31/8/14

oxyro N2.330



























2ης αγωνιστική  Super League

Πλατανιάς - ΠΑΟΚ - 0-4

O ΠΑΟΚ μπροστά σε 300 οπαδούς μας για την  2ης αγωνιστικής της Super League διέλυσε με 4-0 στο γήπεδο των Περιβολίων τον Πλατανιά. Κλάους, Σαλπιγγίδαης, Μακ και Σκόνδρας οι σκόρερς

Άγγελος Αναστασιάδης 
"Να χαιρετήσω όλους τους ανθρώπους των ΜΜΕ εδώ με τους οποίους είχαμε συνεργασία στο πρόσφατο παρελθόν. Εύχομαι το καλύτερο γι αυτή την ομάδα. Το αξίζουν τα παιδιά και η κοινωνία εδώ. Είναι καταπληκτικοί άνθρωποι. Μόνο καλά έχω να πω. Το είπα και το ξαναλέω. Μου έδωσαν την ευκαιρία να δουλέψω.
Σχετικά το παιχνίδι, κάναμε καλό ματς. Δεχθήκαμε κάποιες φάσεις στην αρχή. Διορθώσαμε γρήγορα τα λάθη και πιστεύω ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Είναι αξιόλογος ο αντίπαλος προπονητής αλλά και τα αντίπαλα παιδιά και τους εύχομαι καλή συνέχεια.
Για το πόσο εύκολα κέρδισε η ομάδα ;
Τίποτα δεν είναι εύκολο αλλά ούτε και δύσκολο στο ποδόσφαιρο. Είμαστε νέα ομάδα και προσπαθούμε να βάλουμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας. Δεν είναι εύκολο.
Για τα προβλήματα στο ξεκίνημα της χρονιάς ;
Είχαμε συνεχόμενα παιχνίδια και περάσαμε δύσκολες στιγμές. Αλλάζοντας τρόπο λειτουργίας και συμπεριφοράς τα καταφέραμε. Αν δεν τα καταφέρναμε θα είχαμε πάλι εντάσεις. Είπαμε με τα παιδιά ότι δεν πρέπει να γίνει αυτό. Τώρα πρέπει να ηρεμήσουν ώστε να βγάλουμε το πρόγραμμα μέχρι τα Χριστούγεννα.
Σχετικά με την προετοιμασία για τον αγώνα ;
Είδα τον Πλατανιά με τον Ατρόμητο. Είπαμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα και πρέπει να προετοιμαστούμε για να μην έχουμε θέματα. Και αυτό κάναμε. Όταν εσύ παίζεις καλά οι άλλοι φαίνονται μικροί. Και με όσους παίξαμε έτσι τους κάναμε να φαίνονται. Δεν καταλαβαίνω τις κριτικές ότι «α, ομάδα είναι αυτοί;» Δεν το καταλαβαίνω αυτό."

Γιάννης Σκόνδρας 
«Δείξαμε απ' το πρώτο λεπτό ότι έχουμε καλύτερη ομάδα, σκοράραμε γρήγορα και στα επόμενα παιχνίδια θα είμαστε ακόμα καλύτεροι. Σημαντικοί είναι οι τρεις βαθμοί και κοιτάμε πάντα τη νίκη. Είμαι ευτυχισμένος που σκόραρα αλλά σημασία έχει η νίκη και οι βαθμοί και το ότι παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Δεν είναι πρώτος στόχος μου να σκοράρω αλλά να βοηθάω την ομάδα. Είναι καλές ομάδες, δεν υποτιμούμε καμία και πάμε για τη νίκη και πρέπει να είμαστε σοβαροί και πανέτοιμοι».

