29/6/13

oxyro N2.030














O Σ.Φ. ΠΑΟΚ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ συμφωνεί απόλυτα και θεωρεί καθήκον του να συνυπογράψει την ανακοίνωση του Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ. ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ στης 27/06/2013, γιατί πλέον αισθανόμαστε ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι, με όλους αυτούς τους γραφικούς των ραδιοφώνων, δημοσιογράφους και πελατών τους, που το μόνο που θέλουν είναι  το κακό του ΠΑΟΚ μας, για να βγούνε την άλλη μέρα και να επιβεβαιώσουν την κακία τους.

ΥΓ. Να κατσετε στον καναπέ σας και να φροντίσετε της κατακλίσεις σας από το πολύ καθισιό και να το βουλώσετε και να μην ασχολείστε με τον ΠΑΟΚ μας, να αφήσετε εμάς τους  [κακούς] οπαδούς να κάνουμε 230+230 χιλιόμετρα κάθε Κυριακή και  να πηγαίνουμε εκδρομές με την ΠΑΟΚΑΡΑ μας.
Φύγετε από τα όνειρα μας γραφικοί....

 
















Ο Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ. ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ ενημερώνει ότι διαθέτει τα καινούρια κοντομάνικα μπλουζάκια.   Τιμή 10Ε.
Πληροφορίες και παραλαβές από τα γραφεία του συνδέσμου μας.








Ο Σ.Φ ΠΑΟΚ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ ανακοινώνει ότι άρχισαν οι εγγραφές για τα εισιτήρια διαρκείας ποδοσφαίρου για την νέα σεζόν 2013-2014. Εγγραφές πληροφορίες στα γραφεία του συνδέσμου μας .

oxyro N2.029









































 

Πάνω από δεκατρείς χιλιάδες κόσμος μαζεύτηκε  στην πρωτη προπόνηση στη Τούμπα για να δώσει κουράγιο στον στους παίκτες μας στη κοινή προσπάθειά τους να χτίσουν έναν νέο ΠΑΟΚ του 2013-2014  καλή χρονιά.

Χουμπ Στέφενς 

Για την πρώτη του εντύπωση από την ομάδα και τον κόσμο:
"Την πρώτη μέρα που ήρθα υπήρχε μια σχετική νευρικότητα. Σιγά σιγά ομαλοποιούνται τα πράγματα. Εχω εμπειρία με οπαδούς αλλά το σημερινό ήταν εντυπωσιακό. Αρκετοί διεθνείς έλειπαν και έτσι δούλεψα με αρκετούς νέους κάτι που είναι ευχάριστο για μένα".

Για τον αριθμό των παικτών που θα δουλέψει και για τις προσθήκες που χρειάζονται:
"Το μέγεθος παικτών που θα ήθελα ειναι 23-24 άτομα. Τώρα έχουμε 28, χωρίς διεθνείς. Θεωρώ πολύ καλο το ότι μπορώ να δουλέψω με νέους παίκτες. Δε με πειράζει που το ρόστερ είναι μεγάλο. Είναι μια ευκαιρία για τους παίκτες να προπονηθούν με την πρώτη ομάδα. Δεν απάντησα εσκεμμένα για τις προσθήκες... Στο ρόστερ ξέρω πολύ καλά τι ιδιότητες έχουμε και ποιες λείπουν. Στην πορεία θα δω αν υπάρχει η ευκαιρία να πάρει η ομάδα κάποιο παίκτη. Αυτή τη στιγμή είναι σημαντικό να δουλέψουμε με το υπάρχον ρόστερ".

Για τον Πάμπλο Γκαρσία και την κατάστασή του:
"Ολοι θα πάρουν την ευκαιρία τους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν τραυματίας πολύ καιρό. Θα είμαστε προσεκτικοί γιατί ένας παίκτης σε αυτή την ηλικία και με τραυματισμό θα θέλει το χρόνο του να μπει στην ομάδα. Σήμερα ήδη φάνηκε ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και σήμερα είδατε ότι όταν ήρθε η ώρα του σουτ τον βγάλαμε. Θα είμαστε πολύ προσεκτικοί".

Για το πόσο επηρεάζει το σχεδιασμό και την προετοιμασία το Τσάμπιονς Λιγκ:
"Είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Ξέρουμε το πρόγραμμα και τις υποχρεώσεις για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Είμαστε προετοιμασμένοι για να πάρουμε το καλύτερο από τη δουλειά που θα γίνει με όλους τους παίκτες".

Για το τι ομάδα να περιμένουν να δουν οι φίλαθλοι:
"Πιστεύω να μπορούμε να κερδίσουμε το πρώτο παιχνίδι. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Σίγουρα πρέπει να κάνει η ομάδα καλή δουλειά, αλλά το σημαντικό είναι να κερδίζει τα παιχνίδια. Ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολο και θα μας λείψουν πολύ οι οπαδοί μας λόγω τιμωρίας. Αλλά πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και αυτό επαγγελματικά".

Για το αν και με ποιους μίλησε στη Γερμανία προτού συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ:
"Δεν το θεώρησα αναγκαίο. Ηξερα για το ενδιαφέρον. Δεν ήθελα όμως να το εξωτερικεύσω και γιατί είχα διαμορφωμένη γνώμη για την ομάδα. Για αυτό δεν το έκανα".

Για το ποιον παίκτη θα ήθελε να φέρει στον ΠΑΟΚ:
"Υπάρχουν πάρα πολλοί παίκτες που θα μπορούσα να φέρω. Δεν είναι μόνο τι θέλουμε εμείς, αλλά τι θέλουν και οι ίδιοι οι παίκτες. Πρέπει να είναι χαρούμενος όχι μόνο ο ΠΑΟΚ αλλά το ελληνικό ποδόσφαιρο που υπάρχει ένας ιδιοκτήτης σαν τον Ιβάν Σαββίδη".

Για το αν προτιμάει κάποιον αντίπαλο στο Τσάμπιονς Λιγκ:
"Εχω προτιμήσεις αλλά η κλήρωση είναι κάτι που δε μπορώ να επηρεάσω. Οτι είναι να βγει θα βγει. Πιστεύω ότι οι αντίπαλοι δε θα είναι χαρούμενοι όταν κληρωθούν με τον ΠΑΟΚ, αλλά ξέρουν ότι έχουν το πλεονέκτημα να παίξουν σε μια άδεια Τούμπα".

Για την ελληνοποίηση του ρόστερ:
"Και για μένα είναι προτιμότερο η ομάδα να παίξει με νέους Ελληνες παίκτες, καταρχήν για οικονομικούς λόγους. Είναι φτηνότερο να παίζεις με δικούς σου παίκτες. Τελικά, αυτό που είναι σημαντικό δεν είναι αν είναι Ελληνες ή ξένοι, αλλά να είναι παίκτες-μέλη της οικογένειας του ΠΑΟΚ. Το καλύτερο και φθηνότερο είναι να έρχονται οι παίκτες μέσα από τα τμήματα υποδομής της ομάδας".

Για το αν το πρότζεκτ του ΠΑΟΚ μοιάζει με το πρότζεκτ με κάποια άλλη ομάδα που δούλεψε:
"Δε μπορώ να το συγκρίνω  με κάποιο άλλο πρότζεκτ. Κάθε ομάδα έχει τις δικές της δυνατότητες. Φυσικά θέλω η ομάδα να παίζει επιθετικό και όμορφο ποδόσφαιρο, αλλά αυτό σημαίνει ότι θα έχει και τους κατάλληλους παίκτες. Με ενδιαφέρει να παίρνω το μάξιμουμ από τους παίκτες που έχω και φυσικά να κερδίζω".

Για το αν περιμένει και αυτός μια μεγάλη μεταγραφή:
"Ηδη έχουμε μερικούς... ψηλούς και μεγάλους παίκτες. Το βασικό δεν είναι οι παίκτες αλλά η ομάδα. Σίγουρα θέλουμε μεγάλα ονόματα, αλλά αυτό δε σημαίνει πάντα και καλή ομάδα".

Ο Στέφενς έκλεισε λέγοντας:
"Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ και θέλω να υπάρχει αλληλοσεβασμός. Εσείς να σέβεστε τη δουλειά μου και εγώ τη δική σας".

