27/2/09

oxyro N791


paok-oxyro - Ολοκληρώθηκε η νέα αύξηση ΜΚ στον ΠΑΟΚ
Ολοκληρώθηκε η γενική συνέλευση των μετόχων του ΠΑΟΚ. Παρουσία 2000 μετόχων στο κλειστό γήπεδο του ΠΑΟΚ με ομιλητή τον Ηλία Βιολίδη,
Η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεσμεύτηκε ότι κάθε εξάμηνο θα γίνεται ενημέρωση των μετόχων από ορκωτούς λογιστές της ΠΑΕ σχετικά με τα οικονομικά δεδομένα.
Κατά τη διάρκειά της αποφασίστηκε δια βοής η νέα αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου κατά 15.900.000 ευρώ τιμή ανά μετοχή 0,33,και στην οποία βεβαίως θα έχουν εκ νέου δικαίωμα, οι φίλοι του ΠΑΟΚ να συμμετέχουν.Ο Θοδωρής Ζαγοράκης δεν βρισκόταν στο πάνελ και κάθισε μαζί με τους υπόλοιπους μετόχους και δέχθηκε το ζεστό χειροκρότημα του λαου.
Χρέη προέδρου στην ΓΣ ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ηλίας Βιολίδης τόνισε:
«Κυρίες και κύριοι μέτοχοι. Είμαστε σήμερα παρόντες σε μια ιστορική στιγμή για τον σύλλογο. Ποτέ άλλοτε στα 83 χρόνια ζωής ο ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ, δεν είχε στην πράξη - όχι μόνο στα λόγια - κοντά του σχεδόν 11.000 ανθρώπους που αντιλαμβανόμενοι την σημασία της συμμετοχής στα κοινά του συλλόγου αγκάλιασαν την προσπάθεια της διοίκησης.Κυρίες και κύριοι μέτοχοι...Από τα βάθη της καρδιάς μου, και εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου και του προέδρου Θοδωρή Ζαγοράκη, ένα τεράστιο ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας στην προσπάθεια αναγέννησης του ΠΑΟΚ.Στην προκήρυξη της τελευταίας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, το συνολικό ποσό ανερχόταν στα 22 εκατομμύρια ευρώ.Μειώθηκε, όμως, στα 15.900.000 ευρώ καθώς:Υπήρξαν 2 εκατομμύρια ευρώ κέρδη, που εμφανίζει η εταιρία στην τελευταία περίοδο χρήσης, από 01/07/2007 έως 30/6/2008.Συγκεντρώθηκαν 2 εκατομμύρια ευρώ στην τελευταία αύξηση.Πληρώθηκαν και τακτοποιήθηκαν υποχρεώσεις της εταιρίας με σημαντικά ποσά από τα έσοδά της.Ενδεικτικά να σας αναφέρω ότι:Η διοίκηση Ζαγοράκη το καλοκαίρι του 2007 ανέλαβε υποχρεώσεις προς πρώην ποδοσφαιριστές και προπονητές που έφταναν τα 3 εκατομμύρια ευρώ και σήμερα οφείλονται 190.000 ευρώ μόνον στον κ. Άγγελο Αναστασιάδη και στον ποδοσφαιριστή Γιώργο Κούτση, οφειλές που έχουν ρυθμιστεί και οι δόσεις τους καταβάλλονται κανονικά.Από το καλοκαίρι μέχρι και σήμερα οι φετινές χορηγίες της ΠΑΕ συμπεριλαμβανομένου και των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της ομάδας, ανέρχονται στα 6.553.000 ευρώ και ευελπιστούμε του χρόνου με νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο το συγκεκριμένο νούμερο θα αυξηθεί κατά πολύ.Αναλυτικά η οικονομική κατάσταση της εταιρίας θα αναλυθεί από το διοικητικό συμβούλιο σε συνέντευξη Τύπου μετά από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.Παράλληλα, παρακαλώ τον κ. Μανδρινό να παραδώσει στον προεδρεύοντα του Α.Σ. κ. Δημοκράτη Παπαδόπουλο την ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΟΡΚΩΤΩΝ ΤΗΣ SOL, που περνάει από εξονυχιστικό έλεγχο τα έσοδα και τα έξοδα της ΠΑΕ και αποτυπώνει τις παρατηρήσεις της, μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2008.
Κυρίες και κύριοι μέτοχοι...
Ενδεικτικά να αναφέρω και να υπενθυμίσω στους κ.κ. μέτοχους τους στόχους που έθεσε το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ πριν από την τελευταία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της:Το συνολικό ποσό των 2.003.384 ευρώ που συγκεντρώθηκε θα χρησιμοποιηθεί για να καλυφθούν ανάγκες και υποχρεώσεις της ομάδας, όπως:
.. Η κατασκευή του Αθλητικού Κέντρου του ΠΑΟΚ στη Νέα Μεσήμβρια Θεσσαλονίκης, που όπως όλοι σας έχετε δει από χθες ξεκίνησε να παίρνει σάρκα και οστά.
.. Οι υποχρεώσεις της εταιρίας προς ποδοσφαιριστές και προπονητές που πέρασαν και δεν ανήκουν στο δυναμικό μας
.. Η μείωση του τραπεζικού δανεισμού
.. Η κάλυψη επιταγών
.. Η τακτοποίηση οφειλών προς προμηθευτές και πιστωτές
.. Η ρύθμιση των φορολογικών υποχρεώσεων».

oxyro N790



paok-oxyro - ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Πέμπτης 26 Φεβρουαρίου 2009 ειναι η ημέρα της επίσιμης έναρξης των εργασιών της κατασκευής του προπονητικού κέντρου του ΠΑΟΚ στην περιοχή της Ν.Μεσήμβριας, σε οικόπεδο 75 στρεμμάτων στον δήμο Αγίου Αθανασίου,
ΔΗΛΩΣΕΙΣ Θοδωρής Ζαγοράκης
«Ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για τον ΠΑΟΚ το αθλητικό κέντρο και αυτό το στοίχημα έπρεπε να γίνει. Βασικός χρηματοδότης είναι ο κόσμος, ο Βασίλης Σεργιαννίδης και κάποιοι άλλοι άνθρωποι που μας βοηθούν. Θα πάμε βήμα-βήμα και μακάρι να υλοποιηθούν γρήγορα τα σχέδια. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως θα είναι έτοιμο το κέντρο για να είμαστε εδώ στην προετοιμασία της ομάδας για τη νέα σεζόν. Ήταν όνειρο ζωής όλου του ΠΑΟΚ που γίνεται πραγματικότητα»
ΜΠΡΑΒΟ ΤΕΟ ΓΕΡΑ... ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ... ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ...
Ο ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠ,ΟΛΑ....

26/2/09

oxyro N789


paok-oxyro - ΠΑΟΚ- ηρακλής - 1-3
Α- σετ:25-16
Β- σετ: 18-25
Γ- σέτ: 18-25
Δ- σετ: 21-25.
ΠΑΟΚ: Προύσαλης 3, Πάτακ 23.5 (22/40 επ.), Λότμαν 11 (11/23 επ., 42% άριστες/συνολικές υποδοχές), Γούλφεντεν 9 (7/11 επ., 2 άσοι, 38% άριστες/συνολικές υποδοχές), Παντακίδης 6 (4/5 επ., 2 μπλοκ), Μπρούνερ 6.5 (5/10 επ., 1.5 μπλοκ), Βλασακίδης (λίμπερο, 37% άριστες/συνολικές υποδοχές, 4αμ.), Χατζηηλιάδης 2, Ντίνας, Αλμαλής 1, Σαρικεϊσογλου.
ηρακλης: Τίσερ 5.17, Νίλσον 17.5 (15/31 επ., 2 άσοι), Αχρεμ 18.83 (16/20 επ., 2 άσοι, 82% άριστες/συνολικές υποδοχές), Κονσταντίνοφ 17.33 (16/21 επ., 79% άριστες/συνολικές υποδοχές), Κανέλλος 2.33 (1/4 επ.), Κράβαρικ 10.83 (7/7 επ., 2.33 μπλοκ), Μπρουκς (λίμπερο, 63% άριστες/συνολικές υποδοχές, 5 αμ.), Μπάεφ 2, Χαριτωνίδης.

25/2/09

oxyro N788


Διευκρινίσεις για την Εκτακτη Γενική Συνέλευση
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την καλύτερη εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των κ.κ. Μετόχων που θα παραστούν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 27ης Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 18.00 στο κλειστό γήπεδο του ΠΑΟΚ, διευκρινίζει ότι:
Η είσοδος και η ταυτοποίηση των στοιχείων και των απαραίτητων δικαιολογητικών θα γίνεται από την κεντρική είσοδο του PAOK Sports Arena. Η διαδικασία ελέγχου των στοιχείων θα ξεκινήσει από τις 17:00.
Στη Συνέλευση αυτή έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος και να ψηφίσουν, είτε αυτοπροσώπως είτε με εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο, όλοι οι Μέτοχοι της Εταιρίας.
Προς αποφυγή συνωστισμού θα ήταν προτιμότερη η έγκαιρη προσέλευση στο χώρο της Γενικής Συνέλευσης.

Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ

«ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ» «ΠΑΟΚ»
ΠΑΕ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ 27.02.2009
Το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΠΑΕ ΠΑΟΚ», Αρ. ΜΑΕ 99130/06Β/86/77, σύμφωνα με το Νόμο 2190/20 «Περί Ανωνύμων Εταιριών» όπως ισχύει και το Καταστατικό της, καλεί τους κ.κ. Μετόχους της Εταιρίας σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 27η Φεβρουαρίου 2009, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18.00 στο κλειστό γήπεδο του ΠΑΟΚ (Παλατάκι), Αντώνη Τρίτση 12, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με καταβολή μετρητών και την έκδοση νέων μετοχών με την επιφύλαξη του άρθρου 13α Κ.Ν. 2190/20 και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων στη νέα αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 παρ. 6 Κ.Ν. 2190/20.
Τροποποίηση του άρθρου 7 (μετοχικό κεφάλαιο) του καταστατικού της εταιρείας.
Διάφορα θέματα και ανακοινώσεις
Στη Συνέλευση αυτή έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος και να ψηφίσουν, είτε αυτοπροσώπως είτε με αντιπρόσωπο, όλοι οι Μέτοχοι της Εταιρίας.
Κάθε μετοχή δίνει δικαίωμα μιας ψήφου.
Για να λάβουν μέρος στη Γενική Συνέλευση οι κύριοι Μέτοχοι, πρέπει σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 2190/20 «Περί Ανωνύμων Εταιριών», όπως ισχύει και το Καταστατικό της Εταιρίας να καταθέσουν τις μετοχές τους ή τους προσωρινούς τίτλους τους, πέντε τουλάχιστον ημέρες πριν από την οριζόμενη για τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης στα γραφεία της Εταιρίας στη Θεσσαλονίκη (Μικράς Ασίας- Γήπεδο Τούμπας) ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή σε οποιαδήποτε αναγνωρισμένη Ελληνική Τραπεζική Εταιρία.
Εντός της ίδιας προθεσμίας πρέπει να κατατεθούν στην Εταιρία και οι σχετικές αποδείξεις κατάθεσης μετοχών καθώς και τα τυχόν νομιμοποιητικά έγγραφα και έγγραφα αντιπροσώπευσης.
Οι Μέτοχοι για τους οποίους δεν έχουν εκδοθεί ή δεν έχουν παραλάβει τίτλους μετοχών, δικαιούνται συμμετοχή και ψήφο στην παρούσα Γενική Συνέλευση.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ανακοίνωση ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Με έκπληξη παρακολουθήσαμε χθεσινά δημοσιεύματα που προσάπτουν διάφορα κωλύματα στον φάκελο αδειοδότησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τις διεθνείς και εγχώριες διοργανώσεις της επόμενης χρονιάς. Δημοσιεύματα που επικαλούνται ως πηγή τους την Superleague, οι επικεφαλής της οποίας ανέλαβαν με...πλήρη εχεμύθεια να συζητήσουν το θέμα των αδειοδοτήσεων με τους αρμόδιους της ΕΠΟ.
Ως εκ θαύματος η εχεμύθεια πήγε αφενός περίπατο και στη θέση της ήρθε η παραγωγή ανασφάλειας στον φίλαθλο κόσμο σχετικά με την αξιοπιστία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Επειδή οι επιτελείς της Superleague φαίνεται για πολλοστή φορά να αντιμετωπίζουν ελαφρά τη καρδία θέματα σχετικά με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, έχουμε να διαμηνύσουμε τα εξής:
- Αν τα δημοσιεύματα –που μάλιστα επικαλούνται απερίφραστα ως πηγή τους τη Superleague- είναι ψευδή, οφείλει η Λίγκα να τα διαψεύσει άμεσα και επίσημα, πριν προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά στην εικόνα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και του Πρωταθλήματος κατ’ επέκταση.
- Αν όντως τα δημοσιεύματα προκύπτουν από διαρροές μέσα από την Superleague, οι επιτελείς της τελευταίας οφείλουν να βρουν τον «ποντικό» και να τον τιμωρήσουν παραδειγματικά.
Οποιαδήποτε άλλη πράξη θα θεωρηθεί από εμάς ως συνενοχή στην προσπάθεια σπίλωσης της αξιοπιστίας μας.
Όσο δε αφορά το θέμα της αδειοδότησης, ας έχουν υπόψιν οι φίλαθλοί μας ότι η προσπάθεια που από κοινού καταβάλλουμε για την αγωνιστική, μα κυρίως την οικονομική εξυγίανση της ομάδας, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη από κανέναν ώστε να στερηθεί από τον ΠΑΟΚ η συμμετοχή σε οποιαδήποτε διοργάνωση. Ο φάκελος του ΠΑΟΚ είναι από τους πληρέστερους που έχουν κατατεθεί σε όλα τα επίπεδα και μετά από αρκετά χρόνια δεχόμαστε συγχαρητήρια για την προσπάθειά μας.
Η αδειοδότηση δεν θα έρθει φυσικά χαριστικά, παρά τις προσπάθειες όσων διαδίδουν το αντίθετο για να μας κάνουν να αισθανθούμε... «υπόχρεοι» (!) ή για να πουλήσουν εκδούλευση στους ανταγωνιστές μας.
paok-oxyro