Ραζβάν Ρατς 
Για τον αγώνα και την ανάδειξή του ως MVP: «Είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτή τη σημαντική νίκη. Μου είχαν πει οι συμπαίκτες μου ότι ο Πλατανιάς δεν είναι εύκολη ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου για τη διάκριση του MVP, αν δεν ήταν αυτοί εγώ δεν θα ήμουν εδώ τώρα. Ήταν συνολική η προσπάθεια. Μετά το 0-2 έγινε πιο εύκολο το παιχνίδι και μετά την αποβολή του Τέτε θα μπορούσαμε να πετύχουμε και μεγαλύτερο σκορ από το 0-4».
Για την ευκολία του ΠΑΟΚ στο σκοράρισμα στα δύο τελευταία ματς: «Ήταν αλήθεια ότι στην προετοιμασία δεν δημιουργούσαμε τόσο πολύ. Αλλά είδαμε και στα ματς με τη Ζίμπρου και τον Πλατανιά ότι γινόμαστε καλύτεροι και η διακοπή θα μας βοηθήσει να γίνουμε ακόμη καλύτεροι».
Για τη δική του παρουσία: « Αυτός είμαι εγώ, αυτός είναι ο Ρατς. Μου αρέσει να βγαίνει μπροστά και να βοηθάω τους συμπάικτες μου με ασίστ. Θα προσπαθήσω να γίνω ακόμη καλύτερος στη συνέχεια»
ΠλατανιάςΠεριστερίδης, Μπανανά, Αγκιλέρα, Νέπλιακ, Ζαραδούκας, Αποστολόπουλος (77' Κουλιμπαλί), Μενδρινός, Μαχαμάτ, Τσουράκης, Γουνδουλάκης (61' Τέτε), Ναζλίδης (58' Τόρες).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Τζαβέλλας, Ρατς (84' Ποζατζίδης), Μαντούρο (27' Τζανδάρης), Κάτσε, Τζιόλης (76' Κατσικάς), Μακ, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης

30/8/14

oxyro N2.329











2η αγωνιστική Super League Κ20 

ΠλατανιάΠΑΟΚ  - 0-3

Για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος υποδομών της Super League, η Κ20 του ΠΑΟΚ κέρδισε στα Χανιά την αντίστοιχη του Πλατανιά με 3-0...

Πλατανιάς: Ευθυμάκης, Τσίτας, Στεφανίδης, Νικηφόρος, Ντεντάκης, Σέχου, Κοκκινάκης (64' Κοντορινάκης), Κολομπάκης (67' Γαλανίδης), Πατρικάκης (60' Παπαδάκης), Τσοντάκης, Γιακουμάκης.

ΠΑΟΚ: Σοϊλεμέζογλου, Τοπαλίδης, Πούγγουρας, Βασαΐτης, Τσελεπίδης, Τουμανίδης, Τσολακίδης, Πιαστόπουλος (80′ Κυριλλίδης), Συράκος (75′ Κούστα), Πατράλης, Κάκκο (85′ Αναστασίου)

Στα σημερινά παιχνίδια είχαμε:
Νίκη Βόλου - Ατρόμητος 1-4 
ΟΦΗ - Βέροια 1-2  
Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 0-0 
Ξάνθη - Κέρκυρα 3-0 
Καλλονή - Εργοτέλης 1-0 
Αστέρας Τρίπολης - Λεβαδειακός 0-0

29/8/14

oxyro N2.328











 


Europa League


ΠΑΟΚ   -  Ζίμπρου - 2-0


Ο ΠΑΟΚ  κέρδισε τους Μολδαβούς με 4-0, ανέτρεψε το 1-0 του πρώτου αγώνα και προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League.