Σανθ Χακόμπο 
«Ηθελα πολύ να μείνω. Συμφωνήσαμε με τον ιδιοκτήτη σε δύο λεπτά. Ηθελα να μείνω, γιατί περνάω καλά στην πόλη και οι οπαδοί με αγαπάνε. Ολοι οι παίκτες μου είπαν ότι στη πρώτη προπόνηση έρχεται πολύς κόσμος και το είδα σήμερα. Ο κόσμος είναι πάντα διπλα στην ομάδα. Πρέπει να κάνουμε καλή προετοιμασία για το Τσάμπιονς Λιγκ και τη σεζόν που έρχεται»

Πάμπλο Γκαρσία

«Είμαι ευχαριστημένος γιατί ήρθαν έτσι τα πράγματα και είμαι εδώ και πλέον κοιτάμε μπροστά. Πάντα ήμουν καλά με την ψυχολογία μου, ο κόσμος πάντα μου πρόσφερε τα πάντα και θα προσπαθήσω να βοηθήσω όσο μπορώ. Ουσιαστικά είχα έναν χρόνο χαμένο που δεν με βοήθησε σε τίποτα. Θέλω να πιστεύω ότι αυτή θα είναι η τελευταία μου χρονιά στο ποδόσφαιρο και θέλω να την απολαύσω. Ηταν δύσκολη περίοδος ποτέ δεν ήθελα να φύγω έτσι, δάγκωσα πολλές φορές την γλώσσα μου για το καλό του ΠΑΟΚ. Προσπαθώ να κοιτώ μπροστά. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να αποκτήσω ρυθμό μέσα από την προπόνηση και να βοηθήσω, ξέρω την ηλικία μου και απλά θα προσπαθήσω για το καλύτερο».

Για τον στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος: «Από τότε που ήρθα η ομάδα θέλει να κερδίσει ένα πρωτάθλημα. Ακόμη δεν είμαι παίκτης του ΠΑΟΚ επίσημα. Αλλά έτσι κι αλλιώς είμαι ικανοποιημένος που προπονούμαι με τον ΠΑΟΚ».

Για το τι συνέβη πέρσι: «Ποτέ δεν ζήτησα σε καμία ομάδα να παίζω βασικός, το μόνο που ζητάω είναι σεβασμός. Δεν θέλω να ξύσω την πληγή, είμαι ευτυχισμένος που είμαι εδώ και αν είναι να παίξω θα δώσω το 100%, αλλιώς θα βοηθάω απλώς τους συμπαίκτες μου. Θέλω απλώς να φύγω με χαμόγελο. Αν υπογράψω θα είμαι ευχαριστημένος, αλλιώς και πάλι ευχαριστημένος θα είμαι. Αυτό που έγινε σήμερα με τον κόσμο ήταν το καλύτερο δώρο. Εχω μιλήσει με τον μεγαλομέτοχο αλλά όπως είπα αυτό δεν είναι σημαντικό, το σημαντικό δεν είναι το συμβόλαιο. Αυτό που θέλω είναι να φύγω με ψηλά το κεφάλι. Δεν ξέρω αν είναι τυπικό να πέσουν οι υπογραφές, εγώ θέλω να είμαι εδώ».
Λίνο
"Χάρηκα γιατί βλέπω ξανά τον κόσμο στο πλευρό της ομάδας. Από πλευράς μας θα κάνουμε τα πάντα έτσι ώστε αυτή η χρονιά να πετύχει τους στόχους της και να κατακτήσει πράγματα. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο του ΠΑΟΚ".

Για την επιστροφή του Γκαρσία: "Είμαι πραγματικά ευχαριστημένος γιατί αναγνωρίστηκε η προσφορά του Πάμπλο στην ομάδα. Είμαστε πέντε χρόνια συμπαίκτες στην ομάδα και κάνουμε το καλύτερο για αυτήν. Αυτό που μάς λείπει είναι ένας τίτλος".

Για τον Στέφενς: "Είναι ένας έμπειρος προπονητής που έχει δουλέψει σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Είναι ένας προπονητής που σέβεται τους παίκτες και μπορεί να παίρνει από εμάς το περισσότερο που μπορεί".

Αν θα συνεχίσει για μια ακόμη χρονιά εφόσον ο ΠΑΟΚ δεν πάρει το πρωτάθλημα: "Ναι θα μείνω"!

Ίνιγο Λόπεθ
Για την παρουσία του κόσμου: "Είναι εντυπωσιακό να έχουμε τόσο κόσμο στην προπόνηση της ομάδα. Μόνο μία λέξη: Εντυπωσιακό...".

Για τις προσδοκίες που υπάρχουν από την ομάδα: "Όχι μόνο ο κόσμος περιμένει πολλά, αλλά έχει γίνει μια επένδυση και από την διοίκηση και αυτή περιμένει αποτελέσματα".

Για τις διαφορές μεταξύ ΠΑΟΚ και Γρανάδας: "Πρέπει να προσαρμοστώ στην νοοτροπία του νικητή, αλλά αυτός είναι ο λόγος που ήρθα γιατί θέλω να πρωταγωνιστήσω".

Για τις εντυπώσεις του: "Είμαι ευχαριστημένος από την συμπεριφορά των ανθρώπων της ομάδας ενώ η Θεσσαλονίκη μου θυμίζει τη Γρανάδα και δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά και νιώθω οικεία".

Για την παρουσία του Γκαρσία στην ομάδα: "Είμαι περήφανος που έχω συμπαίκτη τον Γκαρσία. Είναι πολύ γνωστός παίκτης στην Ισπανία. Μου μίλησε ήδη για το τι είναι ο ΠΑΟΚ και ότι πρέπει να έχει την νοοτροπία του νικητή".

27/6/13

oxyro N2.028

















ΚΑΕ ΠΑΟΚ εξήγησε με ανακοίνωσή της, τους λόγους που την οδήγησαν στο να αποδεχθεί την συμμετοχή της στο Eurocup.

«Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ύστερα και από σχετική πρόσκληση της ULEB για την ενδεχόμενη συμμετοχή της ομάδας μπάσκετ στο Eurocup της αγωνιστικής περιόδου 2013-14, εξέτασε όλες τις παραμέτρους μίας τόσο σημαντικής προοπτικής. Συνυπολογίζοντας τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν από ένα τόσο σοβαρό εγχείρημα, αλλά και τις προοπτικές που  υπάρχουν από την συμμετοχή της ομάδας σε μία Ευρωπαϊκή διοργάνωση επιπέδου, αποφασίστηκε η αποδοχή της πρόσκλησης (wild card) και η συμμετοχή του ΠΑΟΚ στο Eurocup. Η Ευρωπαϊκή προοπτική της ομάδας είναι κάτι που πάντα αποτελούσε επιθυμία των μελών της οικογένειας του ΠΑΟΚ και είναι πλέον στο χέρι όλων, αυτό το σημαντικό βήμα να μας πάει μπροστά».

oxyro N2.027

















Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ. ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Ο  Σ.Φ. Π.Α.ΟΚ. Ωραιοκάστρου πιστεύει ότι ο Π.Α.Ο.Κ. μετά την έλευση του Ιβάν Σαββίδη αλλάζει σελίδα και μπαίνει σε μια νέα εποχή . Η ιστορικότερη ομάδα της Βορείου Ελλάδος , μετά από χρόνια που ταλανιζόταν από λαμόγια προέδρους και ανίκανους διαχειριστές , έχει έναν άνθρωπο στο τιμόνι που μπορεί να την οδηγήσει σε κατάκτηση τίτλων και ευρωπαϊκή καταξίωση .
Επειδή γινόμαστε μάρτυρες απίστευτων καταστάσεων αποφασίσαμε να τοποθετηθούμε δημόσια .  Τον τελευταίο καιρό κάποιοι γραφικοί , που θέλουνε να ονομάζονται δημοσιογράφοι , έχουν ξεκινήσει μια επίθεση διαρκείας εναντίον της διοίκησης και του μεγαλομετόχου . Τα όργανα άρχισαν μετά τη φυγή Δώνη , με το να κάνουν υποδείξεις στη διοίκηση για το πότε και ποιον προπονητή θα πάρει .Συνέχισαν τις γελοιότητες  λέγοντας ότι ο Π.Α.Ο.Κ.  κινείται χωρίς προγραμματισμό και  συνεχόμενα ειρωνικά δημοσιεύματα .Στη συνέχεια και αφού τους έκλεισε το στόμα ο μεγαλομέτοχος με τη πρόσληψη προπονητή , που έκανε αίσθηση σε όλη την Ευρώπη , ξεκίνησαν να ασχολούνται με τη μισθοδοσία των νέων παικτών και αν έδωσε πολλά ή λίγα για τις μεταγραφές .

