληλα έως τα προημιτελικά του CEV Women's Cup. 

Την προηγούμενη αγωνιστική σεζόν (2023-24) αγωνίστηκε στην Δρέσδη, φτάνοντας και πάλι μακριά στο CEV Women's Cup, ενώ και στη Μπουντεσλίγκα αγωνίστηκε έως τους ημιτελικούς με την ομάδα της. 

Είναι διεθνής με την Εθνική Ολλανδίας, έχοντας κατακτήσει το Savaria Cup το 2021, ενώ παράλληλα ενισχύει την προσπάθεια της Εθνικής της ομάδας στο Volleyball Nations League. 

Για την έναρξη συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ, η Έστερ Γιάσπερ, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου, acpaok.gr:

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που θα αγωνίζομαι στον ΠΑΟΚ τη νέα σεζόν. Έχω ακούσει τόσα πολλά για τους φίλους του ΠΑΟΚ, και ανυπομονώ να παίξω μπροστά τους και για εκείνους. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας Σύλλογος με εξαιρετική και μεγάλη ιστορία, έχοντας στόχο τον πρωταθλητισμό. Στόχος μου είναι να παλέψω μαζί με τις συμπαίκτριες μου, ώστε οι υψηλοί στόχοι να γίνουν πραγματικότητα».

Καλώς ήρθες στον ΠΑΟΚ, Έστερ!

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ

ΟΜΙΛΟΣ 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.232


Βόλεϊ Γυναικών / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ΠΑΟΚ, και το τμήμα Βόλεϊ γυναικών, ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με την αθλήτρια, Έλενα Μπάκα, για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025. 

Γεννημένη στις 15/10/2001, η Έλενα Μπάκα αγωνίζεται ως ακραία και έχει ύψος 186cm. 

Ξεκίνησε την καριέρα της από τον Άρη τη σεζόν 2017-18, καταγράφοντας τις πρώτες της παραστάσεις από την Volley League γυναικών, σε πολύ νεαρή ηλικία. Η επόμενη σεζόν 2018-19 την βρήκε και πάλι εκεί. 

Στη συνέχεια ακολούθησε το... αμερικανικό όνειρο, πηγαίνοντας στο Saint Mary's College, συνδυάζοντας παράλληλα σπουδές αλλά και βόλεϊ. Στο Saint Mary's College ήταν μέχρι το 2022, ολοκληρώνοντας την... δοκιμασία της στην Αμερική, στο Κολέγιο του Κάνσας. 

Τη σεζόν 2022-23 αγωνίστηκε στην Ελβετία, και πιο συγκεκριμένα στην Ντιούντιγκεν, αποκομίζοντας τις πρώτες της εμπειρίες και από το ευρωπαϊκό επίπεδο, παίζοντας στο CEV Women's Challenge Cup. 

Την περσινή αγωνιστική σεζόν, ξεκίνησε στο γαλλικό πρωτάθλημα, με την φανέλα της Σαμαλιέ, ενώ το δεύτερο μισό επέστρεψε στην Ελλάδα και τον Άρη. 

Είναι διεθνής με την Εθνική Ομάδα της χώρας μας, με την οποία συμμετείχε και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2023. 

Για την έναρξη συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ, η Έλενα Μπάκα, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου, acpaok.gr:

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη γι' αυτή την καινούργια αρχή. Ευχαριστώ πολύ την Διοίκηση του ΠΑΟΚ για την εμπιστοσύνη τους. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Εύχομαι υγεία και μία χρονιά χωρίς τραυματισμούς!». 

Καλώς ήρθες στον ΠΑΟΚ, Έλενα!

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ

ΟΜΙΛΟΣ 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.231


Βόλεϊ Γυναικών / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ΠΑΟΚ, και το τμήμα Βόλεϊ γυναικών, ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με την αθλήτρια, Ίλκα Βαν ντε Βίβερ, για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025. 

Γεννημένη στο Βέλγιο στις 26/01/1993, η Ίλκα Βαν ντε Βίβερ αγωνίζεται ως πασαδόρος και έχει ύψος 180cm. 

Ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα τη σεζόν 2009-10 από την Αστερίξ Κίλντρεχτ, με την οποία κατέκτησε μάλιστα το εγχώριο «νταμπλ», ενώ αγωνίστηκε στον τελικό του CEV Women's Challenge Cup. Στην Αστερίξ Κίλντρεχτ έμεινε ακόμα δύο αγωνιστικές σεζόν (2010-11 και 2011-12), προσθέτοντας δύο πρωτάθληματα Βελγίου, ένα κύπελλο και ένα σούπερ καπ. 