Αγγελος Αναστασιάδης

“Ενα παιχνίδι που θα μπορούσαμε να το τελειώσουμε από το πρώτο παιχνίδι, δεν έγινε ,έτσι το ήθελε η Παναγιά, μπορεί να ήταν καλύτερα παιδιά. Μας έκαναν μία φάση και χάσαμε, θα μπορούσαμε στο τέλος να γίνει και το 2-0, οπότε είμαστε ευχαριστημένοι. Είναι ο καθένας ανάλογα πως βλέπει το παιχνίδι. Σήμερα μας τα έδωσε όλα η Παναγιά. Πρέπει να την ευχαριστήσω, γιατί δεν έχω να ευχαριστήσω κάποιον άλλο εκτός από την Παναγιά και τα παιδιά”, είπε αρχικά και συνέχισε λέγοντας:
Για την εικόνα του ΠΑΟΚ: Παίξαμε με την Καλλονή και μέχρι το 30' έπρεπε να κερδίζουμε 9-0. Είχαμε πολλές προυποθέσεις με παίκτη παραπάνω να βάλουμε εύκολο γκολ. Σήμερα ήμασταν αγχωμένοι γιατί είχαμε στην πλάτη μας και το αρνητικό αποτέλεσμα. Η αντίπαλη ομάδα είναι πολύ πειθαρχημένη. Εμείς την Κυριακή χάσαμε βαθμούς, μπορούσαμε να τα κάνουμε όλα εύκολα αλλά δεν τα κάναμε. Αλλά έτσι θέλει η Παναγιά, για να μας βρίσουν, γιατί αν δεν μας βρίσουν δεν θα καταλάβουμε. Οταν φτάνουμε στα όριά μας καταλαβαίνουμε. Την Κυριακή έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο χρόνος είναι λίγος και θα έχουμε απέναντί μία καλή ομάδα με έναν καλό προπονητή. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίσει για να έχει ηρεμία. Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα έχουμε πάλι βροντές και καταιγίδες”.
Για την ηρεμία που αποκτά η ομάδα μετά το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στη Ζίμπρου και εάν τα επεισόδια την Κυριακή ήταν ακόμη και στημένα: “Εγώ δεν ασχολούμαι με αυτά, δεν διαβάζω, δεν ακούω, δεν ασχολούμαι με τίποτα, επειδή γνωρίζω καλά τον ΠΑΟΚ. Σε αυτή την ομάδα είμαι από 16 χρονών. Ο καθένας μπορεί να κάνει αριθμητική και να καταλάβει. Για μένα δεν υπάρχει χρόνος, δεν υπάρχει τίποτα και όλα φορτώνονται σε μένα γιατί πρέπει να τα φορτωθώ. Οποιος καταλαβαίνει, καταλαβαίνει. Αν ήταν να φύγω σήμερα θα έφευγα χαρούμενος γιατί δούλεψα καλά με αυτά τα παιδιά. Δεν πετάω στα σύννεφα, αλλά επειδή τα έχω αφήσει όλα ψηλά ότι και να συμβαίνει απ΄αυτά που συμβαίνουν δεν μπορεί κανείς να κάνει τίποτα”.
Για το αν υπήρχε θέμα απομακρυνσής του με ήττα σήμερα:Κατά πάσα πιθανότητα. Αλλά συνήθως έτσι γίνεται. Και την Κυριακή αν δεν κερδίσουμε πάλι τα πράγματα θα είναι άσχημα. Είναι απλά τα πράγματα”.
Για το αν ένιωσε μόνος στα αποδυτήρια μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα: Με βάζετε να μαλώνω, ξέρετε τι είναι ο προπονητής; Είναι ο προπονητής και οι παίκτες. Είναι αυτοί που θα κάνουν τον κόσμο και την διοίκηση χαρούμενη. Οταν δεν κάνουμε αυτό που πρέπει ειδικά στην Ελλάδα γίνεται αυτομάτως αυτό που έγινε την Κυριακή. Αυτά που με ρωτάτε είναι καραγκιοζιλίκια. Πιστεύω ότι εσείς που κάνετε το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ είστε για να λύνετε προβλήματα όχι για να δημιουργείται. Εγώ δεν λαμβάνω υπ' όψιν ούτε αυτούς που με βρίζουν, αλλά ούτε κι αυτούς που λένε καλά πράγματα για μένα. Αυτούς που με βρίζουν τους ευχαριστώ κιόλας”.

Φακούντο Περέιρα 
"Είμαι διπλά χαρούμενος σήμερα. Μετά το ματς με την Καλλονή που σκόραρα, πέτυχα γκολ και σήμερα και πήραμε την πρόκριση. Δείξαμε πως είχαμε ψυχολογία".
Για την απόδοσή του: "Μπορώ να προσφέρω περισσότερα. Κοιτάω κάθε ματς ξεχωριστά. Μακάρι να κερδίζει η ομάδα, αυτό έχει σημασία και ας μην πετυχαίνω εγώ γκολ".
Για την παρουσία του κόσμου στις εξέδρες της Τούμπας: "Νιώθουμε πολύ καλά όταν το γήπεδο γεμάτο. Είχα την τύχη να δω σήμερα πολύ κόσμο. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους μας και μακάρι να είναι το γήπεδο έτσι και στη συνέχεια".

Γιώργος Τζαβέλλας
"Το σημαντικό ήταν η πρόκριση. Κρατάμε και την εμφάνιση αλλά είναι σημαντικό πως προκριθήκαμε. Δεν έπρεπε να ξεκινήσουμε στραβά. Διορθώσαμε το λάθος του πρώτου παιχνιδιού και αυτό μας δίνει δύναμη. Στον ΠΑΟΚ υπάρχει πίεση. Οταν όμως υπάρχει προσπάθεια, υπάρχει κατανόηση από τον κόσμο".
Για το ότι ο κόσμος ζήτησε με συνθήματα να γίνουν μεταγραφές: "Δεν είναι θέμα δικό μου αυτό. Εχουμε πολλά νέα παιδιά. Αν δεν είχαμε το κακό αποτέλεσμα, πιθανόν να μιλούσαμε για τον Τσανδάρη, σήμερα έπαιξε ο Πόζογλου".
Συνεχίζοντας ανέφερε: "Θέλω να πω κάτι δίχως να με ρωτήσετε. Θέλω να αφιερώσω την νίκη στον Παναγιώτη Ποικιλίδη, μας βλέπει απο ψηλά και σήμερα νομίζω τoν κάναμε χαρούμενο".