Μαζί με το χαρτζιλίκι στους δημοσιγραφίσκους αυτής της πόλης τελειώνει και η περίοδος χάριτος από εμάς . Ο λαός του Π.Α.Ο.Κ. είναι έτοιμος να απαντήσει στις προκλήσεις όποτε και όπως χρειαστεί . Καλούμε το λαό του Π.Α.Ο.Κ. να κλείσει τα μάτια και τα αυτιά στα κατευθυνόμενα και προκλητικά δημοσιεύματα . Εμείς θα δείξουμε την έμπρακτη στήριξή μας στην προσπάθεια της διοίκησης με μαζική αγορά εισιτηρίων διαρκείας και με τη παρουσία μας σε οποιοδήποτε γήπεδο του κόσμου .
Η περίοδος της γκρίνιας  και της μιζέριας τελείωσε , όλοι μαζί ενωμένοι θα φτάσουμε τον Π.Α.Ο.Κ. εκεί που τον ονειρευόμαστε . 

ΥΓ 1 : Θανάση γερά μέχρι τη Λευτεριά , ο λαός του Π.Α.Ο.Κ. ποτέ δε σε ξεχνά . 

ΥΓ 2 : Μαύρη μέρα για το λαό του Π.Α.Ο.Κ. ο Ιωαννίδης δεν είναι πλέον υφυπουργός αθλητισμού . Μπορεί βέβαια να στείλει το βιογραφικό του στα γραφεία της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. Μικράς Ασίας 1 .

oxyro N2.026















Oι αντίπαλοι της γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ

Οι γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ θα συμμετάσχει σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ που θα διεξαχθούν 8-13 Αυγούστου και θα λάβει χώρα στην Φινλανδία, θα αντιμετωπίσει την διοργανώτρια Βάνταα, την Παρνού από την Εσθονία και την ZFK από τα Σκόπια, ο ΠΑΟΚ είχε τοποθετηθεί στο γκρουπ των ισχυρών και πως στα προκριματικά λαμβάνουν μέρος συνολικά 32 ομάδες, χωρισμένες σε οκτώ ομίλους των τεσσάρων ομάδων. Οι πρώτες του κάθε γκρουπ και επιπλέον οι δύο καλύτερες δεύτερες ομάδες, θα προστεθούν στις 22 που έχουν περάσει απευθείας στον νοκ άουτ γύρο και θα διαμορφωθεί η φάση των "32".

oxyro N2.025












 

Η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. ανακοινώνει για την  προπόνηση

«Η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. ανακοινώνει ότι την Παρασκευή (28.6.2013) στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί στην Τούμπα ανοιχτή προπόνηση για τους φιλάθλους και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ενώ θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου του Huub Stevens, η οποία θα μεταδοθεί απ’ ευθείας και από το επίσημο κανάλι του ΠΑΟΚ στο Youtube».

25/6/13

oxyro N2.023










Το paokbc.gr κάνει αναδρομή στους πέντε τίτλου της ομάδας των παίδων.
Γρεβενά: 2013
Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε τον τίτλο με πέντε σε ισάριθμα παιχνίδια και με τον Αντώνη Κόνιαρη να είναι MVP, αλλά και μέλος της καλύτερης πεντάδας, μαζί με τον Θόδωρο Ψυχίδη.
Προπονητής: Ευριπίδης Μελετιάδης
Έφορος: Νίκος Δεμερτζής
Αθλητές: Αντώνης Κόνιαρ,ς Αντώνης Λαλαζήσης, Βασίλης Κολοκοτρώνης, Θόδωρος Ψυχίδης, Βασίλης Βάλλιος, Ανδρέας Καραγιαννάκης, Χρυσόστομος Ιντζέμπεης, Δημήτρης Μωϋσίδης, Δημήτρης Κουτσιαμπάσης, Παναγιώτης Κοκοβίνης, Νίκος Αζίζης, Φώτης Αμανατίδης, Ιωάννης Γκόγκος, Διογένης Γοργόνης.
Κόρινθος: 1991
Αήττητος κατέκτησε το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, που νίκησε και στα πέντε ματς, αλλά με αρκετή δυσκολία. Ξεκίνησε με νίκη 87-85 επί του Ιωνικού Νέας Φιλαδελφείας, ακολούθησε το 69-68 επί του Δαναού Τρικάλων που είχε στη σύνθεσή του τον Ευθύμη Ρεντζιά και στη συνέχεια: 61-42 επί του ΚΑΟΔ, 77-63 επί της Καλαμάτας και 110-87 επί της Χαλκίδας.
Προπονητής: Αλέκος Παρασκευάς
Έφορος: Γιάννης Καστανίδης
Αθλητές: Αλέξανδρος Μπούσιος, Παναγιώτης Νικολαΐδης, Θάνος Κωτσόπουλος, Γιώργος Σιατατίδης, Θάνος Λαδάς, Βασίλης Νιαλιάρης, Απόστολος Καραδημητράς, Ηλίας Τσοπουρίδης, Στάθης Κουταλίδης, Θωμάς Παπαβασιλείου, Δημήτρης Ανδρεάδης, Κώστας Μανωλακίδης.
Κατερίνη: 1988
Ο ΠΑΟΚ έκανε περίπατο κερδίζοντας και τα πέντε παιχνίδια που είχε στο πρόγραμμα με χαρακτηριστική διαφορά: 106-57 την Απολλωνιάδα Πατρών,86-58 τον Πορφύρα στο υποτιθέμενο ντέρμπι, 118-62 τον ΑΟ Αγρινίου, 78-52 τον ΓΣ Αρκαδίας και 101-95 τον ΣΑΣ Κομοτηνής στο τελευταίο και χωρίς κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον παιχνίδι.
Προπονητής: Ντίνος Γεωργιάδης
Εφορος: Άρης Καρακούσης
Αθλητές: Θόδωρος Αστεριάδης, Βασίλης Πετρογιάννης, Παναγιώτης Σκαρμούτσος, Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, Στέφανος Ζαχαράκης, Αλέξανδρος Βαγιάτας, Λάζαρος Τσακίρης, Παναγιώτης Μηνογιάννης, Χαράλαμπος Καμπάς, Δημήτρης Παλιούρας, Γιώργος Παρισσόπουλος και Γιώργος Μπουλιώνης.
Κομοτηνή: 1985
Ο ΠΑΟΚ και εδώ πήρε την πρώτη θέση χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερη δυσκολία απέναντι στους αντιπάλους του, σημαντικότερος εκ των οποίων ήταν ο Αμύντας που είχε στη σύνθεσή του τον Νάσο Γαλακτερό.
Προπονητής: Στράτος Μπάζιος
Εφορος: Άρης Καρακούσης
Αθλητές: Μιλτιάδης Χατζηγεωργίου, Θανάσης Καραφύλλης, Κώστας Φλεβαράκης, Κώστας Μπέλλης, Ιωάννης Παπαδημητρίου, Πρόδρομος Σαρβάνης, Δημήτρης Κελφώτης, Δήμος Παπανικολάου, Αντώνης Τζοβάρας, Παναγιώτης Αραμπατζής, Βασίλης Μουράτης, Αλέξανδρος Βουλβουντζής.
Αθήνα: 1978
Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε πρωταθλητής Βορείου Ελλάδας, κερδίζοντας διαδοχικά και στους αγώνες που έγιναν στο γήπεδο της ΧΑΝΘ τον Ερμογένη Ξάνθης με 67-46, τον Πιερικό με 117-28, το Νέστορα με 89-36 και στην τελική φάση, αντιμετώπισε στο γήπεδο του Σπόρτιγκ (29/8/78) τον Αρίωνα, τον οποίο νίκησε 75-55! Προπονητής εκείνης της ομάδας παίδων του ΠΑΟΚ ήταν ο Ανέστης Μελετιάδης, ο πατέρας του νυν προπονητή της παιδικής ομάδας του ΠΑΟΚ!
Στον τελικό με τον Αρίωνα, είχαν αγωνιστεί οι: Δελαπάσχος (15 πόντοι), Ζαχαρίας Κατσούλης (22), Κουφογιάννης (2), Μανιός (8), Καπνιάς (4), Χιωτάκης (4), Ψάλτης (4), Τσακαγιάννης, Κωνσταντινίδης.