Η σεζόν 2012-13 την βρήκε στην Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα στις Κάννες. Στην πρώτη της σεζόν στο γαλλικό πρωτάθλημα, κατέκτησε το εγχώριο «νταμπλ», ενώ αγωνίστηκε και στους προημιτελικούς της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, του CEV Women's Champions League. Στις Κάννες παρέμεινε και τις δύο επόμενες σεζόν (2013-14 και 2014-15), προσθέτοντας δύο πρωταθλήματα Γαλλίας και ένα κύπελλο. 

Τη σεζόν 2015-16 ξεκίνησε στην Ιταλία, με την φανέλα της Μπισόντε Φιρέζε, στην οποία έμεινε στο πρώτο μισό. Στο δεύτερο μισό αγωνίστηκε στην Σλοβενία, για λογαριασμό της Τσάλτσιτ Βόλεϊ, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα, αλλά και την λίγκα της MEVZA. Στην Τσάλτσιτ βόλεϊ παρέμεινε και τη σεζόν 2016-17. 

Τη σεζόν 2017-18 αγωνίστηκε στην Γερμανία, και πιο συγκεκριμένα στην Βίλσμπιμπουργκ, στην οποία παρέμεινε και τη σεζόν (2018-19), αποκομίζοντας ακόμα περισσότερες εμπειρίες από ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα, όπως είναι η Μπουντεσλίγκα. 

Την επόμενη διετία (2019-20 και 2020-21) αγωνίστηκε στην Ρουμανία, με την φανέλα της Τάργκοβιστε, για να επιστρέψει τη σεζόν 2021-22 στην Γερμανία, αυτή τη φορά για λογαριασμό της Αλιάνζ Στουτγάρδης. Με την Αλιάνζ Στουτγάρδης κατέκτησε το «νταμπλ» στην Γερμανία, ενώ αγωνίστηκε στον τελικό του CEV Women's Cup. 

Τη σεζόν 2022-23 αγωνίστηκε στην Τουρκία, και την Σιγκόρτα Σοπ, στο πρώτο μισό, για να επιστρέψει στην Ρουμανία και την Τάργκοβιστε, στο δεύτερο μισό. 

Την περασμένη αγωνιστική σεζόν (2023-24) αγωνίστηκε με την φανέλα της Βολουντάρι, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Ρουμανίας. 

Είναι διεθνής με την Εθνική Ομάδα του Βελγίου, έχοντας ως ορόσημο το αργυρό μετάλλιο στο European Golden League, το 2013, και το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2013. 

«Είμαι πολύ χαρούμενη που τη νέα σεζόν θα αγωνίζομαι στον ΠΑΟΚ, σ' έναν σύλλογο όπου έχω ακούσει μόνο θετικά πράγματα για εκείνον, όπως και για την Θεσσαλονίκη, γενικότερα. Η ευχή μου είναι να παίζουμε σαν ένας, ομάδα, φίλαθλοι, παίκτες και τεχνικό τιμ, όλοι μαζί. Τα λέμε σύντομα!». 

Καλώς ήρθες στον ΠΑΟΚ, Ίλκα!

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ

ΟΜΙΛΟΣ 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.230


Βόλεϊ Γυναικών / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ΠΑΟΚ, και το τμήμα Βόλεϊ γυναικών, ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με την αθλήτρια, Μάρτα Ντρπα, για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025. 

Γεννημένη στην Σερβία στις 20/04/1989, η Μάρτα Ντρπα αγωνίζεται ως διαγώνιος και έχει ύψος 192cm. 

Ξεκίνησε την καριέρα της, επαγγελματικά, από την σεζόν 2005-06, παίζοντας για λογαριασμό του Ερυθρού Αστέρα. Στην ομάδα του Βελιγραδίου παρέμεινε συνολικά για τρεις αγωνιστικές σεζόν, φεύγοντας το 2008. Στην τριετία αυτή, η Μάρτα Ντρπα αποκόμισε εμπειρίες πρωταθλητισμού, αλλά και συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις της CEV. 

Τη σεζόν 2009-10 αγωνίστηκε στην Ελβετία, με την φανέλα της Βολέρο, με την οποία κατέκτησε το εγχώριο «τρεμπλ» (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Σούπερ Καπ). Στην μετέπειτα πορεία της, επέστρεψε στο πρωτάθλημα της Σερβίας, παίζοντας για τις Ζελέζνιτσαρ και ΖΟΚ Σπαρτάκ. 