Ραζβάν Ρατς 
Για το αν είναι αισιόδοξος για τον ΠΑΟΚ: "Ας δούμε αύριο την κλήρωση. Πρέπει να περάσουμε τους ομίλους και να πάμε όσο μακριά γίνεται".
Για την εμφάνισή του: "Σε κάθε ματς προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο. Εγώ προσπαθώ και μαθαίνω τους συμπαίκτες μου. Προσπαθώ να κάνω όσο καλύτερα γίνεται την δουλειά μου".
Για το πώς βλέπει τον φετινό ΠΑΟΚ: "Είναι θέμα δικό μας να κάνουμε μια ομάδα όσο πιο γρήγορα γίνεται, αλλιώς θα υποφέρουμε. Πρέπει να είμαστε γρήγορα όσο πιο έτοιμοι γίνεται".

Ρόμπερτ Μακ
"Το πιο σημαντικό είναι πως κερδίσαμε και πήραμε την πρόκριση. Τώρα περιμένουμε να δούμε τον όμιλο ενώ υπήρχε πολλή ζέστη. Ηταν σημαντικό που ανοίξαμε το σκορ νωρίς, έτσι λύθηκαν τα πόδια μας. Τώρα συνεχίζουμε για το ελληνικό πρωτάθλημα και προχωράμε στην Ευρώπη".

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Σκόνδρας, Τζαβέλλας,  Ρατς, Μαντούρο (52' Κάτσε), Τζιόλης, Σαλπιγγίδης, Μακ (82' Πόζογλου), Περέιρα και Σαλπιγγίδης (62' Μάρτενς). 
Ζίμπρου: Ρούσου, Μπουργκίου, Ερχάν, Πάβλουτσεκ, Βρεμέα, Ζαρντάν (80' Ζαρντάν), Ντέντοφ, Κλίμοβιτς, Σεπτίν (46' Αλεξέεφ), Αμανί και Γκρόσου (46' Βισνάκοφς). 

oxyro N2.327








H κλήρωση των ομίλων του Europa League

Ο ΠΑΟΚ θα βρεί στο φετινό του ευρωπαϊκό ταξίδι, την Φιορεντίνα, της Γκινγκαμπ και της Ντιναμό Μινσκ.

Tο πρόγραμμα των αγώνων του 11ου ομίλου του Europa League, στον οποίον μετέχουν ο ΠΑΟΚ, η Φιορεντίνα, η Ντιναμό Μινσκ και η Γκινγκαμπ...
ΠΑΟΚ - Ντιναμό Μινσκ 18/9 στις 22:05
Γκιγκάμπ - ΠΑΟΚ 2/10 στις 20:00
ΠΑΟΚ - Φιορεντίνα 23/10 στις 20:00
Φιορεντίνα - ΠΑΟΚ 6/11 στις 22:05
Ντιναμό Μινσκ - ΠΑΟΚ 23/11 στις 19:00
ΠΑΟΚ - Γκιγκαμπ 11/12 στις 22:05
Oι όμιλοι:
1ος όμιλος
Βιγιαρεάλ , Μενχεγκλάντμαχ , Ζυρίχη , Απόλλων Λεμεσού
2ος όμιλος
Κοπεγχάγη , Μπριζ , Τορίνο , Ελσίνκι
3ος όμιλος
Τότεναμ , Μπεσίκτας , Παρτιζαν , Αστέρας Τρίπολης
4ος όμιλος
Ζάλτσμπουργκ , Σέλτικ , Ντιναμό Ζάγκρεμπ , Αστρα
5ος όμιλος
Αϊντχόφεν  , Παναθηναϊκός , Εστορίλ , Ντιναμό Μόσχας
6ος όμιλος
Ίντερ , Ντνίπρο , Σεντ Ετιέν , Καραμπάγκ
7ος όμιλος
Σεβίλη , Στανταρ Λιέγης , Φέγενορντ , Ριέκα
8ος όμιλος
Λιλ , Βόλφσμπουργκ , Εβερτον , Κράσνονταρ
9ος όμιλος
Νάπολι , Σπάρτα Πράγας , Γιουνγκ Μπόις , Σλόβαν Μπρατισλάβας
10ος όμιλος
Ντιναμό Κιέβου ,  Στεάουα , Ρίο Άβε , Άαλμποργκ
11ος όμιλος
Φιορεντίνα  , ΠΑΟΚ  , Γκινγκάμπ  , Δυναμό Μινσκ
12ος όμιλος
Μέταλιστ , Τράμπζονσπορ , Λέγκια Βαρσοβίας , Λόκερεν











Σας παρουσιάζουμε τους πιθανούς αντιπάλους του ΠΑΟΚ Αναλυτικά την Φιορεντίνα, της Γκινγκαμπ και της Ντιναμό Μινσκ.