oxyro N2.022

















Ανακοίνωση  ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την απόκτηση του Αλέξανδρου Τζιόλη

«Η Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. ανακοινώνει την απόκτηση του Αλέξανδρου Τζιόλη, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για τα επόμενα 3 χρόνια. Ο διεθνής μέσος έμεινε ελεύθερος από την AC Monaco σήμερα και βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο».

oxyro N2.021










Ο Ιβάν Σαββίδης μίλησε εφ’ όλης της ύλης
«Εγινε πολύ μεγάλη επένδυση και από τα 15 εκατομμύρια που μπήκαν πολλά έπρεπε να πάνε στα χρέη. Η δραστηριότητα του ΠΑΟΚ είναι να έχει πληρώσει σχεδόν 9 εκατομμύρια φόρους στο Δημόσιο και λίγο προσβάλλομαι όταν υπάρχει συζήτηση για μικρό μπάτζετ. Θα είναι τόσο μεγάλο όσο χρειάζεται. Πέρα από αυτό, θα διαμορφώνουμε το μπάτζετ για τις επενδύσεις μας. Δυστυχώς το έχουμε μόνο στο κεφάλι μας. Δεν έχουμε ορίσει που θα χτίσουμε τη βάση για τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα που βάζει υψηλούς στόχους πρέπει να έχει και υποδομή. Δεν έχουμε πολύ καλές εγκαταστάσεις. Και εμείς ανησυχούσαμε πάρα πολύ. Την περίοδο των πλέι οφ, η φυσική κατάσταση των παικτών δεν τους επέτρεπε να παίξουν 90 λεπτά, γιατί κατά τη διάρκεια της χρονιάς δε μπορούσαν να κάνουν καλή αποθεραπεία.

Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ δυνατή επιρροή, αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν είναι αρκετή για να ξέρουμε πως θα χτίσουμε τη βάση. Δε θέλω να παραπονεθώ και να νομίζετε ότι είμαι αδύναμος. Είμαι ισχυρός μεταξύ των ισχυρών, Μελετώ την κατάσταση που υπάρχει στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ. Θα έχουμε και ένα ξεχωριστό μπάτζετ για τη διατήρηση της υπάρχουσας υποδομής. Πρέπει να επενδύσουμε περίπου 20.000.000 ευρώ για το γήπεδο που ήδη υπάρχει. Εχουμε μελετήσει πολύ σοβαρά και δε θέλω να είμαι υπεύθυνος για κάποιες τραγωδίες. Θα επενδύσουμε στην ασφάλεια του γηπέδου, για να ενισχύσουμε το πλαίσιο του γηπέδου, να διορθώσουμε την υποδομή του. Εχουμε ξεκινήσει με τις καθημερινές συνθήκες των ποδοσφαιριστών που τώρα νομίζω είναι πολύ καλές. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούμε. Το δεύτερο μέρος είναι η ομάδα για να επιτύχουμε υψηλούς στόχους. Πιστεύω ότι και αυτό θα είναι σωστό και κατάλληλο. Αν ξοδέψουμε πολλά λεφτά για παίκτες δε θα μπορέσουμε να επενδύσουμε όπου θέλαμε. Αν ένα πολύ μεγάλο όνομα έρθει στον ΠΑΟΚ, θα κατέβει σε λίγους μήνες, λόγω έλλειψης σοβαρής υποδομής για τη στήριξη των παικτών. Η δουλειά μου είναι τώρα, το μέλλον του ΠΑΟΚ και η προοπτική, χωρίς να είναι εις βάρος των επενδύσεων. Για αυτό το λόγο συμπάθησαν τον Στέφενς. Γιατί χάρηκε που θέλουμε να επενδύσουμε στο μέλλον της ομάδας. Σήμερα, έχω κάνει προσπάθειες, για να φέρω στη Θεσσαλονίκη ενδιαφέροντες παίκτες και έχετε ακούσει ότι είχα συζητήσεις με Μπερμπάτοφ, Ντρογκμπά, Ροναλντίνιο. Θα ήθελα τον Ροναλντίνιο, του πρόσφερα 6.500.000 ευρώ αλλά λέει γιατί να έρθει στην Ελλάδα αφού έχετε το ποδόσφαιρο σας σε τέτοια κατάσταση. Δεν έχουμε καν καλά γήπεδα στην Ελλάδα. Τα προβλήματα είνα πάρα πολλά και δε μπορούν να λυθούν μέσα σε ένα χρόνο μόνο. Ισως να ήταν και δικό μου λάθος, που μπορούσα να λύσω προβλήματα σε ένα χρόνο. Οι στόχοι είναι υψηλοί και μπορούμε να λύσουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν. Σήμερα όσο παράξενο και να ακούγεται, ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται τα λεφτά μου, θα ήθελα μην τα μετράτε. Δε θα τα σπαταλήσω όλα μου τα λεφτά. Αυτό είπα και σε άλλους ιδιοκτήτες ομάδων. Σήμερα, ο ΠΑΟΚ χρειάζεται τα λεφτά μου, αλλά θέλω να γίνω πραγματικά επικεφαλής της οικογένειας του ΠΑΟΚ. Δε μπορώ να κάνω λάθος. Μετά δε θα έχω ευκαιρία να το διορθώσω. Για αυτό πρέπει να κινούμαι προσεκτικά. Είναι πολύ μεγάλη ευθύνη.

Ανησύχησα όταν χάσαμε από τα Γιάννενα και έβγαινα από το γήπεδο. Οι φρουροί με παρακάλεσαν να βγω από άλλη πλευρά. Εγώ προσβλήθηκα. Αλλά όταν βγήκα από μπροστά, προέκυψαν πολλές ερωτήσεις. Γιατί οι φίλαθλοι συμπεριφέρονται έτσι; Και τι θα πάρουν αυτοί αν φτύσουν και πω εγώ ότι φεύγω; Μέσα από εσάς θα ήθελα να παρακαλέσω τους φιλάθλους, να ελέγξουν καλύτερα τα συναισθήματά τους.

Θέλουμε να πετύχουμε το στόχο μας, να πάρουμε το ελληνικό πρωτάθλημα του χρόνου και για αυτό θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Αυτό σημαίνει ότι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι είναι καλύτερο για τις επιθυμίες μας. Μήπως νομίζετε ότι ο ΠΑΟΚ δε θα μπορέσει ποτέ να γίνει μια ομάδα που θα κερδίσει τη Μπαρτσελόνα; Σας ρωτάω και εγώ. Ξέρετε, αν σήμερα εμείς θα δίνουμε την εκτίμηση στον ΠΑΟΚ, στην ομάδα, ότι δε θα κερδίσει τις καλύτερες ομάδες του κόσμου, δεν υπάρχει λόγος να επενδύσουμε. Από τη φύση μου κοιτάω μόνο τους υψηλούς στόχους. Γεμίζει την αδρεναλίνη μου αυτό το πράγμα.