24/2/09

oxyro N787



paok-oxyro - ΑΠΟ ULTRAS PAOK
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Λ. XOYTOΣ
Ο 29χρονος επιθετικός μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή των οπαδών του ΠΑΟΚ, στον Extrasport, στους ΠΑΟΚ Supporters
«Οι φιλοδοξίες οι δικές μου είναι οι ίδιες με αυτές που έχει ο ΠΑΟΚ. Το είπα από την πρώτη στιγμή που ήρθα στον ΠΑΟΚ και το επαναλαμβάνω, λίγες ημέρες αργότερα. Είναι τιμή μου να φοράω αυτή την φανέλα και να παίζω για αυτό τον κόσμο που συμπαραστέκεται στην ομάδα με ξεχωριστό τρόπο. Μόνο, όσοι φορούν την φανέλα του ΠΑΟΚ, ή έχουν φορέσει την φανέλα στο παρελθόν έχουν την δυνατότητα να καταλάβουν τι ακριβώς εννοώ. Εύχομαι να δώσω ότι μπορώ περισσότερο για να βοηθήσω την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται και έχει ως μοναδικό στόχο την καταξίωση του ΠΑΟΚ».
-
Είναι γεγονός από το μικρό χρονικό διάστημα που αγωνίστηκες στο παιχνίδι με τον Ηρακλή, ότι έδειξες πολύ καλά στοιχεία. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να ενισχυθεί περισσότερο με την παρουσία σου στην επίθεση ;
- «Χαίρομαι που μου το αναφέρεται και με τιμά ιδιαίτερα αυτό. Βασικά θέλω να δικαιώσω όλους όσους με εμπιστεύθηκαν και με έφεραν στην Θεσσαλονίκη. Θα κάνω όμως τα πάντα για να ευχαριστήσω και τους φιλάθλους που πιστεύουν σε εμένα».
- Μπορείς να μας περιγράψεις, πως ακριβώς έγιναν οι συνομιλίες με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και τελικά σε έπεισαν να έρθεις στην Τούμπα ;
- «Επικοινώνησε μαζί μου ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, ο Ζήσης Βρύζας. Μιλήσαμε αρκετά. Μου είπε για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ και δεν το σκέφθηκα ούτε μία στιγμή. Έπρεπε βεβαίως να ξεπεράσουμε κάποια διαδικαστικά με τον Πανιώνιο. Όλα όμως πήγαν καλά. Πιστεύω και ελπίζω ότι θα δουλέψω πάρα πολύ στην συνέχεια. Για να δείτε ένα Λάμπρο πολύ καλύτερο από ότι τον έχετε συνηθίσει, τόσο αγωνιζόμενο στο ελληνικό πρωτάθλημα, όσο και στο εξωτερικό. Αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι να δουλέψω πολύ στην ομάδα και να την βοηθήσω να πετύχει τους στόχους της».
- Ελπίζουμε να παραμείνεις στον ΠΑΟΚ και την νέα περίοδο και για πολλά χρόνια ακόμη . . .
- «Για το θέμα αυτό, θα αποφασίσει οριστικά η διοίκηση του ΠΑΟΚ, τι ακριβώς θα γίνει. Δεν σκέφτομαι από τώρα, το καλοκαίρι, με ενδιαφέρει περισσότερο να έχω μία σταθερή παρουσία στο πρωτάθλημα και να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ. Όσο για το καλοκαίρι, η διοίκηση θα κρίνει».
- Μετά το παιχνίδι με τον Ηρακλή, έκανες μία δήλωση, σύμφωνα με την οποία, είναι προτιμότερο να έχεις τον κόσμο του ΠΑΟΚ στο πλευρό σου, παρά να τον «αντιμετωπίζεις» ως αντίπαλος. Θέλεις να μας εξηγήσεις τι εννοείς ;
- «Είναι πολύ απλά τα πράγματα. Είναι προτιμότερο να είσαι με αυτό τον κόσμο. Και εννοώ ότι αυτός ο κόσμος, οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, σου δίνουν ώθηση. Όταν έχεις την ώθηση, μπορεί ένας παίκτης να παίξει καλύτερα και να αποδείξει την πραγματική του αξία μέσα στο γήπεδο».
- Αυτό που αναφέρεις, έχει μεγάλη σημασία γιατί έχεις παίξει σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες που έχουν φανατικούς φιλάθλους. Κατατάσσεις τους οπαδούς του ΠΑΟΚ πολύ ψηλά. . .
- «Έτσι είναι. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι συγκλονιστικός. Είχα την τύχη να αγωνιστώ στην Ευρώπη σε σπουδαία κλαμπ. Αλλά και παλαιότερα, αγωνίστηκα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μέχρι και πρόσφατα ήμουν στον Πανιώνιο. Τέτοιο κόσμο όμως δεν έχω δει πουθενά και μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση από την πρώτη στιγμή που αγωνίστηκα. Για αυτό, δήλωσα ότι είναι προτιμότερο να έχεις αυτό τον κόσμο μαζί σου».
- Είσαι τελικά παρεξηγημένος σαν ποδοσφαιριστής. Μήπως πρέπει να βρουν το κουμπί σου. . .
- «Δεν με απασχολούν όσα έχουν γίνει στο παρελθόν. Με ενδιαφέρει να προσφέρω άμεσα».
- Πως νιώθεις με τον Μουσλίμοβιτς συμπαίκτη και με τους υπόλοιπους παίκτες που έχουν πολύ μεγάλη προϋπηρεσία στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ;
- «Εμένα γενικώς δεν μου αρέσουν τα πολλά λόγια. Μου αρέσει μέσα στο γήπεδο να προσφέρω περισσότερα. Όταν υπάρχουν αθλητές με δυνατές προσωπικότητες, μπορείς να κάνεις πολλά σημαντικά για το μέλλον».
- Η συνεννόηση μέσα στο γήπεδο πως γίνεται μεταξύ των παικτών ;
- «Κυρίως με την ποδοσφαιρική γλώσσα. Όλα τα παιδιά είναι συννενοήσιμα και δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα επικοινωνίας. Άλλωστε αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο».
- Τα μηνύματα των φιλάθλων του ΠΑΟΚ είναι αρκετά. Όλοι περιμένουν να πετύχεις το γκολ της πρόκρισης στο Καραϊσκάκη, στον αγώνα της 4ης Μαρτίου, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. . .
- «Πιο χαρούμενος θα είμαι εάν κερδίσει και φυσικά προκριθεί η ομάδα, ανεξάρτητα αν πετύχω το γκολ της πρόκρισης εγώ. Μακάρι να το βάλει ο Ζλάνταν και να πανηγυρίσουμε την πρόκριση. Δεν θέλω να πω πολλά. Είναι τιμή μου που ήρθα στην ομάδα και έχω αυτό τον κόσμο μαζί μου».
- Αποτελεί στόχο η εθνική ομάδα ;
- «Ο μοναδικός μου στόχος είναι να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ και να δείξω την αξία μου μέσα στο γήπεδο. Θεωρώ ότι κάθε ημέρα, όταν μπαίνω στο γήπεδο, πρέπει να το αποδεικνύω. Παλεύω πάντα για το καλύτερο. Εάν στην πορεία έρθει η πρόσκληση από την εθνική, θα είναι κάτι ευχάριστο».

23/2/09

oxyro N786


paok-oxyro- ΑΠΟ paokworld
Η 'Ελλάδα' που έγινε 'καραϊσκάκη'
Σήμερα το πρωί τα ματάκια μου αντίκρισαν το πρόσωπο του αγαπητού μας Γάλλου Ολιβιε Σορλεν στο πρωτοσέλιδο του πρωταθλητή...
Φυσικά την εφημερίδα αυτή δεν την παίρνω να την διαβάσω ακόμα κι αν την βρω πεταμένη στον δρόμο... Μετά από λίγο ομως, έκανα την βόλτα μου στα αθλητικά sites για να δω τα νέα του ΠΑΟΚ. Στο sportfm.gr λοιπόν βλέπω το έξεις απίστευτο... Ο Σορλεν λέει πως δήλωσε οτι : "Το ‘Βελοντρόμ’ (έδρα της Μαρσέιγ) και το ‘Παρκ Ντε Πρενς’ (έδρα της Παρί Σεν Ζερμέν) δεν πιάνουν μία μπροστά στο ‘Καραϊσκάκη’" !!!

http://www.sport-fm.gr/article/165558
Όπως καταλαβαίνετε, τα ερωτηματικά που μου δημιουργήθηκαν στο μυαλό ήταν εύλογα.. Που ξέρει ο Σορλεν το καραϊσκάκη αφού δεν εχει περάσει ούτε απ'εξω?? Πως γίνετε να δήλωσε κάτι τέτοιο όταν τα μόνα γήπεδα που έχει δει στην Ελλάδα ο Γάλλος στον 1 μήνα που είναι εδώ, είναι η Τούμπα, το σάπιο μήλο του σκόληκα, το οακα των εκπαιδευτικών κερκίδας και το βοσκοτόπι της Λιβαδειάς??

