29/5/18

oxyro N 3.413





Tρίτο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς των play offs της Basket League

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός - 72-88

Δείτε ζωντανά το παιχνίδι ΕΔΩ

Για το τρίτο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς των play offs της Basket League, o ΠΑΟΚ ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό και δεν μπόρεσε να πάει στο τέταρτο ματς.
Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα από τον Παναθηναϊκό με 72-88 στο 3ο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς των playoffs της STOIXIMAN.GR Basket League που διεξήχθη στο "PAOK Sports Arena". Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο πρώτο μισό του αγώνα, αλλά η ευστοχία του Παναθηναϊκού από την περιφέρεια στο δεύτερο μισό του έδωσε τη νίκη και την πρόκριση στους τελικούς των playoffs.

Ηλίας Παπαθεοδώρου:
«Αρχικά να πούμε πως έγινε ένα ποιοτικό παιχνίδι. Φανήκαμε ανταγωνιστικοί για περίπου τριάντα λεπτά. Στο πρώτο μέρος ελέγξαμε το ρυθμό και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Περιορίσαμε βασικά κομμάτια στην επίθεση του ΠΑΟ. Είχαμε λίγα λάθη, σωστές επιλογές κι αποφασιστικότητα. Ο ρυθμός άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Μεγάλο ρόλο νομίζω πως έπαιξε η είσοδος του Θανάση Αντετοκούνμπο. Έδωσε ενέργεια σε άμυνα κι επίθεση.  Υπήρξε ένας συνδυασμός πίεσης, που άσκησε ο ΠΑΟ και κακών επιλογών που είχαμε εμείς στην επίθεση, όπως κάποιες λάθος πάσες σε αιφνιδιασμούς. Επιλέξαμε να ρισκάρουμε  δίνοντας σουτ σε κάποιους παίχτες και τελικά δεχθήκαμε επτά τρίποντα. Αναφέρομαι στους Αντετοκούνμπο και Καλάθη. Προσπαθήσαμε να επιστρέψουμε αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ήταν εύστοχος και κέρδισε δίκαια. Επιβεβαιώσαμε την ποιότητα και το μέγεθος που διαθέτουμε σαν ομάδα απέναντι σε έναν ποιοτικό αντίπαλο. Συγχαρητήρια στα παιδιά, καθώς δεν είναι εύκολο να παίζεις τόσα παιχνίδια σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Τώρα έχουμε ξεκούραση ενόψει των μικρών τελικών».
Τι κρατά από τη σειρά:«Ο ΠΑΟ έχει μεγάλο βάθος και ποιότητα. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η ομαδικότητα σε άμυνα κι επίθεση. Ήταν πολύ καλό σενάριο για εμάς αυτά τα τρία παιχνίδια. Κερδίσαμε πολλά από μια τέτοια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Διαπιστώσαμε τη διαφορά ανάμεσα σε μια καλή κι εξαιρετική ομάδα. Κερδίσαμε πολλά κι εμείς κι οι παίχτες μας. Κρατάμε και τα θετικά και τα αρνητικά, τα οποία θα τ' αναλύσουμε τις επόμενες ημέρες».
Σχετικά με τα τρίποντα των αντιπάλων:«Ο ΠΑΟ έχει τρομερή ομαδική λειτουργία σε κάθε επίθεση. Είναι πολύ απρόβλεπτη ομάδα. Έχει πολλές επιλογές σε κάθε κατάσταση. Είχαμε επιλέξει να δώσουμε κάποια πράγματα. Τα λιγότερα καλά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού τους. Ο Νικ δεν φημίζεται για το σουτ του, όπως κι ο Θανάσης. Ο Καλάθης κάνει μια εξαιρετική χρονιά. Είναι τεράστιος παίχτης κι έχει μεγάλη βελτίωση. Όπως κι ο Θανάσης που ήταν καθοριστικός σήμερα. Βοήθησε τόσο με την ενέργειά του στην άμυνα και τα ριμπάουντ του όσο και για τα δύο σουτ που πέτυχε».
Σχετικά με τη σειρά που έρχεται:«Είναι διαφορετικά τα παιχνίδια. Κρατάμε και βλέπουμε στοιχεία που κάνουν τη διαφορά ανάμεσα σε εμάς και στον ΠΑΟ. Η σειρά που έχουμε μπροστά μας θα είναι διαφορετική. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε σ' ένα διαφορετικό είδος παιχνιδιού. Θα πρέπει να αξιολογήσουμε με άλλον τρόπο τον αντίπαλό μας».
Για το κίνητρο, που δίνει η τρίτη θέση:«Για εμάς υπάρχει το γόητρο. Θέλουμε να είμαστε αξιοπρεπείς και να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις. Μπορεί να μην σημαίνει πολλά στη ουσία της αλλά είναι θέμα αυτοπεποίθησής και γοήτρου».

Τα δεκάλεπτα: 22-14, 43-37, 53-59, 72-88

ΠΑΟΚ: Petteway 3, Χρυσικόπουλος, Krubally 6, Κόνιαρης, Καρράς 2, Μαργαρίτης 6, Ζάρας 8 (2), Χαραλαμπόπουλος, Κατσίβελης 9 (1), Jackson 14, Goss 15 (3), Jones 9 (1)

Παναθηναϊκός: Singleton 6 (1), ΚC Rivers, James, Παππάς 13 (4), Gist 11, Βουγιούκας, Lekavicius 12 (1), Auguste, Lojeski 8 (2), Καλάθης 27 (5), Αντετοκούνμπο 11 (2), Μήτογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.208

Play-Off, Super League 8η αγωνιστική ΠΑΟΚ - Αεκ - 3-2 Για την 8η αγωνιστική των play offs της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-2 την ΑΕΚ.....