Γενικότερα υποστηρίζω τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όταν βλέπω ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αλλά όταν είδα πως λειτουργούσε η γερμανική μηχανή και πως αυτό το "τέρας" δεν άφησε καμία ελπίδα, ούτε στην Μπαρτσελόνα ούτε στη Ρεάλ. Πίστευε κανείς σε αυτό το πράγμα πριν έξι μήνες; Κανείς δεν το πίστευε. Ομως οι Γερμανοί κατάφεραν να δείξουν ότι Μπαρτσελόνα και Ρεάλ είναι δευτερεύουσες ομάδες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Οταν κερδίσαμε το Euro, κερδίσαμε καλύτερες ομάδες. Η δική μας δουλειά είναι να πετύχουμε κάτι τέτοιο. Δεν είναι απαραίτητο να γίνει μόνο αυτό, αλλά πάμε βήμα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Για τη στάση της ΠΑΕ αν δε γίνει δεκτή η πρόταση για τα χρέη:
«Σήμερα καταλαβαίνοντας την πολύ δύσκολη κατάσταση στην Ελλάδα, όταν χιλιάδες συνταξιούχοι δεν παίρνουν καλή σύνταξη, δε ζητάω λεφτά. Προτείνω 11.500.000 ευρώ. Το πρωί αποφασίζετε και το βράδυ έχετε τα λεφτά. Υποθετικά, το χειρότερο σενάριο, είναι το κράτος αν χρεοκοπήσει τον ΠΑΟΚ, δεν παίρνει ούτε 11, ούτε τα άλλα 9 εκατομμύρια που είπα πριν, δηλαδή την πρώτη χρονιά το κράτος θα χάσει πραγματικά λεφτα, γύρω στα 20.000.000 ευρώ, συν ότι μετά εμείς πληρώνουμε και γύρω στα 5.000.000 και άλλα χρέη. Ετσι χοντρικά, το κράτος χάνει 27-30 εκατομμύρια την πρώτη χρονιά. Εγώ τους λέω να πάρουν τα 11.500.000 και εγγυούμαι κάθε χρόνο άλλα 10.000.000. Αυτό το χρόνο, έχουμε αποσβέσει γύρω στα 5.000.000 ευρώ. Η δική μου άποψη είναι ότι το κράτος πρέπει να δημιουργήσει τις συνθήκες για να πληρώνει ο ΠΑΟΚ τους φόρους. Αλλά υπάρχουν προβλήματα με τους πιστωτές, με την Τρόικα. Ο Σαμαράς μου εγγυάται ότι θα λύσει αυτή την υπόθεση. Νομίζω ότι θα μπορούσαν να πάρουν τα λεφτά πριν έξι μήνες και να λυθεί το θέμα. Αν δεν ακουστώ; Τι θα γίνει; Θα πάμε στα δικαστήρια και θα αποδείξουμε ότι δεν είναι σωστό για τον ΠΑΟΚ. Κάποια έργα επένδυσης θα σταματήσουν. Αν δεν έχουμε κανένα διάλογο, υπάρχει το παράδειγμα της ΑΕΚ. Μπορούν να καταστρέψουν την ομάδα και νομίζω ότι υπάρχει μια πολιτική πονηριά, ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο δε θέλει να έχει ένα δυνατό ΠΑΟΚ. Ελεγα και λέω ότι ήρθα στον ΠΑΟΚ, όχι για να κάνω την ομάδα πιο αδύναμη αλλά με την παρουσία μου να προσπαθήσω να την ενισχύσω. Ο ΠΑΟΚ ποτέ δεν ήταν αδύναμη ομάδα. Το έκαναν επίτηδες. Υπήρχαν οι ομάδες της Αθήνας και ομάδες περιφερειακές όπως ο ΠΑΟΚ. Εξαιτίας αυτής της πολιτικής οι πρόγονοι μας έχασαν την Κωνσταντινούπολη. Επειδή νομίζουν ότι η Ελλάδα είναι η Αθήνα. Και το ποδόσφαιρο νομίζουν ότι είναι Αθήνα και αυτό πρέπει να το αλλάξουμε. Θέλω μαζί μου όλες τις δυνάμεις του ΠΑΟΚ. Εγώ σήμερα μιλάω για μη επιθυμία και να μη μπορώ, νομίζω πως η ΕΠΟ, σήμερα δεν καταλαβαίνει πως θα μπορούσε να χειριστεί αυτή την κατάσταση. Με καταστροφή σε όλες τις ομάδες. Δε γίνεται τίποτα καλό. Και ποιος έδωσε δικαίωμα στην ΑΕΚ να μην πληρώνει επειδή έπεσε; Αν ο ΠΑΟΚ πρέπει να πληρώσει, πρέπει να βάλουν στη φυλακή και την ΑΕΚ για μη πληρωμή; Γιατί να πληρώσω για 32 εκατομμύρια; Επειδή ο Σαββίδης μπορεί να πληρώσει; Ας πάρουν τα λεφτά από την ΑΕΚ και μετά να χτυπήσουν τη δική μας πόρτα».

Για τους διαιτητές και την υπόθεση του Δώνη:
«Ο Στέφενς έχει μεγαλύτερη εμπειρία. Είμαι επιχειρηματίας, όχι παράγοντας του ποδοσφαίρου. Επενδύω τα λεφτά μου. Δεν πρέπει να περιμένετε από μένα, παρόμοιες απαντήσεις. Δεν έχω δει κανένα διαιτητή και δεν επιθυμώ και να το κάνω. Δε θέλω να γίνω φίλος των διαιτητών, αλλά δεν τους θέλω και εχθρούς μου. Ο διαιτητής παίρνει λεφτά, πρέπει να βγει στο γήπεδο και να κάνει σωστά τη δουλειά του. Αν δεν τη κάνει σωστά δεν πρέπει να βγαίνει στο γήπεδο. Κανένας διαιτητής δε μπορεί να πει ότι είχε επαφή μαζί μου. Την προηγούμενη χρονιά κερδίσαμε το πρωτάθλημα, στις κόκκινες κάρτες. Είναι ένας δείκτης. Σε κάθε παιχνίδι περιμένω μια κόκκινη κάρτα.

Τον Δώνη τον προσέλαβε ο Βρύζας. Σε αυτόν θα μπορούσατε να κάνετε ερωτήσεις. Εγώ ως ιδιοκτήτης της ομάδας, εκείνη τη στιγμή, έπρεπε να τους απολύσω όλους και να τους ξαναπροσλάβω, Να τους τεστάρω να δω αν ταιριάζουν. Είπα στον κ. Βρύζα σου δίνω ένα χρόνο, δείξε ότι μπορείς να δουλεύεις. Στον Δώνη είπα ότι αν δεν κερδίσεις θα σε απολύσω. Μόλις έχασε δεν τον είδα. Πιστέψτε με, όλη τη χρονιά είχα μιλήσει με τον Δώνη μια ώρα. Δεν ασχολούμαι όλη μέρα με τον ΠΑΟΚ. Υπάρχει το επιτελείο της ομάδας που λύνει όλα αυτά τα προβλήματα. Οταν συνέβησαν ολα τα ακατανόητα, που κάποιοι ποδοσφαιριστές του αρέσουν κάποιοι όχι, δεν επέβαλλα, αλλά τον κάλεσα και του είπα: "Δε μπορούν να κάνουν όλοι λάθος και εσύ να έχεις δίκιο. Αν γίνεται, μην τους προκαλείς". Η κατάσταση δεν ήταν σταθερή. Για μένα δουλεύουν 17.000 άνθρωποι και κανένας δε μπορει να έρθει με το δικηγόρο του. Δε χρειάστηκε. Τον κάλεσα για να μιλήσουμε για την κατάσταση. Ηταν έκπληξη, είχα μεγάλη υπομονή. Μιλούσα με τη δικηγόρο του και προσπαθούσε να με βάλει στη γωνία. Εκπλήσσομαι όταν περίμενε να συνεχίσει να δουλεύει. Ακόμα και να το κέρδισε το Κύπελλο δε θα συνέχιζε. Κατηγορούσε τους φιλάθλους ότι βρίζουν τη μάνα του. Δεν είμαι ψυχοθεραπευτής. Τι να κάνω να πάω να τους κλείσω το στόμα; Του πρότεινα να κλείσει τα μάτια του και να μην ακούει.