Με λίγο googling λοιπόν βρήκα την συνέντευξη Σορλεν σε 2 γαλλικά site..1. http://football.le10sport.com/ligue1/sorlin-c-est-tres-chaud_140501_d2. http://www.ledauphine.com/coupe-de-l-uefa-olivier-sorlin-evoque-l-gay-ros-les-verts-doivent-s-attendre-a-souffrir--@/index.jspz?chaine=67&article=101194Η επίμαχη φράση που είπε ο Σορλεν λοιπόν και μου διέγειρε όλα αυτά τα ερωτήματα είναι η έξεις :"Ici, c'est chaud, très chaud. Le Vélodrome ou le Parc des Princes, c'est de la rigolade à côté !"Με λίγη βοήθεια από τα μέλη @Vagmag και @Dani-4-, όπου κατέχουν το γαλλικό, η μετάφραση είναι η έξεις :"Εδώ (στην Ελλάδα δηλαδή) η ατμόσφαιρα είναι καυτή, πολύ καυτή. Μπροστά σε αυτό, το Parc des Princes και το Velodrome είναι για διασκέδαση/πλάκα/για γέλια"Ομορφα... Και ρωτώ... ΕΣΕΙΣ ΡΕ ΓΑΥΡΟΙ ΕΚΕΙ ΣΤO SPORTFM KAI THN SPORTDAY, που βρήκατε την φράση : "Το ‘Βελοντρόμ’ και το ‘Παρκ Ντε Πρενς’ δεν πιάνουν μία μπροστά στο ‘Καραϊσκάκη’" ??????Και καλά ολη την φράση που την μεταφράσατε όπως θέλατε για να ταΐσετε τους γαύρους... Την λέξη "Καραϊσκάκη" ρε άθλιοι παπαγάλοι του γαύρου, που δεν αναφέρετε πουθενά μες το κείμενο και μπορεί να το διακρίνει και ένα 10χρονο παιδάκι, που την βρήκατε??!!!Είστε για πολύ κράξιμο εκεί μέσα πολύ καιρό τώρα γιατί πουλάτε αντικειμενικότητα πίσω απο γαύρικες πλάτες και μέσα απο γαύρικες πένες. Καρπετόπουλος (τον έχουμε ξεφτιλίσει ουκ ολίγες φορές στο παρόν site), Πανούτσος ("γράφω για τον ΠΑΟΚ μόνο για να κράξω"), Χελάκης ("ο λυμπερόπουλος θα γίνει ο νεος Κούδας", "Ζαγοράκη μην πάρεις τον ΠΑΟΚ"), Ζαχαριάδης, ("είμαι αριανός αλλά γράφω ρεπορτάζ και άρθρα για τον ΠΑΟΚ"), είναι μερικοί απο αυτούς που καθημερινά παίζουν με τα μυαλά του ΠΑΟΚτση. Ωραίο το αστείο αλλά πλέον δεν βγάζει γέλιο. Πάρτε λοιπόν τα μέτρα σας, για να μην αναγκαστούμε να σας τα πάρουμε εμείς.υγ1. Αδερφέ ΠΑΟΚτσή, είτε πάρεις πρωταθλητή, είτε πάρεις το φως, είτε την sportday, να ξέρεις οτι αγοράζεις γαύρικη εφημερίδα. Μην πετάς τα ευρο σου στους παπαγάλους του κόκκαλη. Παρ'τα μετοχές, παρ'τα διαρκείας, παρ'τα σουβλάκια και ρετσίνες, μόνο μην τα δίνεις σε αυτούς.υγ2. Κ. Σωτηρακόπουλε, σε εκτιμώ ως δημοσιογράφο και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι κανείς εσύ εκεί μέσα στην sportday... Αν σε ενδιαφέρει η γνώμη του οπαδού του ΠΑΟΚ, βάλε μια τάξη στο μαγαζί σου γιατί τα μυαλά μας δεν βαστάνε άλλο. Βάλε ένα τέλος σε αυτήν την χολή που βγάζει η εφημερίδα σου κατά του ΠΑΟΚ χρόνια τώρα. Το ξερώ πως γνωρίζεις τι σημαίνει ΠΑΟΚ και περιμένω να κανείς κάτι με αυτούς τυχάρπαστους τύπους που δεν μπορούν να κάνουν σωστά ούτε μια μετάφραση. Σε έχω ακούσει να επεμβαίνεις σε συζητήσεις ακροατών του σταθμού σου για να βάλεις την τάξη, όταν αυτοί προσπαθούν να μικρύνουν τον ΠΑΟΚ λέγοντας ανακρίβειες και συκοφαντίες. Στους υπαλλήλους σου λοιπόν γιατί δεν επεμβαίνεις?? Ελεύθερη άποψη?? Κάτσε να σου πω δυο λόγια για την «ελεύθερη άποψη»...Ελεύθερη άποψη δεν είναι το να γραφώ για τον ΠΑΟΚ μόνο όταν θέλω να κράξω και να βγάλω χολή. (τα παραδείγματα άπειρα και καταγεγραμμένα)Ελεύθερη άποψη δεν είναι το να μεταφράσω σωστά μια συνέντευξη. Ελεύθερη άποψη δεν είναι η καθημερινή αρθογραφία του αριανού ζαχαριάδη για τα κοινά του ΠΑΟΚ. Ελεύθερη άποψη δεν είναι το να αφήνω όλη την ώρα σπόντες για διαιτητική εύνοια του ΠΑΟΚ, όταν ακόμα και αυτός που τα γραφεί, στο blog του παραδέχεται οτι στον ΠΑΟΚ δεν έχει χαριστεί κουκούτσι.Ελεύθερη άποψη δεν είναι το να ειρωνεύομαι τους ανθρώπους που πήγαν και έδωσαν απο το υστέρημα τους για να βοηθήσουν την προσπάθεια που γίνεται για να καθαρίσει απο τα χρέη αυτή η κατατρεγμένη ιδέα που λέγετε ΠΑΟΚ....Δυστυχώς μπορώ να γράφω για ώρες ολόκληρες τις "ελεύθερες απόψεις" που θυμάμαι να έχουν εκφέρει κατά καιρούς τα τζιμάνια σου, γιαυτό και το κόβω εδώ. Αν θες να κάνεις την εφημερίδα σου "πρωταθλητή" και να τρέφεις γαύρους, συνέχισε έτσι αλλά κόψε την διαφήμιση της ντεμέκ αντικειμενικότητας που πουλάει η φυλλάδα σου, διαφορετικά θα συνεχίσεις να θεωρήσε για τον ΠΑΟΚτση το ξεκάρφωμα της γαυροπαρέας που λέγετε sportday, εκθέτοντας πρώτα απο όλα εσένα, το κύρος σου και τις γνώσεις σου. Εγώ προσωπικά θα συνεχίσω να την ψάχνω και να ρεζιλεύω την εφημερίδα σου με στοιχεία μέχρι να δω διαφορετική αντιμετώπιση για το ιστορικό σωματείο που λέγετε ΠΑΟΚ.υγ3. Πριν λίγες μέρες ο φίλαθλος έκανε ένα τυπογραφικό λάθος όπου η λέξη 'Τούμπα' έγινε 'Τουρκία'..
Λίγες μέρες πριν ο Καρπετόπουλος στο blog του έκανε ένα άλλο τυπογραφικό γράφοντας το 'ΠΑΟΚ' 'ΠΑΟκ' γιατί όπως είπε ο ίδιος δεν πατήθηκε καλά το shift. Τώρα έχουμε την έμμεση αναφορά της 'Ελλαδας' να μεταφράζεται ως 'καραϊσκάκη'...Όλα αυτά φυσικά αδερφέ ΠΑΟΚτσή, στην χώρα των ιθαγενών τα χαρακτηρίζουμε ως "τυχαία και κατά λάθος".... Άλλωστε ο κάθε Έλληνας πολίτης αυτής της μπανανίας γνωρίζει πως ο ΠΑΟΚτσής ο κομπλεξικός φταίει πάλι....
King, 18/2/2009

oxyro N785




ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Τσάλεντζ Καπ
Νίκη που δεν ήταν όμως αρκετή για να του δώσει το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Τσάλεντζ Καπ σημείωσε στη Ρουμανία ο ΠΑΟΚ.Eμεινε εκτός προημιτελικής φάσης του Τσάλεντζ Καπ για ενα Γκολ.
Τα δεκάλεπτα: 6-6, 13-12, 18-18 (ημ.), 21-22, 26-28, 29-31.
Στίντα: Τάμας, Τεβτάτζε, Ονιεγέτσε, Γιάνκου 1, Ροτάρου 10, Πέπιου, Μπόνταρ Μ. 6, Παούνιτσα 4, Τοντόροβιτς, Γκριγόριε 1, Ιγνάτ, Μπόνταρ Α. 1, Σίμιτς 4, Ιακόμπ 2.
ΠΑΟΚ: Κότσιφας, Γουργούμης, Μισυρλής 1, Αποστολίδης, Σαουλίδης 5, Κοκκώνης 5, Μαραγκός 1, Πετρίδης 2, Ιωαννίδης, Ναουμίδης 1, Τσακίρης 7, Ευαγγελίδης 5, Στανκοβιτς 2, Τροτσένκο 2.
paok-oxyro

21/2/09

oxyro N784









ΚΩΣΤΑ (ΣΜΑΦ) ΖΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΟΚΤΣΗΣ....
Π.Α.Ο.Κ. Σ ΑΓΑΠΩ
ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ
ΘΕΛΩ ΤΟΝ ΔΙΚΕΦΑΛΟ
ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΜΟΥ ΕΠΑΝΩ!!!





ΠΑΟΚ-ηρακλής - 1-0
ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη για άλλη μια φορά στην κατάμεστη Τούμπα επί του ηρακλή με 1-0. Το Γκολ ο Κοντρέρας στο 79ο λεπτό.
ΦΑΣΕΙΣ
13-Κίτρινη κάρτα ο Παπαστεριανός
23-Κίτρινη κάρτα ο Κοντρέρας
41-Αποχώρησε τραυματίας ο Γκαρσία
41-Πέρασε στον αγώνα ο Χούτος
47-Κίτρινη κάρτα ο Ιωαννίδης
53-Κίτρινη κάρτα ο Μάρτος
56-Αντικαταστάθηκε ο Κομβολίδης
56-Πέρασε στον αγώνα ο Ρατόν
62-Αντικαταστάθηκε ο Παπαστεριανός
62-Πέρασε στον αγώνα ο Γιαννούλης
65-Κίτρινη κάρτα ο Αγρίτης
79-Σκοράρει ο Κοντρέρας
80-Αντικαταστάθηκε ο Αγρίτης
80-Πέρασε στον αγώνα ο Βούκοβιτς
81-Κίτρινη κάρτα ο Ντιε
87-Αντικαταστάθηκε ο Μουσλίμοβιτς
87-Πέρασε στον αγώνα ο Μπαλάφας
Φερνάντο Σάντος
"Ήταν ένα παιχνίδι με δυνατές μονομαχίες και έντονο ρυθμό. Ο Ηρακλής ήταν οργανωμένος και καλά στημμένος, έδειξε ότι ήθελε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα. Με καλή αμυντική λειτουργία και γρήγορες αντεπιθέσεις. Εμείς στο πρώτο δεν ήμασταν τόσο καλοί, ήμασταν ασταθείς, με πολλές ατομικές ενέργειες και περίεργες πάσες. Δεν πιέζαμε όταν χαναμε την μπάλα.Ο Ηρακλής έχασε μια μεγάλη ευκαιρία, ενώ εμείς είχαμε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν είχαμε στόχο το γκολ. Αυτό είπα στους παίκτες μου στην ανάπαυλα, να ψάξουμε το γκολ και νομίζω ότι στο δεύτερο βελτιωθήκαμε αρκετά και δημιουργήσαμε 2-3 καλές ευκαιρίες. Σε αντίθεση με τον Ηρακλή, που δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους για αντεπιθέσεις. Νομίζω ότι με βάση την καλή εικόνα του δευτέρου μέρους, ότι το αποτέλεσμα είναι δίκαιο, απένατι σε έναν αντίπαλο που είχε καλή οργάνωση και καλή ποιότητα. Ήταν ένας δυνατός αντίπαλος. Μπορούμε να παίζουμε καλά παιχνίδια, αλλά πρέπει να είμαστε πιο απλοί και πιο σίγουροι. Μερικές φορές θέλουμε να δείξουμε πράγματα που δεν ανήκουν στον χώρο του ποδοσφαίρου αλλά στο τσίρκο. Θα πρέπει να δουλέψουμε σιγά - σιγά, έχουμε βελτιωθεί αλλά μπορούμε να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο. Δεν πρέπει να μας επηρεάζει ένα καλό αποτέλεσμα. Υπάρχουν μικρότερες μεταπτώσεις σε σχέση με πέρυσι, αλλά θα πρέπει να βελτιωθούμε κι άλλο".
Ο Σάντος αναφέρθηκε στην εμφάνιση του Χούτου: "Μου άρεσε ο τρόπος που αγωνίστηκε ο Χούτος, έχει χαρακτηριστικά που θα βοηθήσουν. Από τις προπονήσεις θα βελτιωθεί ακόμη παραπάνω, γιατί πρέπει να μάθει το παιχνίδι των υπολοίπων και την φιλοσοφία της ομάδας. Έχει δείξει διάθεση και θέληση, έμεινα ικανοποιημένος, αλλά περιμένω πολλά παραπάνω από εκείνον".
Κοντρέρας:
"Πρώτα από όλα είμαι πολύ ικανοποιημένος που κερδίσαμε και ότι σκόραρα μετά από την σέντρα του Κονσεϊσάο", τόνισε ο Κοντρέρας στις δηλώσεις του και συνέχισε: "Πράγματι αυτή είναι η δουλειά μας. Όλοι μας να βοηθούμε όλους και αυτό φάνηκε στην συγκεκριμένη φάση.
Θέλουμε να πηγαίνουμε βήμα βήμα. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κερδίσει κάτι. Θα πρέπει να συνεχίσουμε με την σκληρή δουλειά ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας".
Λάμπρος Χούτος
"Είμαι πολύ χαρούμενος που η ομάδα κέρδισε. Χαίρομαι που παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο και εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι.Πιστεύω ότι είναι καλύτερα να παίζεις μαζί με αυτόν τον κόσμο.
Θα πάμε για την νίκη. Σέβομαι τον Πανιώνιο που τον έχω στην καρδιά μου αλλά θα πάμε για την νίκη".
Λίνο: "Στο πρώτο ημίχρονο μπήκαμε δυνατά αν και θα μπορούσαμε να είχαμε δεχθεί γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο πήγαμε καλύτερα και πήραμε την νίκη που δικαιούμασταν όπως και ότι θα μπορούσαμε να είχαμε σημειώσει κι άλλο γκολ. Με την νίκη μας αυτή μπορεί να είμαστε στην 2η θέση αλλά το πρωτάθλημα έχει ακόμη κι άλλα παιχνίδια".
Διαιτητής: Η.Σπάθας
Βοηθοί: Ν.Φαντόπουλος, Κ.Παπαδόπουλος
Κίτρινες: Κοντρέρας / Παπαστεριανός, Ιωαννίδης, Μάρτος, Αγρίτης, Ντιέ
Π.Α.Ο.Κ.:Κώστας Χαλκιάς, Πάμπλο Κοντρέρας, Μασιέλ Λίνο, Νίκος Αραμπατζής, Στέλιος Μαλεζάς, Ρικάρντο Βερόν, Σέρτζιο Κονσεϊσάο, Ολιβιέ Σορλέν, Πάμπλο Γκαρσία (41' Λάμπρος Χούτος), Βλάνταν Ιβιτς, Ζλάταν Μουσλίμοβιτς (87' Σωτήρης Μπαλάφας)
Ηρακλής:Βόιτσιεχ Κοβαλέφσκι, Τσάβι Μάρτος, Τάσος Κατσαμπής, Γρηγόρης Παπαζαχαρίας, Γιώργος Ιωαννίδης, Μανώλης Παπαστεριανός (62' Κώστας Γιαννούλης), Παναγιώτης Κονέ, Σερζ Ντιε, Ντένις Επσταϊν, Τάσος Αγρίτης (80' Αλεκσάνταρ Βούκοβιτς), Αγγελος Κομβολίδης (56' Κίκο Ρατόν)

