23/7/18

oxyro N 3.447













Δεύτερος προκριματικός γύρος του Champions League

ΠΑΟΚ - Βασιλεία - 2-1

Για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ο ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα την ελβετική Βασιλεία με 2-1, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να βάλει βάσεις πρόκρισης από απόψε...
Σε μια κατάμεστη Τούμπα ο Δικέφαλος, αν και προηγήθηκε στο 80' με 2-0, δέχτηκε στο επόμενο λεπτό το 2-1, στη μία και μοναδική τελική των Ελβετών στην εστία μας!
Όπως έγινε γνωστό όλα τα έσοδα από το ματς με τη Βασιλεία θα δοθούν για την ενίσχυση των πληγέντων από τις φωτιές.
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια, ως ελάχιστο φόρο τιμής για τα θύματα, ενώ πριν την έναρξη του ματς τηρήθηκε εντός λεπτού σιγή στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τις ζωές τους.

Ραζβάν Λουτσέσκου:
Για τα  τραγικά γεγονότα στην Αττική: «Πρώτα από όλα θέλω να πω ότι η σκέψη μου είναι στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις φονικές πυρκαγιές της Αθήνας. Είναι μία πολύ στενάχωρη μέρα και είμαστε τυχεροί που βρισκόμαστε εδώ σήμερα και μιλάμε για ποδόσφαιρο, οπότε οι σκέψεις μας είναι στους ανθρώπους εκεί».

Για το σημερινό αποτέλεσμα: «Είμαι ικανοποιημένος από τους παίκτες μου, από το ποδόσφαιρο που παίξαμε, αλλά ναι υπάρχει και απογοήτευση για το γκολ που δεχθήκαμε στο τέλος του αγώνα. Πήραμε σήμερα τη νίκη και να είστε σίγουροι πως θα πάμε στην Ελβετία, όχι για να προκριθούμε, αλλά για να κερδίσουμε. Αυτή είναι η νοοτροπία μας, αυτό ξέρουμε να κάνουμε και κάθε παίκτης ξέρει ότι θα πάμε να πάρουμε τη νίκη, ακόμη κι αν αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή ομάδα και μία καυτή ατμόσφαιρα».

Για την απόδοση των Λημνιού-Ζαμπά: «Και οι δύο παίκτες τακτικά ήταν σχεδόν τέλειοι. Έκαναν μία πολύ μεγάλη προσπάθεια στο πλάι και δημιούργησαν ευκαιρίες για γκολ. Δεν έχει σημασία αν έχουν εμπειρία ή αν είναι νέοι, πρέπει και οι δύο να ξέρουν ότι στο ποδόσφαιρο όταν σου δίνεται μία ευκαιρία, θα πρέπει να την αρπάξεις. Και με τη θέληση και την αποφασιστικότητα σου, μπορείς να έχεις πολύ καλά παιχνίδια».

Για το γκολ που δέχτηκε ο ΠΑΟΚ: «Δεν είναι μια δραματική αλλαγή, λυπάμαι μόνο για την προσπάθεια την οποία κατέβαλαν οι παίκτες μου σήμερα, παρόλα αυτά θα πρέπει να ξέρουμε πως σε αυτό το επίπεδο το παραμικρό λάθος μπορεί να κοστίσει. Η Βασιλεία είχε δυο μεγάλες ευκαιρίες, μια εκμεταλλευόμενη ένα δικό μας λάθος, φέρνοντας την μπάλα σε μια κατάσταση που ξέρει να χειρίζεται αρκετά καλά.
Δεν κατάφεραν να σκοράρουν σε εκείνο το σημείο και σκόραραν από μια... χαζή κατάσταση που βρεθήκαμε, στην οποία πραγματικά ήμασταν άτυχοι. Γενικά νομίζω ότι κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, δημιουργήσαμε ευκαιρίες και νομίζω πως είχαμε καλή μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση. Έτσι είναι φυσιολογικό το παιχνίδι το οποίο ελέγχαμε να μας έδινε αυτά τα δυο γκολ διαφορά και μιλάω για την γενικότερη εικόνα του παιχνιδιού, αλλά θα πρέπει να σεβαστούμε τον αντίπαλο και εννοώ ότι θα πρέπει να είμαστε στο 100% σε κάθε κατάσταση γιατί μια τέτοια φάση που θα είσαι λίγο πιο χαλαρός, μπορεί να σε... τραυματίσει».

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Μαουρίσιο, Λημνιός, Πέλκας Ζαμπά (72' Ελ Καντουρί), Πρίγιοβιτς (82' Ουάρντα).

Βασιλεία: Omlin, Frei, Zuffi, Stocker, Riveros, Suchy, Oberlin (61' Kalulu), Die, Ajeti (92' Bua), Balanta, Petretta (44' Kaiser).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.173

  Βόλεϊ Ανδρών Final-4 Λάρισα  29-30 Μαρτίου