Ποτέ δε θα πάω στα δικαστήρια για λεφτά. Θέλω να τον κάνω να ζητήσει συγνώμη και στον ΠΑΟΚ και στους φιλάθλους. Και για την υπόθεση του Γκαρσία του είπα ότι εγώ βάζω τα λεφτά μου αλλά μου ζήτησε να φύγει. Με έκανε να ζητήσω συγνώμη από τον Γκαρσία για να γυρίσει πίσω. Για να καταλάβετε τη μεθοδολογία μου, αν ο Δώνης απειλήθηκε από κάποιον και αυτός ο κάποιος είναι μέλος της ομάδας μας θα απολυθεί. Δε θα ανεχτούμε τέτοια πράγματα όσο είμαι εδώ. Προσβλήθηκα όταν διάβαζα στις εφημερίδες, ότι Ελληνες με ρώσικη προφορά, έκαψαν γραβάτες. Τι νόημα θα είχε; Είναι βλακείες αυτά. Οσο θα ζω στη Θεσσαλονίκη και θα έχω σχέση με τον ΠΑΟΚ, τόσο θα υπάρχει η έννοια για τους Ελληνες με ρώσικη προφορά... Δε θέλω παρόμοιες βλακείες να επηρεάζουν τις σχέσεις μας και στο μέλλον.Ο προπονητής κάθε μέρα που είναι στην ομάδα πρέπει να ξέρει ότι μπορεί να είναι και η τελευταία. Αυτή είναι η μοίρα του προπονητή. Δεν πέτυχες το στόχο σου; Φεύγεις. Οτι πρέπει να πληρώσουμε θα το πληρώσουμε, αλλά αυτός πρέπει να μας ζητήσει συγνώμη.

Θα σας πω πως απέλυσα έναν προπονητή. Εβγαλα τα κλειδιά από τη τσέπη μου, τα ακούμπησα στο γραφείο και του είπα να πάρει όσα λεφτά νομίζει για να φύγει από την ομάδα. Ο ΠΑΟΚ είναι πάρα πολύ μεγάλη ομάδα για τον Δώνη. Δεν ήταν κακός άνθρωπος αλλά ο ΠΑΟΚ έπρεπε να έχει άλλο προπονητή. Ο Στέφενς είναι ένας μεγάλος προπονητής. Δε θέλω να μιλήσω πολύ για αυτό θέμα. Μίλησα με πολλούς προπονητές για τον ΠΑΟΚ. Είμαστε ομάδα που πρέπει να γινόμαστε καλύτεροι. Ο Δώνης έπαιρνε το μισθό του κάθε μήνα και κάποια εξτρά. Η δικηγόρος του μου έλεγε ότι τον τιμώρησα. Της είπα πως ναι. Πως τιμωρούν τους παίκτες για κόκκινη κάρτα και όχι τον προπονητή; Είναι ένα θέμα για τον κ. Βρύζα. Είναι δυσάρεστο να φεύγει ο προπονητής και να πηγαίνει στα δικαστήρια. Δε θα επιτρέψω να γίνει ξανά αυτό. Ολα τα χρέη στα φυσικά πρόσωπα, πάνω από 5.000.000 τα έχουμε πληρώσει. Είναι πολλά τα λεφτά. Τι νομίζετε ότι βγάζεις 50 ευρώ και δίνεις;»

Για το διπλό πρόσωπο που περνάει προς τα έξω:
«Ασχετα με το τραπέζι στο Μακεδονία Παλάς. Μπορείτε να έρθετε και να το δείτε. Η βαθιά μου φιλοσοφία μου δίνει τη δυνατότητα να καταλαβαίνω πολλά πράγματα. Αν δε βάζω στόχους τότε δε θα λύσουμε τα προβλήματα. Θέλω και το Κύπελλο και το πρωτάθλημα να είναι στο Μακεδονία Παλάς και με τον καιρό και το Τσάμπιονς Λιγκ. Με τον καιρό όμως, μπορεί να έχω και άλλο ξενοδοχείο για να βάλω το Κύπελλο. Αν δεν το κάνω θα είναι έγκλημα να θέλω να κερδίσει ο ΠΑΟΚ το Τσάμπιονς Λιγκ; Αν δε με συγχωρέσουν οι φίλαθλοι θα το δεχτώ. Αλλά δε μπορώ να μη βάζω στόχους. Και στις επιχειρήσεις μου είμαι έτσι. Πολλές φορές μου λένε ότι δε μπορούμε να πετύχουμε κάτι. Αν την προηγούμενη χρονιά, είχαμε χάσει παλεύοντας για το Κύπελλο και άλλα παιχνίδια, είναι ποδόσφαιρο δε μπορείς μόνο να κερδίζεις, μόνο ο Μαρινάκης έχει νίκες, δε θα με πείραζε. Αλλά χάσαμε άδοξα. Δεν παλέψαμε. Δε θέλω να με κατηγορήσουν ότι βάζω ένα τόσο μεγάλο στόχο. Πήραμε τον Στέφενς, θα χτίσει την ομάδα και θα βάλει στόχους. Το 1941 στον Στάλιν, είπαν ότι θα χάσει το πόλεμο. Αυτός ο στρατηγός που είπε ότι θα χάσουν, του ζήτησε ο Στάλιν να εξαφανιστεί. Ο Στάλιν είπε ότι στο γραφείο του θα μπαίνουν μόνο αυτοί που πιστεύουν ότι θα κερδίσουμε τον πόλεμο. Αν υπάρχει πανικός θα χάνουμε συνέχεια. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι στην ομάδα, ότι αυτός που έχει σήμερα το κύπελλο του Τσάμπιονς Λιγκ δεν είναι πολύ καλύτερος από εμάς, αλλά καλύτερα προετοιμασμένος. Εχει πιο σωστή προσέγγιση. Δεν έχουμε τίποτα να φοβόμαστε. Τα δικά μας λεφτά μυρίζουν όπως και τα δικά τους. Θέλουμε να προετοιμάσουμε σωστά την ομάδα και να πετύχουμε. Και ας με κατηγορούν ότι βάζω υψηλούς στόχους. Λυπάμαι που δεν κάναμε τίποτα την προηγούμενη χρονιά. Δεν έχουμε κάνει τίποτα και συγνώμη.

Καναμε μία πολύ μεγάλη μελέτη για τη φυσική κατάσταση των παικτών. Επενδύσαμε σε ένα πρόγραμμα που μας βοηθάει πολύ να αναλύουμε καθημερινά τη φυσική κατάσταση των παικτών. Ηταν μεγάλη έκπληξη για μένα. Ισως να έπαθα και λίγο σοκ. Εμείς έχουμε κάνει μία ανάλυση, για να δούμε όλες τις ομάδες που παίξαμε στο γήπεδο μας. Οι δικοί μας παίκτες είχαν τη χειρότερη φυσική κατάσταση, αλλά από την άλλη πλευρά, γράφουν ότι ο καθένας στην Ελλάδα πρέπει να έχει τη δική του εφημερίδα που πρέπει να γράφει μόνο τα καλά για αυτόν. Ισως φοβούνται να ελέγξουν γιατί αυτή είναι η αλήθεια. Το ίδιο ισχύει και για τη βάση μας. Λένε ότι είμαστε έτοιμοι και μόλις εμφανιζόμαστε εμείς αρχίζουν διαπραγματεύσεις...»

Για το τι θα γίνει αν δεν πάρει το πρωτάθλημα ο Στέφενς και για όσα έγιναν με τον Γκαρσία:
«Πάντα μου φαινόταν ότι μιλάω καθαρά. Μια κατανοητή γλώσσα για όλους. Εχω πολύ καθαρή φιλοσοφία. Δε μπορώ να μιλάω απλά, μιλάω πολύ. Δεν είχαμε την ομάδα, που ήθελε να διεκδικήσει πολύ υψηλούς στόχους. Ομάδα που να πάλευε με νύχια και με δόντια. Εμείς χάναμε και ήμασταν σαν παιδάκια. Μπορεί καμια φορά να πετύχουμε το στόχο αλλά στη δική μας περίπτωση, αυτό απέτυχε. Υπάρχουν νίκες στο άθλημα υπάρχουν και αποτυχίες. Αν παλέψουμε και χάνουμε από έναν πιο ισχυρό αντίπαλο δε θα απολύσουμε κανέναν. Αν όμως θα βγαίνουμε στο γήπεδο και θα μας νικάνε συνέχεια χωρίς να παλεύουμε δε θα χρειαζόμαστε τέτοιους προπονητές. Αυτή είναι η θέση μου.