19/2/09

oxyro N783


Καλό ταξίδι SMAF ΦΙΛΕ.....

Να ειναι Ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάζει.
Να 'σαι καλά για όσα προσέφερες στον ΠΑΟΚ ΜΑΣ....
ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ....
Συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
SMAF ΖΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΟΚΤΣΗΣ....

paok-oxyro

oxyro N782


ΝΕΟΙ
ΠΑΟΚ-ηρακλης-6-1
ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΗ ΕΞΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ μικρη (γριακλης) ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΚΑΥΤΑΝΤΖΟΓΛΙΟΥ

ΠΟΛΟ
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ-14-11
Τα οκτάλεπτα: 3-2, 4-2, 4-3, 3-4.
Παναθηναϊκός: Βουλγαράκης 4, Κουντουδιός 3, Δερμιτζάκης 3, Ορεμπ 1, Καφετζόπουλος 1, Σιώνης 1, Σάριτς 1.
ΠΑΟΚ: Αλιχανίδης 3, Παυλίδης 3, Κατρουζανάκης 2, Μπομπιέν 2, Ντούνκα 1.

Α1 Γυναικών πολο
ΠΑΟΚ-Νηρέας Χαλανδρίου-2-4
Τα οκτάλεπτα: 1-2, 0-1, 0-1, 1-0.
ΠΑΟΚ: Σαρησάββα 1, Ζέλκα 1.
Νηρέας: Κοζομπόλη 2, Μ. Βασιλακοπούλου 2.

VOLLEY
Α.Ο Κηφισιάς - ΠΑΟΚ - 1-3
Ασταμάτητος ο ΠΑΟΚ επικράτησε ευκολα στην Αθήνα της κηφισιας με 3-1 σετ και εκανε το 6 στα 6
ΤΑ ΣΕΤ: 25-22, 14-25, 29-31, 25-27.
Κηφισιά (Δρίκος): Νικολάκης 0,83, Καλαϊτζίδης 12,83 (8/12 επ., 4,83 μπλοκ), Βντόβιν 19,33 (15/29 επ., 1 άσσο, 3,33 μπλοκ), Γκούτορ 5,83 (5/14 επ.), Μοντέιρο 18,50 (18/45 επ.), Μάρκοβιτς 13,33 (9/12 επ., 1 άσσο, 3,33 μπλοκ), [Ταμπουρατζής-λ 77% υπ. 10 άμυνες, Καρανικολάου 1, Μπιλίρης 3, Αγγελόπουλος 0,73, Ρουσάκης.
ΠΑΟΚ (Μέλκας): Παντακίδης 9 (7/12 επ., 2 μπλοκ), Λότμαν 15,5 (14/28 επ., 81% υπ., 1,5 μπλοκ), Γούλφεντεν 13,33 (10/23 επ., 1 άσσο, 85% υπ., 2,33 μπλοκ), Μπρούνερ 9,83 (6/14 επ., 3,83 μπλοκ), Προύσαλης 1, Πάτακ 26,83 (23/38 επ., 2 άσσοι, 1,83 μπλοκ), [Βλασακίδης-λ 82% υπ. 10 άμυνες, Αλμαλής 1, Μαρούλης, Ντίνας, Σαρικείσογλου.



ΜΠΑΣΚΕΤ
ΠΑΟΚ-αρης - 50-57
Γιώργος Καλαφατάκης: "Πλέον θα πρέπει να δούμε τις μας ξημερώνει και την επόμενη μέρα. Για την συνέχεια όμως το ρόστερ μας γίνεται ολοένα πιο μικρό και λίγο. Δεν είχαμε ρυθμό. Δεν λειτουργήσαμε σωστά και χάσαμε ελεύθερα σουτ. Χάσαμε καλάθια κάτω από το καλάθι και αιφνιδιασμούς. Είναι μάλλον υπερβάλλων ζήλος, άγχος, πίεση. Δεν μπορώ να εξηγήσω τι είναι. Δυστυχώς το σημείο της διακοπής μας κόστισε. Ο προπονητής πρέπει να προσαρμόζεται με ότι έχει. Με τον Βασιλειάδη και τον ‘Μούλα’ βάζαμε 95-100 πόντους. Ηταν όμως ένα ντέρμπι με πίεση και νευρικότητα. Εδώ Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και έχει τελειώσει 51-50 που έχουν οχταπλάσια μπάτζετ από τα δικά μας. Οταν ήμουν προπονητής στους Αμπελόκηπους που έβαζα 100 πόντους είχα κατηγορηθεί από τους δημοσιογράφους ότι δεν έπαιζα άμυνα".
Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον αμερικανός καλαθοσφαιριστή Kenny Gregory.
Ο Kenny Gregory δήλωσε: «Αυτό το παιχνίδι σήμαινε πολλά για μας σαν ομάδα, ξέραμε πόσο σημαντικό είναι για την πόλη και για τον ΠΑΟΚ και είμαι απογοητευμένος που δεν μπορέσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Αφήσαμε τον αντίπαλο να πάρει πάρα πολλά επιθετικά ριμπάουντ και παρόλο που τον κρατήσαμε στους 57 πόντους, δεν τα καταφέραμε στο σκοράρισμα, είχαμε νεκρά διαστήματα 5’-6’ όπου δεν πετύχαμε καλάθι. Απόψε ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, το πρωί φεύγω για την Ισπανία, όπου θα συνεχίσω στη Valencia. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω αυτή την ευκαιρία. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν εδώ όπως τα είχαμε σχεδιάσει από την αρχή. Πέρασα ωραία στον ΠΑΟΚ, αλλά είναι απογοητευτικό το γεγονός πως το επιχειρηματικό μέρος για τον ΠΑΟΚ ήταν πιο σημαντικό από το ίδιο το μπάσκετ. Ο παίκτης έρχεται σε μια ομάδα και πρέπει να σκέφτεται μόνο το μπάσκετ, δεν πρέπει να τον απασχολεί τίποτε άλλο για να μπορεί να αποδώσει. Δυστυχώς σε μας αποχώρησαν παίκτες – κλειδιά λόγω της κατάστασης που επικρατεί και παρόλο που πίστευα πως η ομάδα αυτή είχε πάρα πολλές δυνατότητες, τα πράγματα πήραν άλλο δρόμο λόγω του οικονομικού. Εύχομαι το καλύτερο για την ομάδα από δω και πέρα, εύχομαι η κατάσταση να γυρίσει προς το καλύτερο, κανείς δεν είναι πληρωμένος στην ομάδα εδώ και καιρό, παίκτες ή προπονητικό τιμ κι ελπίζω να βρεθεί άκρη. Δεν μπορώ να πω πως αισθάνομαι προδομένος, γιατί προσπαθώ να μην δημιουργώ τεράστιες προσδοκίες σε οποιαδήποτε κατάσταση, αλλά ήρθα στον ΠΑΟΚ με πολύ θετική σκέψη, πίστεψα ότι είχαμε μια εξαιρετική ομάδα και σίγουρα δεν περίμενα να συναντήσω τέτοιου είδους ζητήματα, αυτό όντως με απογοήτευσε».
Tα δεκάλεπτα: 8-13 - 26-34 - 33-43 - 50-57
ΠΑΟΚ: Johnsen 6, Καυκής, Χαρίσης 11 (2), Σίμτσακ, Κυρίτσης 2, Τσιάρας, Diarra 7 (1), Gregory 15 (2), Καλαμπάκας, Tomasevic 4 (16 rimp.), Γαλαζούλας, Δεμερτζής 5.
αρης: Clark 13 (4), Nelson, Τσαλδάρης 7 (1), Betts 4, Sekulic 9 (1), Αργυρόπουλος 10 (1), Ηλιάδης 7 (1), Αγαδάκος 2, Μπάρλος 5 (1)

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Ασταμάτητος ο ΠΑΟΚ επικράτησε 32-25 του Φίλιππου Βέροιας
ΠΑΟΚ-Φίλιππος Βέροιας 32-25
Τα δεκάλεπτα: 3-5, 9-9, 16-13 (ημ.), 22-16, 25-20, 32-25.
ΠΑΟΚ: Κότσιφας, Μιρυρλής 2, Αποστολίδης, Γουργούμης, Σαουλίδης 2, Κοκκώνης 2, Μαραγκός 3, Πετρίδης 3, Ιωαννίδης 5, Ναουμίδης 2, Τσακίρης 5, Ευαγγελίδης 4, Στάνκοβιτς 3, Τροτσένκο 1.
Φίλιππος: Δέλιος, Χριστοδουλίδης, Χατζόγλου 1, Βουτσάς 2, Ρεμπελάκος, Βελίκοβιτς,
Μπαντής 4, Ναουμίδης, Τζούφρας 5, Ούντσιανιν 7, Δεληγιάννης 2, Παπαδόπουλος 1, Γιούπης, 3, Πρωτογέρης.
Α1 Χάντμπολ
1.Πανελλήνιος-29-17
2.Θερμαϊκός-27-17
3.Π.Α.Ο.Κ.-26-18
4.
Διομήδης Άργους-26-17
paok-oxyro