Τη σεζόν 2015-16, αγωνίστηκε στο πρώτο μισό στην ιταλική, Βιτσέντζα, για να συνεχίσει στο δεύτερο μισό, στην Ρουμανία και την Τάργκοβιστε, με την οποία κατέκτησε το κύπελλο. 

Στη συνέχεια ακολούθησε μία τριετία (2016-19) στην γερμανική, Μπουντεσλίγκα, παίζοντας με την φανέλα της Πότσνταμ.

Τη σεζόν 2019-20 αγωνίστηκε στην Ρωσία, για λογαριασμό της Κάρσογιακ, ενώ την επόμενη τριετία (2020-2023) αγωνίστηκε στην Ουγγαρία με την φανέλα της Ροπλάμπντα.

Η προηγούμενη αγωνιστική σεζόν (2023-24) «έσπασε» σε δύο ομάδες, ξεκινώντας από την Μακάμπι Χάιφα, από το Ισραήλ, όπου και κατέκτησε το κυπέλλο, και συνεχίστηκε στην ουκρανική, Προμετέι, με την οποία κατέκτησε το «νταμπλ», ενώ αγωνίστηκε και στο CEV Champions League. 

Για την έναρξη συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ, η Μάρτα Ντρπα, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου, acpaok.gr:

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη και έχω μεγάλη διάθεση να παίξω σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Όλοι θα δώσουμε το 100% μας, ώστε η ομάδα να πετύχει τους στόχους της». 

Καλώς ήρθες στον ΠΑΟΚ, Μάρτα!

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ

ΟΜΙΛΟΣ 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

1/6/24

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.229


Ποδόσφαιρο Γυναικών Β' Εθνικές

Π.Α.Ο.Κ. Β' Πρωταθλητής Ελλάδος

Πρωταθλητής Ελλάδος αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ Β', ο οποίος στον Τελικό του πρωταθλήματος Β' ομάδων Ποδοσφαίρου γυναικών, επικράτησε τις Νέες Εργοτέλη Β', με 5-0, στο Γήπεδο Νέας Μάκρης, στην Αθήνα. 

Ο ΠΑΟΚ Β' παρατάχθηκε με αρχική σύνθεση τις: Τσακίρη, Ασκαρίδου, Γκιζάρη, Μπαταούλα, Κυριαζή, Κιουρεξίδου, Τζούρτζεβιτς, Ντίνα, Βλαχονικολή, Αργυρίου και Μπουρονίκου. 

Με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ξεκίνησε η αναμέτρηση για τον Δικέφαλο, ο οποίος στο 2ο και 6ο λεπτό, έκανε γρήγορα το 2-0, χάρη σε γκολ της Βλαχονικολή. Ο ΠΑΟΚ Β' συνέχισε να είναι κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο, δημιουργώντας φάσεις και ελέγχοντας τον ρυθμό του παιχνιδιού. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 2-0. 

«Καρμπόν» ξεκίνημα με αυτό του πρώτου ημιχρόνου, είχε και το δεύτερο. Με Ασκαρίδου στο 47ο λεπτό, ο Δικέφαλος έκανε το 3-0, ενώ η Βλαχονικολή έκανε χατ-τρικ για το 4-0 στο 49ο λεπτό. Στο 81ο λεπτό η Κώττη με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 5-0, σκορ το οποίο ήταν και τελικό για την αναμέτρηση. 

Έτσι, το τμήμα Ποδοσφαίρου γυναικών του ΠΑΟΚ έκανε το «τρεμπλ», καθώς μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου από τη γυναικεία ομάδα, ήρθε και ο τρίτος τίτλος από την δεύτερη ομάδα, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του «Ισόβιου Πρωταθλητή» στο Ποδόσφαιρο γυναικών της Ελλάδας. 

ΠΑΟΚ Β' (Σολοποτιάς): Τσακίρη, Ασκαρίδου (63' Κώττη), Γκιζάρη (63' Στεφανί), Μπαταούλα, Κυριαζή (55' Βελιάνη), Κιουρεξίδου (74' Αλιάγα), Τζούρτζεβιτς, Ντίνα, Βλαχονικολή, Αργυρίου, Μπουρονίκου (55' Ιακωβίδου). 

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.234

Βόλεϊ Ανδρών / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο ΠΑΟΚ, και το τμήμα Βόλεϊ ανδρών, ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με τον αθλητή, Βουκ Ιβάνκοβιτς, για την αγω...