Αν αποτύχω εγώ θα ζητήσω συγνώμη και θα το παραδεχτώ. Θα λύσω όμως κάποιες υποθέσεις. Ηρθα και κατάλαβα ότι πραγματικά, αν δεν ερχόμουν εγώ ο ΠΑΟΚ θα ήταν εκεί που είναι η ΑΕΚ τώρα. Μέσα σε αυτό το χρόνο δεν κατάφερα κάτι. Δεν είμαι Θεός. Εχουμε τα αδύναμα σημεία μας. Θέλω να τα διορθώσω αυτά. Δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα διορθωθούν όλα. Εχω όμως ένα στόχο. Ξέρω που βρίσκεται το κύπελλο και θέλω να το κατακτήσω. Αυτό το κέφι, την αρρώστια για το ποδόσφαιρο δε θα μπορέσει να μου πει κανένας ότι δε μπορώ να πετύχω κάτι. Οταν ανέλαβα την αποκατάσταση της πρώτης μου επιχείρησης, εναντίον μου ήταν πέντε ισχυρότερες πολυεθνικές εταιρίες».

Για τον Γκαρσία:
«Σήμερα σας λέω ότι κανένας δε μπορεί να είναι πιο ψηλά από τις αρχές του ΠΑΟΚ. Η φιλοσοφία της ομάδας είναι να εμπιστευόμαστε τον προπονητή. Ολη η ομάδα θα βοηθήσει τον Στέφενς για να πετύχει τους στόχους. Αν αύριο πει ότι δε θέλει τον Γκαρσία, δε θα του δώσω και οδηγίες και πως θα μπορέσει να εφαρμόσει τις μεθόδους του. Οταν μου είπαν για το αδιέξοδο, μπορείτε να ρωτήσετε και τον Γκαρσία, εγώ πήρα τηλέφωνο και είπα. Ο Γκαρσία δεν πρέπει να εμποδίζει τον προπονητή να οδηγεί την ομάδα. Ας περιμένει εμένα, να συζητήσουμε και να δούμε τι θα κάνουμε. Μου είπαν ότι ο Γκαρσία είπε πως δεν έχει να πει κάτι μαζί μου. Μετά πήρα την πληροφορία ότι ο Γκαρσία, δεν έλεγε έτσι και όταν έφυγε ο προπονητής, δηλαδή έφυγε η μία πλευρά της σύγκρουσης, προσπάθησα να καταλάβω την πραγματικότητα. Τον κάλεσα στο Μακεδονία Παλάς και μου είπε το αντίθετο. Οτι δεν εμποδίζει τον προπονητή. Ο προπονητής του έλεγε ότι θα παίξεις και μετά με άφηνε εκτός ενδεκάδας. Ευτυχώς μιλήσαμε και του είπα αν μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο. Μου είπε ναι και του είπα να επιστρέψει. Και αν έρθει ο καινούργιος προπονητής και σου πει ότι δε μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο θα καταλάβω τον προπονητή. Του είπα είσαι έτοιμος να μείνεις στην ομάδα και έχουμε και πολλές άλλες δουλειές. Αυτός μου είπε ότι θα τον στηρίζω. Αυτή είναι η θέση μου. Εγώ θεωρώ τον εαυτό μου επικεφαλής της οικογένειας του ΠΑΟΚ.

Δυστυχώς ακόμα δε με παίρνει έτσι η οικογένεια του ΠΑΟΚ, αλλά ελπίζω να έρθει μία μέρα που θα αλλάξουν τα πράγματα. Εγώ είπα ότι έχω βαθιά φιλοσοφία και νοημοσύνη. Είπα ότι ο ΠΑΟΚ σήμερα έχει ανάγκη τα λεφτά μου και αυτό δε με προσβάλλει. Θέλω να με θέλει και αύριο ο ΠΑΟΚ. Πρέπει να το κερδίσω αυτό το δικαίωμα, όταν ο ΠΑΟΚ θα μου πει ότι χρειαζόμαστε τις πράξεις και τα αισθήματα του Σαββίδη».

Για την κατάσταση που ανέλαβε:
«Αν ρωτάτε γιατί ο Βρύζας κάθεται δίπλα μου, είναι από αυτούς που έφερε τον ΠΑΟΚ στο χείλος της καταστροφής; Νομίζω ότι δεν είναι καθόλου έτσι. Αν δε μπορούσε να λύσει κάποιο πρόβλημα, θέλω να σας πω ένα άλλο μυστικό της δικής μου κατανόησης, γιατί οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ να ευχαριστήσουν το Ζαγοράκη και τον Βρύζα. Πρώτα από όλα, αυτοί σήκωσαν το ελληνικό ποδόσφαιρο στο παγκόσμιο επίπεδο. Τους σεβονται από εκείνους τους καιρούς. Δεύτερον, δε πείστηκα ότι αυτοί έκλεψαν λεφτά από τον ΠΑΟΚ. Και το τρίτο, είναι αυτοί οι άνθρωποι που με έπεισαν ότι αν δεν έρθω τώρα, θα ήταν πολύ αργά. Συζητούσαμε πάρα πολύ με τον Ζαγοράκη για αυτό το θέμα και του είπα, ότι είναι ακατανόητη η κατάσταση με τον Α.Σ., με την ΕΠΟ, μετά συναντήθηκα με τον Βρύζα και μου είπε ότι αν δεν έρθετε η ομάδα θα "πεθάνει". Αν έχετε εσείς σκέψεις πρέπει να εφαρμοστούν. Για αυτό σέβομαι τους ανθρώπους που ίσως με πήραν από το χέρι και ήρθα στον ΠΑΟΚ».

oxyro N2.020














Ο Χουμπ Στέφενς παρουσιάστηκε και επίσημα από τον Ιβάν Σαββίδη
Ιβάν Σαββίδης:
"Θα θέλαμε να οδηγήσει την ομάδα ένας προπονητής που ξέρει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Δε θα σας κρύψω ότι αναλύαμε πολύ καιρό αυτό το θέμα. Συζητούσαμε για πολλούς υποψηφίους, καταλήξαμε στον Στέφενς. Με μεγάλη μας χαρά τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω όσο πιο θερμά γίνεται να δεχτείτε την επιλογή μας. Υπάρχουν πολλοί σοβαροί στόχοι σε μικρό χρονικό διάστημα, να ετοιμάσει την ομάδα να κυνηγήσουμε τον τίτλο. Οι στόχοι είναι σοβαροί. Του χρόνου πρέπει να γίνουμε πρωταθλητές Ελλάδας. Υπό αυτές τις συνθήκες, συζητούσαμε για πολύ καιρό τον ερχομό του. Αυτός είναι ο βασικός στόχος ο οποίος δεν εξαιρεί και τη διεκδίκηση του Κυπέλλου. Το 2014 θα είναι η πολυ σοβαρή χρονιά για τον ΠΑΟΚ και ελπίζουμε να έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα. Επαναλαμβάνω ότι θέλουμε να βγούμε πρωταθλητές. Το πως, εξαρτάται από τη δική του δουλειά. Εξαρτάται από την προσέγγιση του. Εγώ και όλοι οι συνεργάτες μου στον ΠΑΟΚ, θα είμαστε οι βοηθοί του. Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε να πετύχουμε το στόχο. Να είστε σύντομοι στις ερωτήσεις στον Στέφενς, για να κάνει τη δουλειά του. Σας παρακαλώ να δείξετε την υπομονή και να καταλάβετε ότι έχει νοοτροπία και Γερμανική και Ολλανδική και μπορεί να μην καταλάβει αμέσως τα δικά μας συναισθήματα. Οι κανόνες μου είναι ότι αν δε μπορεί να πετύχει το πρωί το στόχο το βράδυ θα είναι σπίτι του. Εχει μελετήσει την ενέργεια του ΠΑΟΚ. Θέλω να του ευχηθώ να πετύχει αυτό το στόχο. Καλή τύχη στη δουλειά του και να καρποφορήσει. Θέλω να τον συγχαρώ γιατί στη ζωή του εμφανίστηκε μια ομάδα σοβαρή και καλή, που θέλει να πετυχαίνει υψηλούς στόχους. Και όλοι εμείς μαζί θα έχουμε το δικό μας μέρος σε αυτή τη διαδικασία".