18/2/09

oxyro N781



Ανακοίνωση Συντονιστικής Σ.Φ. ΠΑΟΚ
Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ από το διοικητικό σχήμα του απόντα Δρόσου, έχει απογοητεύσει όλους τους ΠΑΟΚτσήδες οπαδούς και τους έχει οδηγήσει μακριά από τους αγώνες της ομάδας μας.Η απουσία μας από το γήπεδο, εκλαμβάνεται λανθασμένα σαν ανέχεια σε αποφάσεις της διοίκησης Δρόσου και αδιαφορία μας σε όσα συμβαίνουν στο τμήμα μπάσκετ.Με την ανακοίνωση μας αυτή, θέλουμε να ενημερώσουμε τους ΠΑΟΚτσήδες, ότι από την πρώτη στιγμή που διαπιστώσαμε τα όσα λαμβάνουν χώρα στο τμήμα μπάσκετ, έχουμε κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες που θα μας δώσουν την όσο γίνεται πληρέστερη εικόνα για τους υπαίτιους της σημερινής κατάστασης.Έχουμε ήδη καταλήξει σε συμπεράσματα.‘Έχουμε πάρει τις διαβεβαιώσεις από τον ΑΣ ΠΑΟΚ, ότι όσα χρήματα προκύψουν από τις εισπράξεις των υπολοίπων παιχνιδιών θα διατεθούν αποκλειστικά στις υποχρεώσεις της ΚΑΕ προς τους αθλητές και το προπονητικό team. Από την μεριά μας θα πιέσουμε ώστε αυτές οι διαβεβαιώσεις γίνουν πράξη. Εφόσον δεν τηρηθούν όσα αναφέρουμε, θα κατονομάσουμε τους υπευθύνους με ανακοίνωση μας, έτσι ώστε να γνωρίζουν όλοι, αυτούς που δημιουργούν τα προβλήματα.Στηρίζουμε τους αθλητές και το προπονητικό team της ομάδας μπάσκετ.Η στήριξη μας αυτή μετουσιώνεται σε πράξη από την αυριανή προπόνηση της ομάδας μας στις 6μμ στο Παλατάκι και την καθολική μας παρουσία στους αγώνες που θα ακολουθήσουν.Καλούμε όλο τον ΠΑΟΚτσήδικο Λαό σε συμμετοχή και στήριξη της ομάδας μας.Ο αγώνας για εξυγίανση και διαφάνεια της ΚΑΕ ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει.Κανείς δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος.
Όλοι στο γήπεδο!
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΦΙΛΩΝ Π.Α.Ο.Κ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΟΚ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009 , διεξήχθη ο αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων ΑΡΗΣ – ΠΑΟΚ στα πλαίσια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Γυναικών. Πολιτική της ομάδας μας είναι να κρατάμε χαμηλούς τόνους και να ασχολούμαστε μόνο με την καλή οργάνωση της σε όλα τα επίπεδα. Αυτή η πολιτική μας έφερε κοντά στις επιτυχίες και μάλιστα με την κατάκτηση τριών συνεχόμενων πρωταθλημάτων. Την επόμενη ημέρα του αγώνα διαβάσαμε τον αθλητικό τύπο και μετά λύπης διαπιστώσαμε ότι υπήρχε σχεδόν ένας μονόλογος από πλευράς ΑΡΗ , μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις φαινόταν σαν να είναι ρεπορτάζ του ΑΡΗ. Είναι φυσικό όταν υπάρχει μονόλογος ο αναγνώστης να ερμηνεύει τα γεγονότα και την εξέλιξη του αγώνα όπως ακριβώς τα διάβασε .
Θα θέλαμε λοιπόν να ενημερώσουμε ότι....
.....η διαιτησία , η οποία όπως γράφτηκε ήταν ευνοϊκή για τον ΠΑΟΚ , έδωσε πέντε κίτρινες κάρτες στην ομάδα μας και μία κόκκινη. Το λεπτό του γκολ μάλιστα παίζαμε με δέκα παίκτριες . Στη φάση δε για την οποία ο ΑΡΗΣ ζήτησε πέναλτι όσοι ήταν στο γήπεδο είδαν ότι ούτε υποψία για πέναλτι υπήρξε. Σε δυο – τρεις περιπτώσεις μάλιστα οι ποδοσφαιρίστριες του ΑΡΗ εκβίαζαν για να δοθεί .Σε καμία περίπτωση όμως δεν ζητήθηκε η γνώμη μας για την επίμαχη φάση. Μάλιστα στην ΕΤ 3 ακούστηκε η άποψη της ποδοσφαιρίστριας του ΑΡΗ στην οποία υποτίθεται ότι έγινε το πέναλτι , χωρίς όμως να ερωτηθεί και η δική μας ποδοσφαιρίστρια ενώ ήταν παρούσα και θα μπορούσε να πει την άποψη της.
Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα η ομάδα μας στο πρώτο ημίχρονο ακολούθησε την τακτική που θα της έφερνε το επιθυμητό αποτέλεσμα .Όσοι γνωρίζουν από ποδόσφαιρο μπορούσαν να διαπιστώσουν πια ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο και μάλιστα όχι τυχαία αν λάβει κανείς υπόψη του την πορεία και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του πρωταθλήματος όπως επίσης και το γεγονός ότι η ομάδα μας έχει στα εθνικά μας συγκροτήματα περίπου είκοσι ποδοσφαιρίστριες ενώ η ομάδα του ΑΡΗ μόνο δύο .
Επίσης ένα γεγονός που θέλουμε να καταδικάσουμε είναι ότι μετά την λήξη του αγώνα αθλήτριες του ΑΡΗ από το πυγμαχικό(βάση της μαρτυρίας της παθούσας αλλά και αυτόπτων μαρτύρων) τμήμα επιτέθηκαν σε αθλήτρια του ΠΑΟΚ η οποία ήταν εκτός αποστολής και χωρίς διακριτικά του ΠΑΟΚ την τραυμάτισαν χτυπώντας την με κλωτσιές στο πρόσωπο και στο στομάχι.
Κλείνοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε την πολύ καλή φιλοξενία από πλευράς Διοίκησης του ΑΡΗ στην ομάδα μας...
ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ - ΟΜΙΛΟΣ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ
paok oxyro