Η Φιορεντίνα δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Από τις παραδοσιακότερες ομάδες του Καμπιονάτο, με 2 κατακτήσεις του Πρωταθλήματος6 φορές Κυπελλούχος Ιταλίας, και κάτοχος ενός σούπερ καπ, οι “βιόλα” δείχνουν ικανοί για ακόμη ψηλότερα. Προπονητής τους είναι ο πολύ γνωστός από τη θητεία του ως στράικερ στην Εθνική Ιταλίας και σε αρκετούς συλλόγους της χώρας του (ακόμη και για τον πανηγυρισμό του – “αεροπλανάκι”) Βιτσέντζο Μοντέλα, που οδήγησε την Φιορεντίνα στην 4η θέση του περυσινού πρωταθλήματος με 65 βαθμούς, αρκετούς όμως πίσω από τη Νάπολι που εξασφάλισε την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο ρόστερ της θα βρει πολλούς μεγάλους ποδοσφαιριστές, αλλά αυτοί που βρίσκονται στο προσκήνιο (και όχι άδικα) είναι ο Κολομβιανός Κουαδράδο, ο Μάριο Γκόμεζ και ο Τζουζέπε Ρόσι που είναι εν πολλοίς υπεύθυνοι για την επιθετική δραστηριότητα της ομάδας τους.

Η Γκινγκάμπ κατέλαβε μια θέση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ως Κυπελλούχος Γαλλίας (2-0 τη Ρεν στον περυσινό τελικό), παρότι στο πρωτάθλημα τερμάτισε μόλις 16η με 42 βαθμούς. Προπονητής της είναι ο 42χρονος Ζοσλίν Γκουβενέκ από το 2010 και είναι αυτός που θεωρείται η “σταθερά” της ομάδας. Στο ρόστερ της ξεχωρίζουν οι Μουσταφά Γιαταμπαρέ (επιθετικός, καταγωγή από το Μάλι), ο Γιουνουσέ Σανκαρέ (μέσος, καταγωγή από Μαυριτανία) και ο αρχηγός Λιονέλ Ματίς. Στο πρωτάθλημα που ξεκίνησε έχει 1 νίκη και 2 ήττες (κέρδισε εκτός 0-1 την Λανς και έχασε εντός από Σεντ Ετιέν με 0-2 και από Μαρσέιγ με 0-1) και βρίσκεται στην 16η θέση.

Όποιος υποτιμήσει την Ντιναμό Μινσκ θα κάνει πολύ μεγάλο λάθος, παρότι προέρχεται από το πιο αδύναμο γκρουπ των ομάδων. Οι Λευκορώσοι για να βρεθούν στους ομίλους πέρασαν διαδοχικά τηνΜιλικόσκι (3-0 νίκη εντός, 0-0 εκτός), την Κλουζ (νίκη με 1-0 εντός και με 0-2 εκτός) και την πορτογαλικήΝασιονάλ πάλι με δυο νίκες (2-0 εντός και 2-3 εκτός). Βρίσκεται στη 2η θέση του πρωταθλήματος Λευκορωσίας 2 βαθμούς πίσω από την Μπάτε Μπορίσοφ (το πρωτάθλημα στη Λευκορωσία βρίσκεται στην 21η αγωνιστική). Προπονητής τους είναι ο Βλάντιμιρ Ζουράβελ, 43 ετών και ένας από αυτός που ξεχωρίζουν από το ρόστερ της είναι ένας…γυρολόγος των ελληνικών γηπέδων, ο Σαλόζι Ουντότζι!  ΗΝτιναμό Μινσκ έχει κερδίσει 6 πρωταθλήματα Λευκορωσίας και 3 Κύπελλα, ενώ στην ιστορία της είναι από τις λίγες ομάδες που έχουν κατακτήσει Πρωτάθλημα Σοβιετικής Ένωσης, δείγμα του ότι πρόκειται πραγματικά για μια ομάδα με ισχυρή παράδοση.

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.173

  Βόλεϊ Ανδρών Final-4 Λάρισα  29-30 Μαρτίου