ΧΟΥΜΠ ΣΤΕΦΕΝΣ
"Κυρίως πιστεύω ότι οι φίλαθλοι μας που με ευχαρίστησαν για την υπογραφή του συμβολαίου, θέλω να τους ευχαριστήσω για τη στήριξή τους. Θέλουμε να είμαστε μια οικογένεια. Και εγώ έχω τους στόχους του ΠΑΟΚ, θέλω να κερδίζω κάθε μέρα και αν γίνεται αυτό στο τέλος θα είμαστε ο τελικός νικητής. Ξέρω ότι έχουμε πολύ δουλειά σε μικρό χρονικό διάστημα, γιατί πρέπει να φτιάξουμε ρόστερ. Εχουμε ένα καλό ρόστερ, πρώτα πρέπει να ξεκινήσουμε με αυτό και μετά θα δούμε τι χρειαζόμαστε".

Για τα επιχειρήματα των ανθρώπων του ΠΑΟΚ για τον πείσουν να πει το ναι: "Ηταν περισσότερα επιχειρήματα. Αλλά ξέρουν όλοι ότι κατάφερα επιτυχίες στα σωματεία μου. Ο ΠΑΟΚ είναι από τα σωματεία που επιβραβεύουν την εργασία. Οι φίλαθλοι μας υποστηρίζουν. Το γήπεδο μας πρέπει να γίνει ένα φρούριο. Ενα κάστρο απόρθητο για τους αντίπαλους. Οι φιλοδοξίες του ΠΑΟΚ ταιριάζουν με τις δικές μου".

Για την επιλογή του να έρθει σε ένα πρωτάθλημα όπως η Ελλάδα: "Δε θα επηρεαστούμε από τα διάφορα προβλήματα. Οι διαιτητές είναι πάντα φίλοι μου και θα μείνει ετσι αυτό".

Για το ρίσκο που πήρε να φύγει από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και να έρθει σε ένα πρωτάθλημα που το έχει χαράξει η οικονομική κρίση: "Εντάξει αλλά πρέπει πάντα να απαντάμε στις προκλήσεις. Πάντα έπαιρνα ρίσκο και δε νομίζω ότι αυτό είναι πολύ μεγάλο. Εχω πολύ μεγάλη υποστήριξη από όλους. Ελπίζω ότι θα δουλέψουμε πολύ καλά και με τον Τύπο. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλο ρίσκο".

"Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στον ΠΑΟΚ που τα παρέχει όλα για την ομάδα. Θα κάνουμε τα πάντα με το τεχνικό επιτελείο. Πιστεύω όλοι να τραβήξουμε μαζί. Οχι μόνο ο προπονητής και οι παίκτες. Ολοι είναι απαραίτητοι".

oxyro N2.019
























Ο ΠΑΟΚ  πρωταθλητής Ελλάδας
Μία απίστευτη εξέλιξη προέκυψε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα νεανίδων, που έφερε τον ΠΑΟΚ ένα βήμα πριν τον τίτλο. Ο Πρωτέας Βούλας ηττήθηκε σήμερα με 59-53 από το Αρκάδι και με αυτήν την ήττα ο ΠΑΟΚ στη Σκάλα Λακωνίας αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας και στις νεανίδες  μετά την άνετη νίκη με 74-47 επί του Απόλλωνα Πτολεμαΐδας και κέρδισαν δίκαια τον τίτλο οι πανηγυρισμοί ήταν δικαιολογημένοι μετά το τέλος του αγώνα.

24/6/13

oxyro N2.018




















 

ΠΑΟΚ πρωταθλητής Ελλάδος για το 2013

Πανελλήνιο πρωτάθλημα
ΠΑΟΚ - ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - 81-65
Οι παίδες του ΠΑΟΚ νίκησαν με 81-65 τον Ικάρου Καλλιθέας και  είναι η πρωταθλητές Ελλάδας για το 2013 για πρώτη φορά μετά από 22 ολόκληρα χρόνια.

Ευριπίδης Μελετιάδης
«Ήταν ένα δυνατό τουρνουά, με καλό επίπεδο αθλητών και ομάδων. Εμείς καταφέραμε να δούμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Παίξαμε το καλύτερο μπάσκετ με διαφορά. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα κι αυτό ήταν που μας έδωσε την πρώτη θέση. Ανάλογα με το τι άτομα έχεις παίζεις το παιχνίδι και τα προσόντα των δικών μας παιδιών μπορούσαν να βγάλουν πολλά πράγματα. Πιστεύω ότι υπάρχουν παιδιά από κάτω, σε πιο μερικές ηλικίες που έρχονται. Το μεγάλο θέμα για μας είναι ότι είχαμε να πάρουμε τον πανελλήνιο τίτλο για 22 χρόνια κι αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει στον ΠΑΟΚ. Εύχομαι να συνεχίσουμε να κερδίζουμε τίτλους και τα επόμενα χρόνια».

Ο Τεχνικός Διευθυντής της ΚΑΕ ΠΑΟΚ και υπεύθυνος του PAOK Junior Basketball Program Νίκος Σταυρόπουλος

«Είναι μία πολύ μεγάλη επιτυχία για τον ΠΑΟΚ και είναι αποτέλεσμα σκληρής, αλλά και μεθοδικής δουλειάς που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στον προπονητή μας τον Ευριπίδη Μελετιάδη που έκανε εξαιρετική δουλειά με τα παιδιά και φυσικά στους αθλητές μας που δικαίως έφτασαν σε αυτή την επιτυχία. Το επίπεδο της ομάδας είναι υψηλότατο και αυτό μας ικανοποιεί απεριόριστα. Είναι ακόμη μεγαλύτερη η ικανοποίηση μας για το γεγονός ότι ήρθε ένας πανελλήνιος τίτλος με την παιδική ομάδα μετά από 22 ολόκληρα χρόνια. Αυτό λέει πολλά...»

Τα δεκάλεπτα: 21-13, 41-30, 58-47, 81-65

ΠΑΟΚ (Μελετιάδης): Κόνιαρης 30(2), Λαλαζήσης 2, Κολοκοτρώνης 6, Ψυχίδης 18(1), Βάλλιος 5, Καραγιαννάκης 5(1), Ιντζέμπεης, Μωϋσίδης, Γοργόνης, Γκόγκος 1, Αζίζης 14(4), Αμανατίδης.

ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Ζαφειράκης): Ιορδάνογλου 15(2), Βλάχος 17(3), Βαλές 2, Χαραλαμπίδης, Καβελάρης, Χατζηγρηγορίου 7(1), Τσάπαλος, Τσατσούκ 7(1), Σαμιλίδης, Ράπτης, Σκόρδας 9, Παπαδάκης 8(2).
















Πανελλήνιο πρωτάθλημα
ΠΑΟΚ - Τιτάνες Δράμας - 77-52
Η παιδική ομάδα του ΠΑΟΚ έκανε μια ακόμη νίκη επί των Τιτάνων Δράμας με  77-52 και ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που έγινε στα Γρεβενά.Το παιχνίδι είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, ο ΠΑΟΚ από χθες είχε εξασφαλίσει την κατάκτηση του τίτλου
Τα δεκάλεπτα: 17-18, 31-34, 40-55, 52-77

ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ(Θεοδοσιάδης): Γαϊτάνης 7(1), Μαδεμλής, Θεολογίδης 3, Κακατσίδης, Γρηγοριάδης 19(2), Παρλακίδης-Κουτανίδης, Δημούδης, Κολοβής 8(1), Χατζόπουλος, Σαββαϊδης 7, Πολίτης-Περβανίδης, Πεδίκης.

ΠΑΟΚ (Μελετιάδης): Κόνιαρης 9(1), Λαλαζήσης 11(1), Κολοκοτρώνης 3(1), Ψυχίδης 3, Βάλλιος 6, Καραγιαννάκης 2, Ιντζέμπεης, Μωϋσίδης 8, Γοργόνης 12, Γκόγκος 11, Αζίζης 9(1), Αμανατίδης 3.

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.173

  Βόλεϊ Ανδρών Final-4 Λάρισα  29-30 Μαρτίου