17/2/09

oxyro N780


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Γιώργος Καλαφατάκης
“Χαίρομαι που βλέπω τόσους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. σήμερα εδώ, ελπίζω αναλογικά να δω αύριο και τόσο κόσμο στο γήπεδο. Ένα παιχνίδι ΠΑΟΚ – Αρης, ανεξαρτήτως της κατάστασης που βρίσκονται οι δύο ομάδες, είναι ένα ντέρμπι που προκαλεί το ενδιαφέρον του πανελληνίως. Είμαι πολλά χρόνια προπονητής, έχω δει πολλά τέτοια ντέρμπι και θέλω πραγματικά να ζήσω από κοντά την ατμόσφαιρα, τον ενθουσιασμό και το πάθος που συνεπάγεται ένα παιχνίδι σαν αυτό. Πρόκειται για ένα ντέρμπι πολύ ιδιαίτερο για μας και γι’ αυτό είναι μονόδρομος η απόδοση και το αποτέλεσμα. Γι’ αυτό προσπαθούμε και ετοιμαζόμαστε μέσα από όλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αγωνιστικά και μη. Ελπίζουμε σήμερα να έχουμε έστω και λίγο τον Johnsen στην προπόνηση μαζί μας, είναι βέβαιο πως αύριο θα συμμετέχει στην αποστολή, αλλά τουλάχιστον να προσπαθήσουμε σήμερα να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά. Είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα που βγάζουμε μέσα στο γήπεδο τον τελευταίο καιρό, αν κι όχι από τα αποτελέσματα. Έχουμε κάνει βήματα προόδου σαν ομάδα, αλλά διάφοροι παράγοντες και λεπτομέρειες, που αφορούν είτε σε μας, είτε σε εξωγενείς καταστάσεις, δεν μας άφησαν να χαρούμε μια νίκη. Παρόλα αυτά, η εικόνα που παρουσιάζουμε είναι υπέρ το δέον ενθαρρυντική. Εμείς καθημερινά κάνουμε προετοιμασία μετ’ εμποδίων, τα οποία είναι κατά ένα μεγάλο μέρος ψυχολογικά. Απ’ ότι διάβασα όμως σήμερα, αλλά κι απ΄ ότι βλέπω, τα παιδιά έχουν καταλάβει τι σημαίνει το παιχνίδι αυτό για όλους και θα πρέπει να βγάλουμε ό,τι έχουμε μέσα στο γήπεδο. Πριν από το παιχνίδι με το Αιγάλεω ήρθε η συντονιστική, θα έρθει και σήμερα στην προπόνηση να μιλήσουν με τα παιδιά, να τους τονώσουν και να τους δείξουν πως έχουν τη συμπαράστασή τους, κι εύχομαι να μπορέσουμε να δώσουμε στον κόσμο τη χαρά που αξίζει. Σ’ ένα τέτοιο ντέρμπι, που οι φανέλες είναι πάρα πολύ βαριές, δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία τα ρόστερ. Εμείς αύριο πρέπει να κάνουμε κατάθεση ψυχής, να ματώσουμε, να είμαστε πρώτα απ΄ όλα υγιείς για να είμαστε όλοι στο παρκέ και να χρησιμοποιήσουμε όλα τα όπλα που έχουμε στη διάθεσή μας. Πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι μας απασχολεί και μόνος μας στόχος να είναι το παιχνίδι αυτό. Πιστεύω τα παιδιά το έχουν συνειδητοποιήσει και με τη βοήθεια του κόσμου μας πάντα θα τα καταφέρουμε”.
Για την κατάσταση που υπάρχει στην ομάδα:
“Δεν είναι θέμα ούτε μοναξιάς, ούτε κοροϊδίας. Τα παιδιά όντως αισθάνονται ανασφάλεια και ανησυχία και είναι δύσκολο να παραμείνουν συγκεντρωμένοι σ’ αυτό που κάνουν. Όσον αφορά στον κόσμο, όντως η μικρή παρουσία τους με τον Ολυμπιακό μας κλόνισε, γιατί έχουν έρθει πολύ περισσότεροι σε υποδεέστερα παιχνίδια. Δεν έχω παράπονα όμως από τον κόσμο, του έχουν τάξει πολλά κι έχει πικραθεί, δεν έχει δει αυτά που περίμενε, και δικαιολογημένα ίσως μας γύρισε την πλάτη… Ο κόσμος όμως πάντα βρίσκεται εδώ στα δύσκολα. Τον κόσμο δεν μπορείς να τον φέρεις με το ζόρι στο γήπεδο, εσύ πρέπει να τον κάνεις να σε πιστέψει και να θέλει να έρθει να σε δει, είναι άλλο η απαίτηση κι άλλο να ζητήσεις τη βοήθειά του. Τώρα το ποιες είναι οι αντοχές του κάθε παιδιού και το πώς αισθάνεται για την περιρρέουσα κατάσταση, αυτό είναι προσωπικό θέμα για τον καθένα, δεν μπορώ να απαντήσω εγώ”.
Για τις αγωνιστικές διαφορές των δύο ομάδων:
“Εδώ και τρία παιχνίδια έχουμε αλλάξει τελείως στυλ παιχνιδιού, βασιζόμαστε περισσότερο στο ρυθμό και στην άμυνά μας κι αυτό γίνεται γιατί πλέον έχουμε άλλο ρόστερ κι άλλου είδους παίκτες. Παίζεις ανάλογα μ΄ αυτούς τους παίκτες που έχεις. Βέβαια όταν μπορούμε τρέχουμε και βγάζουμε αιφνιδιασμούς, αλλά κι αυτό ξεκινάει από την άμυνά μας. Σ’ αυτό το παιχνίδι θα κερδίσει αυτός που θα επιβάλλει το ρυθμό του, θα έχει την καλύτερη ψυχολογία και θα το θέλει πιο πολύ. Δε μιλάω για τις ελλείψεις που έχουμε, έτσι όπως είμαστε, έτσι πρέπει να συνεχίσουμε και να παλεύουμε. Και δε μιλάμε για τις ελλείψεις, όχι γιατί δεν τιμούμε αυτούς που δεν είναι εδώ, αλλά γιατί δεν θέλω να χρησιμοποιώ δικαιολογίες. Το σημαντικό είναι να μείνουμε όρθιοι μέσα στο γήπεδο και να είμαστε αξιοπρεπείς μ’ αυτούς που έχουμε. Αν το αποτέλεσμα μάλιστα είναι θετικό, ακόμη καλύτερα για όλους μας, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Πιστεύω πολύ όμως σ’ αυτό το παιχνίδι και πιστεύω θα τα καταφέρουμε”.
Για τους αγωνιστικούς στόχους του ΠΑΟΚ:
“Υπάρχουν και υπήρχαν… Δεν ξέρουμε ακριβώς τι μπορούμε να οριοθετήσουμε ως στόχο αυτή τη στιγμή, και βέβαια τα Play-offs παραμένουν στόχος, εγώ θα ήθελα να πάμε κι ακόμη πιο ψηλά, αλλά η ομάδα είναι πλέον αποδυναμωμένη, οπότε απλώνουμε το καλάθι μας μέχρι εκεί που φτάνει το χέρι μας. Ξεκινήσαμε μιλώντας για Ευρωλίγκα το καλοκαίρι, δημιουργήσαμε προσδοκίες και τώρα η ομάδα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Το σημαντικό για μας είναι να μείνουμε όρθιοι μέσα στο γήπεδο, να ερχόμαστε στο γήπεδο και να παραμείνουμε ενωμένοι. Ο κόσμος που δεν ξέρει ζητάει το αποτέλεσμα και καλά κάνει, δεν ξέρει όμως πως η πρόκληση είναι να φτάσουμε πρώτα μέσα στο γήπεδο… Είμαι αισιόδοξος από τη φύση μου κι έχω αντιμετωπίσει πολύ δύσκολες καταστάσεις, αλλά έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου όχι τόσο τεχνικά όσο ψυχικά… Ομολογώ όμως πως η κατάσταση στον ΠΑΟΚ είναι ότι πιο δύσκολο έχω αναλάβει ποτέ και δεν περίμενα να συναντήσω κάτι τέτοιο”.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Φ. ΣΑΝΤΟΣ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣΠΟΡ
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Πέρσι τέτοια εποχή προτείνατε να βάλουμε στοίχημα ότι φέτος ο ΠΑΟΚ θα κάνει πρωταθλητισμό. Πώς ήσασταν τόσο σίγουρος;
ΣΑΝΤΟΣ: Ημουν βέβαιος για τη δουλειά που θα κάναμε. Με τη διοίκηση ξέραμε τι θέλουμε να κάνουμε και πώς θα το κάνουμε. Είχαμε ένα ξεκάθαρο πλάνο. Και τώρα σας λέω ότι η επόμενη χρονιά θα είναι ακόμα καλύτερη.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Φοβηθήκατε πέρσι, μετά τις αποδοκιμασίες και την αμφισβήτηση, ότι τα σχέδια που κάνατε με τον Ζαγοράκη θα έμεναν στη μέση;
ΣΑΝΤΟΣ: Ποτέ! Φόβο δεν έχω, έχω δύο σκυλιά - τέρατα στο σπίτι κι έμαθα να μη φοβάμαι (γέλια). Έχω 30 χρόνια καριέρας στους πάγκους, ποτέ δεν επηρεάζομαι από τα συναισθήματα των άλλων, πλην αυτών που αποφασίζουν. Πάντα λέω ότι ο πρόεδρος αποφασίζει για το πλάνο και τους στόχους κι αποφασίζει και ποιος θα φέρει το πλάνο εις πέρας. Και στο πρόσωπο του Ζαγοράκη δεν είδα ποτέ αμφιβολία.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Και δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό σας να φύγετε μόνος σας;
ΣΑΝΤΟΣ: Ποτέ. Πάντα ένιωθα ότι με τον Ζαγοράκη και τον Βρύζα αργότερα, είχαμε μία συνοχή και συνέπεια στις ιδέες μας. Γενικά, δεν είμαι άνθρωπος που τα παρατάει στα δύσκολα. Μία φορά το έκανα και το μετάνιωσα. Όταν έφυγα από τον Παναθηναϊκό. Ήταν μεγάλη βλακεία. Τα παράτησα πολύ γρήγορα, ενώ μπορούσα να καθίσω στο συμβόλαιό μου και να το παλέψω περισσότερο. Ήταν λάθος, αλλά πήρα το μάθημά μου.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Τηρουμένων των αναλογιών, ο ΠΑΟΚ κάνει σούπερ πρωτάθλημα. Σας ενοχλεί που ακόμη και σήμερα υπάρχει κόσμος που σας αμφισβητεί;
ΣΑΝΤΟΣ: Είναι θέμα των οπαδών, εγώ δεν μπορώ να μπω σε κανενός το μυαλό και να αλλάξω τον τρόπο σκέψης του. Συμφωνώ ότι ο ΠΑΟΚ κάνει καταπληκτική σεζόν και νομίζω ότι η πλειονότητα των φίλων του ΠΑΟΚ το καταλαβαίνει και το αναγνωρίζει. Υπάρχει και κόσμος που έχει άλλη άποψη, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι δεν το καταλαβαίνει. Ίσως το κάνει λόγω νευρικότητας, γιατί θέλει να δει τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή όσο πιο γρήγορα γίνεται. Σε τελική ανάλυση, είναι κάτι που δεν επηρεάζει τη δουλειά μου. Όπως σας ξαναείπα, όταν ο κόσμος με αποδοκιμάζει δεν χάνω το ηθικό μου κι όταν με χειροκροτεί δεν πιστεύω ότι είμαι ο Θεός. Είμαι εδώ γιατί ανέλαβα μία αποστολή, στην οποία πιστεύω πολύ, κι όχι για να κάνω δημόσιες σχέσεις για τον εαυτό μου.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Η άποψη του κόσμου δεν σας ενδιαφέρει;
ΣΑΝΤΟΣ: Πάντα σέβομαι όλες τις απόψεις. Μερικές κριτικές είναι εποικοδομητικές, αλλά αν άλλαζα συνέχεια άποψη, ανάλογα με τις κριτικές, κάτι δεν θα πήγαινε σωστά. Δεν λέω ότι είμαι 100% σωστός και δεν κάνω λάθη. Εχω, όμως, κι εγώ τις απόψεις μου.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ κάνει την καλύτερη σεζον, από τη χρονιά που κατέκτησε το πρωτάθλημα, το 1985, εντούτοις «κατηγορείστε» ότι η ομάδα σας δεν παίζει καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο, δεν πετυχαίνει πολλά γκολ...
ΣΑΝΤΟΣ: Όλοι το θέλουν αυτό. Πρέπει, όμως, να θέλουμε αυτό που μπορούμε να κάνουμε κι όχι να επιθυμούμε πράγματα που δεν μπορούμε.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Πώς γίνεται μια ομάδα που πέρσι έχανε παντού, φέτος να είναι 2η ή 3η;
ΣΑΝΤΟΣ: Πέρσι ήταν μια ομάδα χωρίς στόχο, απλά έπαιζε μπάλα. Φέτος ο ΠΑΟΚ έχει στόχο, κυνηγάει κάτι. Ο στόχος είναι «να κερδίζεις κάθε ματς ή όταν βρίσκεις δυσκολίες να μη χάνεις». Η εποχή «δεν πειράζει άμα χάσω» πέρασε.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Πότε καταλάβατε ότι ο ΠΑΟΚ αλλάζει ταυτότητα ως ομάδα;
ΣΑΝΤΟΣ: Από την προετοιμασία. Έχεις δύο μήνες καιρό να δουλέψεις πάνω στη νοοτροπία που θέλεις να περάσεις, να ενσωματωθούν οι παίκτες στην ομάδα, να καταλάβουν το μοντέλο που θέλει να ακολουθήσει ο προπονητής. Εκεί έδειξε η ομάδα ότι έχει δυνατότητες να γίνει δυνατή. Μια ομάδα με πνεύμα πρωταθλητή, που σημαίνει ότι πάω παντού να κερδίσω, αλλά πρέπει να έχω στο μυαλό μου ότι δεν πρέπει να χάσω. Να βάλω το γκολ, αλλά και να μην το δεχτώ. Υπάρχουν ομάδες που απλά παίζουν για να μη δεχτούν γκολ. Η άλλες που μπαίνουν στο γήπεδο απλά για να παίξουν. Αυτές δεν μου αρέσουν καθόλου.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Μιλήσατε πολλές φορές για το τριετές πλάνο. Αυτή την εποχή είστε ακριβώς στη μέση. Σε ποιο επίπεδο είναι ο ΠΑΟΚ;
ΣΑΝΤΟΣ: Είμαστε κάπου στο 70% και γνωρίζουμε ότι στο 100% δεν φτάνει ποτέ κανείς. Έχουμε μεγάλα περιθώρια βελτίωσης κι έχω την πεποίθηση ότι του χρόνου θα διεκδικήσουμε δυνατά το Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα παλέψουμε φέτος στα πλέι οφ. Η Ευρώπη είναι ο μίνιμουμ στόχος, αλλά τρώγοντας έρχεται η όρεξη.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Κάποια στιγμή ο κόσμος πίστεψε ότι ο ΠΑΟΚ μπορούσε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Ήταν λάθος;
ΣΑΝΤΟΣ: Φέτος αυτό δεν γινόταν. Υπάρχει μια ομάδα, ο Ολυμπιακός, που είναι καλύτερη απ όλες και πιο δυνατή κι αυτό είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που κάνει χρόνια. Ο ΠΑΟΚ κάνει ένα πρωτάθλημα στα όρια που μπορεί, πολύ κοντά στο μάξιμουμ. Γι αυτό είναι κοντά στον Παναθηναϊκό και πάνω από την ΑΕΚ. Αλλά ο Ολυμπιακός πήρε διαφορά απ όλους μας.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Τι δεν σας αρέσει στον φετινό ΠΑΟΚ;
ΣΑΝΤΟΣ: Ίσως δεν είμαστε όσο ρεαλιστές θα έπρεπε. Είναι σημαντικό να ξέρεις τι έχεις κάνει, τι μπορείς να κάνεις. Νομίζω ότι μας λείπει λίγο αυτό. Οι μεγάλες ομάδες δεν έχουν μεταπτώσεις, δεν ενθουσιάζονται όταν κερδίζουν ένα ματς, δεν τα βάφουν μαύρα σε μία γκέλα. Θα ήθελα να μην επηρεαζόμαστε από ένα ματς, να είμαστε λίγο πιο σταθεροί, να πάμε στην έδρα του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ με περισσότερη αυτοπεποίθηση κι όχι με ευφορία. Είναι ένα βήμα που πρέπει να κάνουμε. Δεν πρέπει επειδή κερδίσαμε τον Ολυμπιακό με 1-0, να πάμε στον Παναθηναϊκό και να πιστεύουμε ότι θα τον κερδίσουμε με 4-0. Μερικές φορές επικρατεί πολύς ενθουσιασμός.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Στα έξι παιχνίδια με τους μεγάλους της Αθήνας ο ΠΑΟΚ έχει μία νίκη. Μήπως δεν μπορεί ακόμη να τους χτυπήσει στα ίσια;
ΣΑΝΤΟΣ: Στην έδρα μας δείξαμε ότι μπορούμε, είμαστε κοντά σ' αυτό, που θέλουμε. Δεν είχαμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, αλλά στα ντέρμπι η ισοπαλία είναι πιο πιθανή, αυτό συμβαίνει παντού στον κόσμο. Ας πάρουμε κι εμείς ισοπαλία στις έδρες τους. Το θέμα είναι να μην πάρουν οι ανταγωνιστές μας παραπάνω βαθμούς από μας στα μεταξύ μας ματς. Πρέπει να παίζουμε σαν πρωταθλητές. Κι οι πρωταθλητές, όταν ένα ματς δεν μπορούν να το πάρουν, κοιτούν να μην το χάσουν, να πάρουν το αποτέλεσμα. Στο τέλος της μέρας αυτό μετράει.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Συμφωνείτε ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια αργή ομάδα;
ΣΑΝΤΟΣ: Θα έλεγα πως δεν είναι πολύ γρήγορη. Έχει να κάνει με τα χαρακτηριστικά των παικτών, αλλά πρωτίστως με την κυκλοφορία της μπάλας. Αν η κυκλοφορία είναι καλή, η ομάδα είναι γρήγορη, ακόμη κι αν έχεις 11 αργούς παίκτες. Με 11 σπρίντερ δεν γίνεσαι πιο γρήγορος, αλλιώς θα αποκτούσαμε αθλητές στίβου. Επειδή έχουμε παίκτες που δεν είναι εκρηκτικοί, πρέπει να κυκλοφορούμε την μπάλα πιο γρήγορα, να μη μένει πολύ στα πόδια μας. Βλέπετε ότι έχουμε πράγματα να διορθώσουμε.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Με τι θα είστε ευχαριστημένος στο τέλος της σεζόν;
ΣΑΝΤΟΣ: Το καλοκαίρι είχαμε δύο στόχους. Να βγούμε στην Ευρώπη και να μειώσουμε την απόσταση από τους τρεις της Αθήνας. Το ΟΥΕΦΑ είναι ο μίνιμουμ στόχος. Αν, όμως, έρθει και είμαστε 20 βαθμούς πίσω από τους άλλους, δεν θα είμαι ευχαριστημένος, γιατί δεν θα έχουμε εξελιχθεί ως ομάδα. Στα πλέι οφ θα παλέψουμε για την καλύτερη θέση, αυτή που βγάζει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το θέμα είναι να μην το θεωρήσουμε αποτυχία ή καταστροφή αν δεν έρθει. Άλλο να κυνηγάς το καλύτερο κι άλλο αν δεν έρθει, να πεις «αποτύχαμε». Είναι ο ρεαλισμός που λέγαμε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα πάμε στα πλέι οφ να σπάσουμε πλάκα.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Επιμένετε ότι του χρόνου ο ΠΑΟΚ θα κάνει πρωταθλητισμό;
ΣΑΝΤΟΣ: Αν συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, με κάποιες αλλαγές, ναι. Αυτό που μας λείπει είναι να έχουμε μεγαλύτερη εξέλιξη, να δυναμώσει η νοοτροπία μας και να ισορροπήσουμε το ρόστερ μας λίγο περισσότερο.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Ο Ολυμπιακός παίρνει το πρωτάθλημα περίπατο, ο Παναθηναϊκός έχει να ξοδέψει πολλά εκατομμύρια. Πώς θα τους ανταγωνιστεί ο ΠΑΟΚ με υποπολλαπλάσιο μπάτζετ;
ΣΑΝΤΟΣ: Βελτιώνοντας την ομάδα που έχουμε και με το να είμαστε προσεκτικοί στις επιλογές που θα κάνουμε. Αν είχαμε τα εκατομμύρια θα ήταν πιο εύκολο, αλλά γίνεται και χωρίς τα πολλά εκατομμύρια. Έχουμε συναίσθηση της πραγματικότητας, θα ψάξουμε στα όρια των δυνατοτήτων μας και θα είμαστε όσο πιο προσεκτικοί μπορούμε.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Φέτος, πάντως, ο ΠΑΟΚ έκανε τις πιο πετυχημένες μεταγραφές...
ΣΑΝΤΟΣ: Αυτό όντως συνέβη, αλλά δεν θα συμβαίνει πάντα, θα κάνεις και λάθη. Είχα πει πέρσι ότι ήταν σημαντικό το να μάθω τους παίκτες για να ξέρω τι χρειάζεται η ομάδα. Αυτόν τον χρόνο φέραμε συγκεκριμένους παίκτες. Δεν πήραμε τους πιο καλούς που βρήκαμε, πήραμε αυτούς που χρειαζόταν ο ΠΑΟΚ.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Βιεϊρίνια, Μάρκος Αντόνιο και Σορλάν είναι δανεικοί. Εχετε αποφασίσει αν τους χρειάζεστε του χρόνου;
ΣΑΝΤΟΣ: Έχω αποφασίσει, θα ενημερώσω γραπτώς τη διοίκηση και αρχές Μαρτίου θα δουλέψουμε γι αυτές τις υποθέσεις. Μη μένουμε σ' αυτούς, είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια όλων των παικτών.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Η Πόρτο μέχρι τώρα δίνει παίχτες. Εχει ζητήσει τίποτα από τον ΠΑΟΚ;
ΣΑΝΤΟΣ: Οχι. Εχω εξαιρετική σχέση με τον πρόεδρο και θέλησε να μας βοηθήσει. Είμαστε φίλοι και ξέρει ότι στα χέρια μου οι παίκτες της Πόρτο θα βελτιωθούν, όπως ο Ασουνσάο και ο Αλβες.paok-oxyro

15/2/09

oxyro N779


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Γυναικών
αρης - ΠΑΟΚ -ο-1
Nίκη της γυναικείας ομάδας του ΠΑΟΚ απέναντι στον άρη μέσα στην Σκουληκοφωλιά.... με 1-0 με γκολ της Γκατζόγιαννης στο 90.
Ο ΠΑΟΚ έπαιξε και με δέκα παίκτες λόγω αποβολής της Αρβανιτάκη.
Ούτε έτσι ... σκουλήκια
ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 1 ΜΑΤΣ .....





Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ -0-3
"ΠΑΟΚ γερά και τη ζωή μου δίνω, στα αρχ... μου τον γράφω τον Αγιο Βαλεντίνο"
ΦΑΣΕΙΣ
9-
Σκοράρει ο Κονσεϊσάο
17-Κίτρινη κάρτα ο Αραμπατζής
21-Κίτρινη κάρτα ο Κονσεϊσάο
35-Κίτρινη κάρτα ο Ιβιτς
36-Κίτρινη κάρτα ο Eμεράν
51-Σκοράρει ο Σορλέν
56-Αντικαταστάθηκε ο Κιάσσος
56-Πέρασε στον αγώνα ο Ναπολεόνι
57-Κίτρινη κάρτα ο Μασάδο
58-Σκοράρει με πέναλτι ο Ιβιτς
60-Αντικαταστάθηκε ο Μπούσι
60-Πέρασε στον αγώνα ο Πιέχνιακ
76-Πέρασε στον αγώνα ο Κατσικογιάννης
76-Αντικαταστάθηκε ο Μασάδο
77-Κίτρινη κάρτα ο Ζησόπουλος
77-Αντικαταστάθηκε ο Ιβιτς
77-Πέρασε στον αγώνα ο Μπαλάφας
78-Κίτρινη κάρτα ο Λίνο
87-Πέρασε στον αγώνα ο Χούτος
87-Αντικαταστάθηκε ο Μουσλίμοβιτς
89-Αντικαταστάθηκε ο Σορλέν
89-Πέρασε στον αγώνα
Φερνάντο Σάντος: «Είχα πει στους παίκτες ότι μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό έπρεπε να βγάλουμε θετική αντίδραση. Οι παίκτες αυτό το αντιλήφθηκαν και για αυτό παρουσιάσαμε στον αγωνιστικό χώρο αυτή την καλή εικόνα. Η σημερινή νίκη και εμφάνιση ήταν καρπός της αγωνιστικής συμπεριφοράς μας τόσο σε άμυνα και σε επίθεση. Ξέραμε ότι το ματς αυτό είναι δύσκολο και σημαντικό για εμάς.
Ο Λεβαδειακός είχε άλλωστε θετικά αποτελέσματα πριν χάσει το ματς με τον Παναθηναϊκό. Και ο Λεβαδειακός προσπάθησε αλλά εμείς δεν του επιτρέψαμε να αντιδράσει. Ήμαστε καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Εγώ από το παιχνίδι σημειώνω και κρατώ ένα πράγμα: Τη νοοτροπία που δείξαμε και πιστεύω ότι αυτή ταιριάζει σε μια δυνατή ομάδα και καλή όπως πρέπει να είναι ο ΠΑΟΚ».
Διαιτητής: Μ.Ντάκος
Βοηθοί: Π.Τρύφων, Κ.Βλάχος
Λεβαδειακός: Νίκος Καρακώστας- Φριτς Eμεράν, Γιώργος Κόλτζος, Φερνάντο Μασάδο (76' Γιώργος Κατσικογιάννης), Μιχάλης Καψής, Κώστας Κιάσσος (56' Στέφανο Ναπολεόνι), Περέιρα Λεονάρντο, Γιώργος Ζησόπουλος, Πάρις Ανδράλας, Πατρίκ Ντιμπαλά, Αλμπαν Μπούσι (60' Πιοτρ Πιέχνιακ)
Π.Α.Ο.Κ.: Κώστας Χαλκιάς- Μασιέλ Λίνο, Πάμπλο Κοντρέρας, Νίκος Αραμπατζής, Στέλιος Μαλεζάς, Βλάνταν Ιβιτς (77' Σωτήρης Μπαλάφας), Πάμπλο Γκαρσία, Ολιβιέ Σορλέν (89' Αντελίνο Βιεϊρίνια), Ρικάρντο Βερόν, Σέρτζιο Κονσεϊσάο, Ζλάταν Μουσλίμοβιτς (87' Λάμπρος Χούτος)
MΠΑΣΚΕΤ
Αιγάλεω - ΠΑΟΚ: 78-74
Τα Δεκάλεπτα: 19-20, 34-40, 52-55, 66-66 (κανονικός αγώνας), 78-74
ΑΙΓΑΛΕΩ: Gabrans 2, Taylor 9 (1), Σούλης 9 (1), McGrath 18 (5), Μαγγουνής 13 (1), Αγγελόπουλος, Hardin 8, Καλλινικίδης 14 (1), Grunheid 5 (1).
ΠΑΟΚ: Johnsen 10 (1), Καυκής 9, Κυρίτσης 3, Τσιάρας 2, Diarra 23 (3), Gregory 11 (1), Tomasevic 16 (13-5 ριμπάουντ), Δεμερτζής.
VOLLEY
ΠΑΟΚ-ΕΑ Πατρών-3-2
1ο σετ: 25-18.
2ο σετ: 25-21.
3ο σετ: 21-25.
4ο σετ: 21-25.
5ο σετ: 15-13.
ΠΑΟΚ (Μέλκας): Προύσαλης 2.83 (13 αμ.), Πάτακ 24 (19/41 επ., 3 άσοι, 2 μπλοκ), Λότμαν 13.83 (11/26 επ., 53% άριστες/συνολικές υποδοχές, 11 αμ), Γούλφεντεν 9.5 (7/14 επ., 2.5 μπλοκ, 64% άριστες/συνολικές υποδοχές), Παντακίδης 12.5 (10/16 επ., 1.5 μπλοκ), Μπρούνερ 15.33 (13/24 επ., 2.33 μπλοκ) [Βλασακίδης –λ 64% υπ. άριστες/συνολικές υποδοχές, 9 αμ, Αλμαλής, Χατζηηλιάδης, Μαρούλης, Σαρικεϊσογλου 1
ΕΑ Πατρών (Γεράνιος): Γκιούρδας (0/1 επ., 50% άριστες/συνολικές υποδοχές), Κόβατς 7.5 (6/9 επ., 1.5 μπλοκ), Ζέκοφ 4.5 (3.5 μπλοκ), Παπάζογλου 2.5 (2/5 επ.), Σάκι 9.83, (7/27 επ., 2.83 μπλοκ 56% άριστες/συνολικές υποδοχές), Γιορντάνοφ 26.83 (1 άσο, 23/36 επ., 2,83 μπλοκ) [Δημητρακόπουλος 70 % υπ., 9 αμ, Νοβότνι 13 (10/17 επ., 2 μπλοκ, 36% άριστες/συνολικές υποδοχές), Γκιρτζίκης 9.83 (6/8 επ., 3.83 μπλοκ)
ΠΟΛΟ
ΠΑΟΚ-Πανιώνιος- 11-12
Τα οκτάλεπτα: 2-3, 4-3, 2-3, 3-3.
ΠΑΟΚ: Παπαγιαννάκης 3, Κατρουτζανάκης 2, Ντούνκα 2, Αλιχανίδης 1, Παυλίδης 1, Φουρτζ 1, Μπομπιέν 1.
Πανιώνιος: Θωμάκος 3, Μάζης 2, Μουρίκης 2, Βλοντάκης 2, Μίραλης 1, Κοκκινάκης 1, Παπαδόγκωνας 1.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Τσάλεντζ Καπ (Α)
Στην καλύτερη πορεία της ιστορίας του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, ο ΠΑΟΚ για την οκτάδα του Τσάλεντζ Καπ στο πρωτο ματς δεν τα καταφερε.
ΠΑΟΚ-Στίντα-28-31.
Τα δεκάλεπτα: 7-4, 13-9, 16-13 (ημ.), 21-18, 25-24, 28-31.
ΠΑΟΚ: Κότσιφας, Μισυρλής 1, Αποστολίδης, Γουργούμης, Σαουλίδης 2, Κοκκώνης 5, Μαραγκός 3, Πετρίδης 1, Ναουμίδης 1, Τσακίρης 2, Ευαγγελίδης 8, Στάνκοβιτς 2, Τροτσένκο 2, Πίτσιος.
Στίντα: Ονιεζέκε 1, Γιάνκου, Ροτάρου 4, Τέντου 4, Μπόνταρ Μ. 7, Ροούνιτσα 3, Γκίτσα 2, Τοντόροβιτς 1, Νέναντ, Τάμας, Μπόνταρ Α. 8, Σίμιτς, Τεβτάτζε, Ιακόμπ 1.
paok-oxyro

12/2/09

oxyro N778


paok-oxyro - Συνέντευξη Πάμπλο Γκαρσία
"Είμαι πολύ ευχαριστημένος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και από τη διαμονή μου στη Θεσσαλονίκη. Η οικογένειά μου προσαρμόστηκε πολύ καλά εδώ. Στην ομάδα είμαστε ενωμένοι. Ο ένας βοηθάει τον άλλον. Βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο. Εχουμε, γενικά, πάρει καλά αποτελέσματα εκτός από ορισμένα ματς που πληρώσαμε την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης. Στη Λειβαδιά είναι δύσκολο το ματς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Περάσαμε μία σειρά πολύ δύσκολων αγώνων, αλλά τα θεωρητικά πιο εύκολα, είναι τα πιο πολύπλοκα παιχνίδια γιατί πρέπει οπωσδήποτε να τα πάρεις, εύκολα ή δύσκολα".
"Εχω αγωνιστεί σε πολλά ματς στην Ισπανία και δεν είχα ποτέ καμία διαφορά εντός και εκτός έδρας. Επαιζα το ίδιο, αλλά είναι δύσκολο να μπω στο μυαλό του καθενός για να ξέρω τι συμβαίνει στα εκτός έδρας παιχνίδια".
για τη δήλωση που είχε κάνει ο Σέρζιο Κονσεϊσάο αναφορικά με λάθος νοοτροπία που οδηγεί σε αποδυνάμωση στα εκτός έδρας, συμφώνησε: "Ισχύει αυτό. Και εκτός έδρας είμαστε έντεκα εναντίον έντεκα. Δεν καταλαβαίνω γιατί έχουμε διαφορά στην απόδοσή μας".
"Γενικότερα και στην Ευρώπη και στα ελληνικά γήπεδα που έχω αγωνιστεί δεν υπάρχουν τόσο φανατισμένοι οπαδοί με την ομάδα τους από τους δικούς μας".
"Να φέρουμε τον φαν Νίστελροϊ (γέλια)! Πέραν από την πλάκα, είναι ένα θέμα που το αντιμετωπίζουμε, δουλεύουμε πάνω σε αυτό, ήρθε κι ένας νέος παίκτης στις μεταγραφές (σ.σ. Χούτος) που θα βοηθήσει σε αυτόν τον τομέα. Το γκολ δεν είναι ποτέ μία εύκολη υπόθεση".
Μετά το ματς με τον Θρασύβουλο ο Γκαρσία και την αποβολή του στα τελευταία λεπτά, ο Γκαρσία είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πως "εάν δεν με θέλουν, να φύγω". Σε ερώτηση για έναν νέο σχολιασμό για τη διαιτησία, στάθηκε στον Ολυμπιακό: "Υπάρχουν διαιτητές και διαιτητές. Υπάρχουν κάποιοι που καταλαβαίνουν το παιχνίδι και κάποιοι που δεν το καταλαβαίνουν. Πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό δεν μπορεί ο διαιτητής να μιλάει και να γελάει με τους παίκτες του Ολυμπιακού και με εμάς όχι, ή κάθε άγγιγμα παίκτη του Ολυμπιακού να το δίνει φάουλ. Εάν σε ένα φάουλ πάνω στο Σορλέν που έκανε παίκτης του Ολυμπιακού το είχα κάνει εγώ, θα είχα αποβληθεί, θα είχα φάει τρεις-τέσσερις αγωνιστικές και θα είχαν φωνάξει την αστυνομία να με πάει φυλακή. Θεωρώ ότι οι διαιτητές βλέπουν το βιογραφικό μου, πόσες κάρτες πήρα, τι συμπεριφορά είχα όσα χρόνια αγωνίζομαι, και κρίνουν ανάλογα με αυτό".
"Θα του έλεγα να έρθει στην Ελλάδα και στον ΠΑΟΚ. Υπάρχουν πολλοί Λατινοαμερικάνοι. Το επίπεδο είναι καλό και θα του άρεσε".
"Εχω ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο. Εάν κάποιος μου πει ότι θέλει να μείνω, δεν υπάρχει πρόβλημα. Νιώθω καλά εδώ, αλλά είναι ένα θέμα που έχει κι άλλες διαστάσεις η παραμονή".
"Για μένα είναι ευχάριστο που φωνάζουν οι οπαδοί το όνομά μου, που τους αρέσει ο τρόπος που αγωνίζομαι και θα δώσω τα πάντα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ".
"Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη βαθμολογική διαφορά από εμάς, αλλά υπάρχουν τα πλέι οφ. Είναι μια περίεργη διαδικασία, η οποία δεν επιβραβεύει την πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος, αλλά την ομάδα που θα πάρει τη νίκη σε ένα παιχνίδι. Πρέπει να προετοιμαστούμε καλά στα πλέι οφ και στόχος μας είναι να κυνηγήσουμε τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και να διεκδικήσουμε το κύπελλο".

oxyro N777

paok-oxyro - ΑΠΟ FC PAOK
ΕΠΙΣΤΟΛΗ Σ.Φ ΠΑΟΚ ΧΙΟΥ "EAST FRONT"
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ
ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ"


Χρονικό
Διαβάζοντας τις τοπικές πολιτικές εφημερίδες της Χίου την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου, σε κάποιο σημείο έπεσε το μάτι μου σε ένα άρθρο που αναφερόταν στον ΠΑΟΚ και στο παιχνίδι κυπέλου με τον Ολυμπιακό. Οι οπαδικές προτιμήσεις του συντάκτη με αφήνουν αδιάφορο αλλά δεν μπορώ να πω το ίδιο όταν διαβάζω παραποιημένο το όνομα της ομάδας μου, μιας ομάδας που υποστηρίζω από μικρό παιδί, που κάνω χιλιόμετρα ολόκληρα για να βρεθώ κοντά της σε εντός και εκτός έδρας παιχνίδια και που πριν ένα μήνα είχα την τιμή να γίνω και μέτοχος της.
Το επόμενο πράγμα που είχα να κάνω ήταν να κάνω γνωστό το θέμα στο υπόλοιπο ΔΣ του συνδέσμου μας. Η απόφαση μας ήταν να αποστείλουμε επιστολή διαμαρτυρίας στην συγκεκριμένη εφημερίδα. Μάλιστα περιμέναμε και 3 μέρες μήπως γίνει διόρθωση σε κάποιο από τα επόμενα φύλλα της εφημερίδας, αλλά αυτό δεν έγινε. Έτσι στείλαμε επιστολή το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου. Η επιστολή είχε ως εξής:
Επιστολή Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ Χίου “East Front” στην εφημερίδα Δημοκρατική με αφορμή δημοσίευμα στο φύλλο της Τετάρτης 4.2.2009
Προς εκδότη της εφημερίδας,
Κύριο Νίκο Γεωργούλη
Αγαπητέ κύριε Γεωργούλη, με λύπη μας αναγνώσαμε στο φύλλο της εφημερίδας «Δημοκρατική» υπʼ αριθμό 3839 της Τετάρτης 4 Φεβρουαρίου 2009, στην σελίδα 4 στη στήλη «Παρασκήνια» παραποίηση του ονόματος της ομάδας που υποστηρίζουμε, και που αποτελεί και όνομα που περιλαμβάνεται στον τίτλο του συλλόγου μας. Θα θέλαμε να ζητήσουμε διευκρινήσεις για το αν η παραποίηση αυτή αποτελεί τυπογραφικό λάθος ή εάν πρόκειται για οπαδικό παραλήρημα του συντάκτη της στήλης αυτής. Υποθέτουμε ότι εάν είχαμε να κάνουμε με τυπογραφικό λάθος θα είχε αποκατασταθεί σε κάποιο από τα φύλλα των επόμενων ημερών, αλλά δυστυχώς διαπιστώσαμε ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Θα εκτιμούσαμε πολύ εάν η εφημερίδα σας μας έκανε γνωστές τις απόψεις της για το συγκεκριμένο θέμα. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων...
Με τιμή
Σύνδεσμος Φίλων ΠΑΟΚ Χίου “East Front”


Τη Δευτέρα το πρωί διαβάζοντας την συγκεκριμένη εφημερίδα όχι μόνο δεν είδαμε την επιστολή μας και κάποια διόρθωση ως όφειλαν αλλά συνέχιζαν το θέμα με ένα πιο προκλητικό ακόμα δημοσίευμα. Αυτό που είχαμε να κάνουμε ήταν να επισκεφτούμε την ίδια ώρα την εφημερίδα και να ζητήσουμε εξηγήσεις. Το «ντου» μας είναι αλήθεια ότι ξάφνιασε και όπως είδαμε στα μάτια τους, τρομοκράτησε τους δημοσιογράφους οι οποίοι στην προσπάθεια να δικαιολογηθούν έπεσαν σε μια σειρά αντιφάσεων και παραλογισμών. Οι δικαιολογίες που μας είπαν δεν μας έπεισαν όπως δεν θα έπειθαν και ένα παιδί 4 χρονών αλλά μας ικανοποίησαν γιατί κατέδειξαν την έλλειψη πυγμής, θάρρους και ανδρισμού που διακρίνει κάποιους κονδυλοφόρους που νομίζουν ότι δικαιούνται να γράφουν οτιδήποτε χωρίς να σέβονται στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας, νόμους του κράτους και σε μία πιο ανοιχτή προσέγγιση τα κατοχυρωμένα ατομικά δικαιώματα κάποιων συμπολιτών τους.
Ενδεικτικά σας αναφέρω κάποιες δικαιολογίες που ακούστηκαν. Αρχικά είπαν ότι δεν έχουν αντιληφθεί κάτι επιλήψιμο. Στη συνέχεια όταν τους παρουσιάσαμε τα αντίστοιχα δημοσιεύματα είπαν ότι είναι τυπογραφικό λάθος και σατανική σύμπτωση να έχει γίνει το ίδιο λάθος σε δύο διαφορετικά φύλλα (της Τετάρτης 4/2/2009 και της Δευτέρας 9/2/2009) της εφημερίδας. Επίσης συνέχισαν λέγοντας ότι στον προφορικό λόγο το ΠΑΟΚ ακούγετε με Μ μπροστά και ότι έτσι το προφέρουν οι βορειοελλαδίτες. Η απάντηση μας ήταν ότι ΠΑΟΚ είναι κατοχυρωμένη εμπορική επωνυμία εκτός των άλλων και ότι επίσης δεν έχουν δικαίωμα να χλευάζουν ενδεχομένως το τοπικό ιδίωμα ενός μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού θυμίζοντας τους ότι τοπικό ιδίωμα με έντονα στοιχεία διαφορετικότητας ομιλούν και στην Πελοπόννησο γενέτειρα του συγκεκριμένου δημοσιογράφου αρθρογράφου της επίμαχης στήλης, ο οποίος είναι και μέλλος στο ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Πελοποννησίων Χίου και προφανώς δεν θα του άρεσε μια ανάλογη πράξη εις βάρος των συμπατριωτών του. Τους προειδοποιήσαμε ότι έχουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα ως σωματείο που αναφέρετε στον τίτλο του το όνομα ΠΑΟΚ να προβούμε σε αγωγές και το θέμα έκλεισε ζητώντας μας συγνώμη προφορικά και δεσμευόμενοι να κάνουν διόρθωση στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας.

Όλα αυτά τα γεγονότα καταδεικνύουν το μέγεθος της ενόχλησης που δημιουργεί η αναγέννηση του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ καθώς και η ύπαρξη Συνδέσμου του στο νησί. Μία πολίτική εφημερίδα που εκδίδετε για λογαριασμό της Νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ της Χίου και όχι κάποιου οποιουδήποτε άλλου μεμονωμένου εκδότη (που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως γραφικός) κάνει τέτοια επίθεση στον ΠΑΟΚ προσπαθώντας να δημιουργήσει κλίμα και όπως θα διαβάσετε και στο άρθρο τους να ενεργοποιήσει τους οπαδούς άλλων ομάδων. Ίσως για έναν βορειοελλαδίτη που διαβάζει αυτά εδώ τα γεγονότα να τα θεωρεί ανάξια λόγου, όμως θα ήθελα να του πω ότι αποτελούν συνέχεια μιας σειράς από πράξεις άρνησης και πολεμικής που αντιμετωπίζουμε οι Σύνδεσμοι που υπάρχουμε σε περιοχές με πλειοψηφία οπαδών ομάδων της Αθήνας.
Εμείς βέβαια δεν πτοούμαστε αλλά συνεχίζουμε δυναμικά με παρουσίες στην Τούμπα και σε άλλα γήπεδα που παίζει ο ΠΑΟΚ κάνοντας ταυτόχρονα εκδηλώσεις και έχοντας δυναμική πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του νησιού. 8 Μάρτη στην Τούμπα θα είμαστε εκεί μαζί με τους East Front της Κω να πανηγυρίσουμε άλλη μια νίκη 4 μέρες μετά από μια πρόκριση στους ημιτελικούς του κυπέλου Ελλάδας. Σας περιμένουμε στο τραπέζι μας σε κάποια από τις ψησταριές της Τούμπας.
Για το FCPAOK.GR
ΠΑΟΚ ΧΙΟΣ CLUB-EAST FRONT-ΠΑΟΚ ΚΩΣ CLUB

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.173

  Βόλεϊ Ανδρών Final-4 Λάρισα  29-30 Μαρτίου